Utile: Cum ar trebui sa arate meniul de Craciun ca sa prevenim indigestia. Plus beneficiile vinului fiert; Algele modificate genetic, posibil tratament impotriva cancerului; Pleci in vacanta cu avionul? Sanatatea iti poate fi serios afectata in timpul unui zbor de cateva ore
Iata cum poti renunta la dulciuri! Daca vei reduce cantitatea de dulciuri vei putea scapa de cateva kilograme intr-un timp scurt. Nu e usor sa renunti la acest obicei, dar noi iti vom arata cateva trucuri care te vor ajuta sa intri in rochia ta preferta de sarbatori. 1. Inlocuieste desertul cu fructe, un pahar de apa sau un ceai fara zahar. Dupa masa, rezista zece minute fara ceva dulce. Cu timpul te vei obisnui si nu vei mai simti nevoia. 2. Consuma alimente cu indice glicemic mic (contin glucide bune), cum ar fi fructe (mai putin bananele sau ananasul), paine, orez, paste integrale, linte, fasole alba, iaurt slab, ciocolata neagra. Acestea mentin nivelul stabil al glucozei din sange un timp mai indelungat. Continuarea in Libertatea.
Mazarea, buna pentru vasele de sange. Leguminoasele sunt surse importante de fibre. De aceea, fasolea, mazarea sau lintea sunt aliatii nostri impotriva colesterolului si nu numai. Mazarea ajuta la protejarea sistemului osos, a inimii si a vaselor sanguine. Mai mult, ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Daca va simtiti obositi, sau lipsiti de energie, o portie de mazare va repune pe picioare, garantat, gratie nutrientilor care produc energie.Lintea este foarte bogata in molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Acesta arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular, informeaza Click.
Cum ar trebui sa arate meniul de Craciun ca sa prevenim indigestia. Plus beneficiile vinului fiert. Numarul persoanelor care ajung la Urgenta va creste in aceasta perioada. Excesele alimentare vor fi principalele cauze pentru care romanii vor apela la ajutorul medicilor. Pentru a evita aparitia intoxicatiilor alimentare, a indigestiilor si a balonarilor, medicii nutritionisti recomanda sa mancam cumpatat, mai ales daca am tinut post. „Postul Craciunului este unul lung si greu, iar organismul va avea nevoie de suplimente care contin enzime digestive pentru a face fata excesului culinar, tinand cont de faptul ca vom reintroduce in dieta alimentele grele, precum preparatele din carne”, spune medicul nutritionist Mihaela Bilic. Pentru a preveni aparitia indigestiilor si a tulburarilor digestive, specialista recomanda sa evitam sa mancam preparatele traditionale de Craciun, precum sarmalele, de la prima ora. „Este indicat sa incepem cu mancaruri care sunt mai usor de digerat, precum ciorbele sau supele. Acestea ne vor ajuta sa facem trecerea mai suportabila de la un regim vegetarial la unul normal”, mentioneaza nutritionistul. Dr. Mihalea Bilic a explicat pentru gandul cum ar trebui sa arate meniul primei zile de Craciun. „Dimineata am putea manca cateva feliute de mezeluri traditionale de Craciun, printre care se numara toba, caltabosul si carnatii. La acestea putem asezona legumele. Chiar daca este iarna, putem profita de legumele din supermarket. Aceste alimente au un continut ridicat de apa, sunt bogate in fibre si vitamine, nutrienti indispensabili organismului, care ajuta digestia”, indica medicul nutritionist.
Algele modificate genetic, posibil tratament impotriva cancerului. Alga microscopica Chlamydomonas reinhardtii, utilizata in mod traditional in productia de biocarburanti, permite obtinerea la costuri mai mici a unor proteine complexe, folosite in tratamentul contra anumitor tipuri de cancer. Biologii de la Universitatea California din San Diego au reusit sa produca proteine complexe, folosite pentru a trata anumite tipuri de cancer, obtinute din alge verzi microscopice modificate genetic, informeaza lefigaro.fr . Medicamentele astfel obtinute sunt la fel de performante ca medicamentele fabricate prin metode clasice, pe baza unor bacterii sau a unor celule prelevate de la mamifere, iar costurile lor sunt mult mai mici. „Este imposibil sa produci aceste substante din bacterii, intrucat acestea sunt incapabile sa reconstituie structura in trei dimensiuni a acelor proteine”, explica Stephen Mayfield, principalul autor al acestui studiu, publicat recent in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) din Statele Unite. Este imposibil sa fie obtinute si din celule de mamifere, intrucat partea toxica a proteinei le-ar ucide, anunta Adevarul.
Pleci in vacanta cu avionul? Sanatatea iti poate fi serios afectata in timpul unui zbor de cateva ore. Infectii respiratorii, gastroenterite, tromboze, greata si tulburari de somn, acestea sunt principalele afectiuni favorizate de un zbor lung cu avionul. Bucatarii care gatesc mancarea din avion trebuie sa tina cont de factorii de stres din timpul zborului Aerul uscat din avion distruge mucoasele protectoare ale organismului, favorizand patrunderea sau inmultirea unor bacterii deja existente. Iradierea este, de asemenea, o problema, un zbor de trei-patru ore dus-intors echivaland cu radiatiile absorbite in timpul unei radiografii toracice. STOMAC SI SINUSURI. Umiditatea scazuta din avion va poate usca excesiv caile respiratorii. In lipsa mucoasei care actioneaza ca o bariera pentru germeni, organismul este expus infectiilor respiratorii, gastroenteritelor si nu numai, scrie abcnews.go.com. Ca o masura de protectie, evitati sa va duceti mainile la ochi sau la nasprea des, mancati alimente bogate in antioxidanti (in aeroporturi gasiti diverse sortimente de iaurturi cu musli) si spalati-va cat de des pe maini, scrie EVZ.