Utile: Cum sa ai un abdomen plat in cinci pasi; Analgezice care creeaza dependenta; Cum sa diagnosticati Alzheimerul din "fasa"
Cum sa ai un abdomen plat in cinci pasi. Abdomenul plat este un „must have” in sezonul estival. Pentru ca programul incarcat de peste zi nu iti permite sa ajungi la sala pentru a scapa de burta, specialistii in fitness, citati de Yahoo Health, ofera cateva sfaturi esentiale pentru a obtine un abdomen plat. Iata cateva dintre cele mai importante reguli de urmat: Nu sari niciodata peste gustarea de la ora 3. Natasha Turner spune ca la aceasta ora trebuie neaparat sa iei o gustare care sa contina proteine; Mingiile pentru Pilates reprezinta un aliat pentru a obtine un abdomen de invidiat in doar cateva saptamani; Renunta la zahar; Mesteca bine alimentele; Inlocuieste sarea cu alte condimente, informeaza Gandul.
Analgezice care creeaza dependenta. Abuzul de pastile poate distruge sanatatea: aspirina si ibuprofenul ranesc stomacul, antiinflamatoarele intense ataca inima, iar analgezicele puternice, pe baza de morfina, dau depedenta. Pastilele pentru dureri de cap, de spate sau de dinti sunt tolerate de organism, insa, luate haotic, in cantitate prea mare sau in combinatii nepotrivite, pot leza stomacul si ficatul. Aspirina este agresorul numarul unu al stomacului, iar paracetamolul este cel mai bine tolerat, cu cele mai putine efecte adverse. Cele mai nocive sunt analgezicele puternice, pe baza de codeina si morfina, care dau dependenta, scrie EVZ.
10 alimente pentru oase puternice. Printre cele mai importante alimente care ajuta la fortificarea sistemului osos se numara iaurtul, laptele, branza, sardinele, ouale, somonul, spanacul, cerealele fortificate, tonul si varza. O dieta bogata in calciu si vitamina D este secretul pentru a avea oase sanatose si puternice, potrivit health.com. Calciul fortifica oasele si dantura, in timp ce vitamina D imbunatateste absorbtia calciului si cresterea oaselor. Acesti nutrienti sunt importanti atat in copilarie, cat si la batranete. O cantitate mare de calciu si vitamina D in corp previne aparitia fracturilor si a osteoporozei, o boala caracterizata prin fragilitatea oaselor. Adulti de pana la 50 de ani ar trebuie sa consume zilnic o doza de 1.000 de miligrame de calciu si 200 de unitati de vitamina D, iar varstnicii de peste 50 de ani au nevoie de o doza mai mare de 1.200 de miligrame de calciu si intre 400 si 600 de unitati de vitamina D, anunta Romania Libera.
Cum sa diagnosticati Alzheimerul din „fasa”. Boala Alzheimer poate fi depistata precoce cu ajutorul analizelor la ochi, au sustinut specialistii la Conferinta Internationala a Asociatiilor de Alzheimer de la Paris. De asemenea, persoanele predispuse sa se imbolnaveasca au un risc de doua ori mai mare sa cada decat persoanele sanatoase. In conditiile in care analizele folosite in prezent (radiografiile cerebrale si testele facute pe lichidul cefalorahidian) sunt costisitoare si nerecomandate pentru controale de rutina, oamenii de stiinta au descoperit ca boala poate fi diagnosticata inainte de a ajunge intr-un stadiu avansat prin doua metode, relateaza EVZ.
Gazele produse de masinile diesel predispun la boli de inima si de plamani. Masinile diesel emana gaze care ataca, pe langa plamani, inima, este concluzia oamenilor de stiinta britanici, care sunt ca particulele chimice emanate de teava de esapament predispun la aparitia infarcturilor. Cercetatorii de la Edinburgh University au constatat ca mini-particulele produse de masinile care folosesc motorina drept combustibil sunt responsabile de aparitia cheagurilor de sange, informeaza BBC. Potrivit specialistilor, aceste cheaguri de sange sunt responsabile de provocarea infarctului, scrie Gandul.
Scapa de punctele negre fara sa iti iriti fata! Nas, frunte, barbie… micile puncte negre nu ne iarta tenul. Ce sunt, insa, acestea si mai ales cum le poti elimina? Cand sebumul se gaseste in exces in pori provoaca aparitia unui mic comedon. In contact cu aerul, comedonul se oxideaza si se innegreste: acesta este punctul negru. Cauzele acestui exces de sebum in pori nu sunt foarte bine cunoscute. Anumite obiceiuri cotidiene pot provoca sau accentua aparitia punctelor negre. Asadar, pentru a preveni aceste probleme estetice trebuie sa ai in vedere urmatoarele masuri de ingrijire: sa te demachiezi bine inainte de culcare; sa nu folosesti produse prea agresive si nici creme prea grase; sa nu iti storci obsedant cosurile sau punctele negre, pentru ca nu vei face decat sa agravezi situatia; sa nu te expui timp indelungat la soare; sa-ti faci regulat o masca sau un gomaj pentru a elibera pielea de impuritati, informeaza Cancan.
Si copil, si cariera? Afla cum sa scapi de stres! Sa fii supermama este stresant? Si inca cum, ar afirma cu usurinta cele mai multe dintre noi. Psiholog Liliana Lupu ne explica azi motivele. Mamele pot fi considerate cei mai iscusiti „jongleri” din lume, deoarece se confrunta zilnic cu responsabilitati legate de familie, slujba sau bani. Specialistii sunt de acord ca rolul de mama este mult mai solicitant si stresant decat cel de tata, pentru ca mamele au tendinta sa puna adesea nevoile familiei inaintea nevoilor proprii. De aceea modul in care o „femeie-mama” face fata stresului este cel mai important exemplu pentru restul familiei. Va propun cateva modalitati pentru managementul stresului, scrie Click.