Sari direct la conținut

Utile: Cum poate preveni bicarbonatul aparitia cariilor. Recomandarea stomatologilor;  Fata ascunsa a analgezicelor. Uite ce nu stiai; Ai pielea uscata? Iata ce boli poate ascunde

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum poate preveni bicarbonatul aparitia cariilor. Recomandarea stomatologilor. Mese mici si dese – asa suna sfatul medicului. Indiferent daca-l urmati sau nu, dupa fiecare gustare apare, in cavitatea orala, un mediu acid. Acesta contribuie la aparitia cariilor, dar poate fi stopat printr-un artificiu simplu. E nevoie doar de putin bicarbonat. Ii aflam imediat beneficiile. Tocmai ati terminat o masa, iar In cavitatea bucala se dezvolta aproape instananeu un mediu acid. Organismul uman se simte, insa, bine intr-un mediu bazic. PH-ul se reechilibreaza optim daca, la 30 de minute dupa masa, va spalati pe dinti. Insa e dificil sa va igienizati mereu fix in acel moment. Doua substante simple, care stimuleaza secretia salivei, pot fi folosite peste tot. Aceastea regleaza flora orala sanatoasa. Dr. Oleg Gorea, medic primar dentist: „Sarea are proprietatea de a atrage tot si daca exista inflamatie in mucoasa, bicarbonatul fiind bazic, PH-ul il aduce la un nivel bazic in cavitatea bucala”, noteaza stirileprotv.ro.

Fata ascunsa a analgezicelor. Uite ce nu stiai! Cu toate ca le folosim adesea pentru tratarea durerilor, analgezicele utilizate mult timp au si efecte negative asupra corpului. Raceala este una dintre cele mai comune probleme pentru care multe persoane iau analgezice. Specialistii spun, insa, ca aceste medicamente pot face mai mult rau decat bine. Studiile efectuate arata ca analgezicele pot stimula transmiterea racelii cu pana la 5%. Potrivit Institutului National pentru Sanatate si Excelenta Clinica, persoanele care iau analgezice precum paracetamol si aspirina sau antiinflamatoare nesteroidiene (spre exemplu: ibrupofen) au un risc mai mare de a suferi de migrene, odata cu trecerea timpului, informeaza clickpentrufemei.ro.

Ai pielea uscata? Iata ce boli poate ascunde. In multe situatii putem considera piela ca un „termometru” al starii generale a organismului. Culoarea pielii si consistenta se modifica in boli cardio-vasculare, in unele boli pulmonare, sau in afectiunile tiroidei. „In unele afectiuni endocrine pielea poate sa isi schimbe consistenta , gradul de hidratare, stratul lipidic sau sa isi schimbe culoarea. In afectiuni ale ovarelor (sindrom de ovar polichistic) pielea poate deveni „grasa”, la fel si parul, in afectiuni tiroidiene (hipotiroidii sau hipertiroidii) poate fi foarte uscata si pergamentoasa, rece, sau umeda si calda, in afectiuni ale suprarenalelor si hipofizei poate sa isi schimbe culoarea sau consistenta, etc”, explica dermatologul Anca Zranca, pentru doctorulzilei.ro.

Alergi pe vreme rece? Este foarte sanatos, dar… imbraca-te in straturi si evita bumbacul. Joggingul practicat in mod sistematic este sanatate curata. Iar la vremea aceasta din an este si mai eficient, si mai placut decat vara, cand transpiri excesiv si inhalezi tot praful din oras. Lucru valabil insa doar daca respecti cateva reguli de baza. Mai intai, echipeaza- te corespunzator! In timpul alergarii, corpul se va incalzi progresiv. Asa ca trebuie sa te imbraci dupa principiul foilor de ceapa, in straturi, pe care le poti da jos pe traseu: – un tricou sau un maiou subtire, mulat (preferabil din microfibra); peste el, o bluza putin mai larga (aerul dintre cele doua haine are efect termoizolant); iar deasupra, o bluza sau o geaca rezistenta la vant si umezeala (ideal cu buzunare, pentru a tine manusile, si cu un fermoar pe care il vei trage cand te-ai incalzit prea tare), scrie Libertatea.

Gutuile, pansament pentru stomac. Parfumate si gustoase, gutuile fac parte din categoria bucatelor care aduc numai beneficii organismului. Indiferent cum le consumam – crude, coapte, uscate, fierte – ele isi pastreaza proprietatile. Gutuile sunt bune pentru ficat, plaman, inima si stomac. Ulcer si hemoroizi: Sub forma de compot, gutuile te scapa de crampe intestinale, diaree, constipatie si dureri provocate de ulcer. Consumate zilnic, ele regleaza si tranzitul intestinal. De asemenea, o cura cu gutui este benefica si pentru tratarea hemoragiilor uterine si a hemoroizilor externi. Functiile hepatice: In afectiunile ficatului si ale pancreasului, leacurile din gutui se numara printre cei mai buni aliati naturali. Usoara aciditate a fructelor, dar si substantele cu efect antioxidant stimuleaza functiile hepatice si imunitatea. Cel mai bun tratament este sucul de gutui, din care se recomanda un litru pe zi, timp de o luna. Piureul de gutui (2 gutui fierte) este un alt bun protector hepatic, consumat zilnic, timp de o luna. Integral in Clickpentrufemei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro