Sari direct la conținut

Utile: Da burta jos!; Gerul poate provoca infarctul; Alzheimerul actioneaza ca o infectie; Cum se manifesta infectiile urinare la copii.

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Parintii isi programeaza mai usor o intalnire decat timpul petrecut cu propriii copii. Patru din zece parinti din intreaga lume spun ca este mai usor sa programeze o intalnire la serviciu decat sa isi faca timp pentru propriii copii, iar opt din zece considera ca din cauza presiunilor cotidiene copiii nu au suficient timp pentru a fi „doar copii”, rezulta dintr-un raport global. „Raportul Global privind Spiritul Copilariei”, publicat joi de OREO si Ipsos Public Affairs, indica faptul ca din Romania in Polonia si din Portugalia in Venezuela, spiritul copilariei este in pericol, majoritatea parintilor chestionati considerand ca generatiile de copii din ziua de azi cresc mai repede decat cele anterioare, informeaza Gandul.

Cum se manifesta infectiile urinare la copii. Manifestariile difera in functie de varsta. La nou – nascut exista un interval liber, apar febra, alterarea starii generale, lipsa poftei de mancare, varsaturi, persista sau reapare icterul. La sugar si copilul mic predomina febra, urina este tulbure, apare hematurie (sange in urina) observata prin coloratia mai rosiatica a scutecului, in unele cazuri pot aparea varsaturi si chiar diaree. La copilul mare caracteristice sunt febra, frisoanele, lipsa poftei de mancare, incontinenta urinara, dureri lombare in flancuri (partile laterale ale abdomenului anterior) sau suprapubian, mictiuni dese in cantitati reduse (polakiurie), usturimi la urinat sau senzatia de urinat incomplet (disurie), miros puternic al pipiului, scrie doctorionline.ro.

Gerul poate provoca infarctul. Temperaturile polare din ultimele zile reprezinta un real pericol pentru cardiaci. Trecerea brusca de la frig la cald poate favoriza aparitia socului cardiac sau a accidentului vascular cerebral. Dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii Puls, iti da cateva sfaturi pentru a preveni complicatiile. Persoanele care sufera de boli cardiace nu trebuie sa treaca brusc de la ger la caldura. Din cauza frigului poate aparea o vasodilatatie periferica, aceasta determinand ruperea vaselor de sange. Astfel, risti provocarea unui infarct sau a unui accident vascular cerebral. De aceea, este recomandat ca suferinzii de afectiuni ale inimii sa nu iasa din casa deloc la temperaturi extrem de scazute. Continuarea in Libertatea.

Da burta jos! Barbatii arunca o caruta de bani pe aparate, suplimente si programe care le promit sa „dea burta jos rapid” si sa „obtina un abdomen definit instant”. Hai sa iti zic un secret: ultimul aparat pentru abdomene? Cea mai „revolutionara” pilula pentru slabit? Desi reclamele pot parea convingatoare, si marketingul agresiv te fac sa crezi ca poti sa obtii un 6-pack peste noapte (imposibil – vezi articolul despre consecventa), toate astea nu functioneaza. Integral pe HunkBody.ro

Alzheimerul actioneaza ca o infectie. Maladia Alzheimer se propaga de la o zona a creierului la o alta, urmand traseul dat de legaturile existente intre celulele cerebrale, raspandindu-se astfel la fel ca o infectie, au anuntat autorii unui studiu american realizat pe soareci, ce a fost publicat miercuri, informeaza AFP. Potrivit autorilor, acest studiu ar putea conduce la punerea la punct a unor tratamente pentru oameni, care vor permite incetinirea ritmului de avansare a maladiei, la inceputurile ei. Studiul, publicat online in revista PloS One, confirma o ipoteza recenta, referitoare la evolutia maladiei Alzheimer, potrivit careia aceasta boala se dezvolta incepand de la o singura zona a creierului, scrie Gandul.

Gerul extrem aduce gripa. Epidemia bate la usa. Aproape 80.000 de romani au contractat infectii respiratorii in ultimele sapte zile, cu 15% mai multi fata de saptamana precedenta, anunta Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile. Din totalul imbolnavirilor, 15.452 au fost cazuri de pneumonii, iar 61.841- viroze respiratorii. Cea mai crescuta incidenta a bolilor de sezon s-a inregistrat in randul copiilor cu varste intre doi si patru ani, urmati de cei care au mai putin de un an. Surprinzator, persoanele peste 65 de ani au fost cel mai putin afectate. Continuarea in EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro