Sari direct la conținut

​Utile: Cum sa-ti faci un spray natural impotriva tantarilor; Ce este criosauna; Cum scoti cele mai "incapatanate" pete prin metode traditionale

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum sa-ti faci un spray natural impotriva tantarilor Pentru ca ne place sezonul cald la nebunie, dar nu ne plac deloc tantarii, azi iti spunem cum iti poti face acasa un spray natural impotriva tantarilor. E simplu, necostisitor si foarte eficient! Il poti tine apoi in geanta si, ori de cate ori ai nevoie, il poti aplica cu usurinta pe piele. Iata de ce ai nevoie: (1) In primul rand, vei avea nevoie de un recipient din plastic, cu pulverizator;(2) 5 picaturi de ulei esential de lavanda;(3) 5 picaturi de ulei esential de lemongrass;(4) 5 picaturi de ulei esential de portocala; (5) 3 lingurite de votca. Amesteca toate ingredientele in recipientul cu pulverizator (care nu ar trebui sa fie mai mare de 250 ml) si completeaza apoi cu apa. Solutia rezultata are un miros placut, nu lasa nicio senzatie neplacuta pe piele, iar alcoolul din votca se evapora imediat, asadar nu vei mirosi deloc a alcool, scrie Unica.

Cum scoti cele mai „incapatanate” pete prin metode traditionale Uneori, nu ai la indemana detergentii potriviti sau, chiar daca ii ai, acestia dau gres in inlaturarea petelor. Cear fi sa incerci metodele traditionale, eco, fara chimicale? Ai putea avea surprize foarte placute! Sosurile de la friptura sau carnaciori, maioneza si uleiul lasa urme aparent de nesters pe servete, fete de masa ori haine. Spunem aparent, pentru ca ele cedeaza, de fapt, sub actiunea pudrei de talc. Cum procedezi? Repede, cat pata e inca proaspata, o acoperi cu o sugativa curata, peste care presari un strat gros de talc. Acoperi apoi cu o hartie curata si presezi cu ajutorul unui obiect greu. Dupa 24 de ore, scuturi talcul si perii in forta materialul. Integral pe Libertatea.

Ce este criosauna Fugim de frig si invocam sezonul cald, sau ne place frigul pentru sporturile de iarna ori bucuria primilor fulgi, care ne duce cu gandul la copilarie. Insa temperaturile scazute inseamna mai mult decat atat, sunt instrumentul principal pentru o terapie controlata, cu beneficii importante pentru sanatate si frumusete, prezenta in cele mai importante centre spa din lume. Aerocrioterapia sau criosauna este o metoda ce consta in racirea simultana a intregii suprafete a corpului uman, in mediu gazos, la o temperatura de pana la -180’C. Temperatura medie a corpului omenesc este de 36,5’C, iar frigul influenteaza mecanismele naturale in masura in care organismul produce caldura necesara mentinerii acestei temperaturi. Fiecare cmᅡ al pielii contine 14 terminatii nervoase care raspund la rece si doar una-doua care raspund la cald. Receptorii termici cutanati trimit semnale electrice care informeaza despre alterarea echilibrului termic intr-o arie specifica a creierului (hipotalamusul), unde se gasesc centrii termoreglarii. Contractia initiala a vaselor de sange, urmata de dilatare, creste fluxul de oxigen la nivelul celulelor, imbunatatind functionarea acestora si intensificand metabolismul, scrie Psychologies.

Beneficiile piperului negru Piperul negru este unul dintre cele mai folosite condimente si are numeroase proprietati. Vezi care sunt si cum poti beneficia de ele. Te scapa de tuse. Stim cat de enervanta este o tuse care nu trece. O poti combate cu un medicament natural, preparat dintr-o cana de ceai de piper negru cu miere. Piperul negru pastreaza culorile hainelor. Piperul negru da gusta mancarii si are numeroae beneficii pentru sanatate, dar sigur nu stiai ca pastreaza si culorile hainelor. Presara un varf de lingurita de piper macinat peste haine, inainte sa le bagi in masina de spalat, si vei evita decolorarea lor. Te ajuta sa te lasi de fumat. Un studiu din 2013, publicat in revista de Medicina Alternativa si Complementara, a aratat ca fumatorii care miros piper negru au o nevoie mai mica de a consuma nicotina, scrie Unica.

5 reguli pentru depozitarea corecta a medicamentelor acasa Fiecare dintre noi avem acasa o ,,farmacie personala”, fie ca este vorba despre medicamente pe care le luam pe baza unei prescriptii medicale, fie ca ne referim la cele pe care le numim OTC-uri, pentru care nu avem nevoie de indicatiile medicului. Indiferent de tipul medicamentelor, in fiecare casa trebuie sa existe un loc special destinat depozitarii si pastrarii acestora in conditii optime. Caci eficienta acestora este strans legata de felul in care sunt pastrate. (1) Depozitarea corecta a medicamentelor se face in ambalajul original; (2) Pastreaza medicamentele intr-un loc intunecos si racoros (3) Acorda mare atentie termenului de valabilitate; (4) Tine cutia de medicamente departe de copii (5) Mare atentie la medicamentele eliberate pe baza prescriptiei medicale!. Integral pe Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro