Sari direct la conținut

Utile: De asta chiar nu s-a mai auzit: Slabitul prin criosauna. Dusul cu azot gazos e ca-n filmele SF; Tot ce nu stiai despre fructele verii; Persoanele care stau asezate pe scaun mai mult de 3 ore pe zi isi scurteaza viata cu 2 ani; Asa scapi de mirosul neplacut de transpiratie

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Tot ce nu stiai despre fructele verii. Crezi ca stii totul despre fructele care iti bucura trupul si sufletul in fiecare vara? Noi ti-am pregatit cateva informatii uimitoare, care te vor face sa le apreciezi si mai mult. Vedetele pietelor pana la sfarsitul lui iulie, ciresele, visinele, caisele si piersicile sunt adevarate minuni ale naturii, despre care niciodata nu stim destul. Acum, vom incerca sa descoperim cateva din secretele lor prin intermediul unor retete delicioase si a catorva trucuri de frumusete de nota 10! Originare din China si Japonia, caisele erau venerate pentru puterile lor divine. Asiaticii credeau ca au energie spirituala feminina si pot „indulci” sufletul, insufland romantism si pasiune. Astazi, stim ca parfumata caisa este unul dintre fructele cele mai bogate in provitamina A: intr-o suta de grame, contine jumatate din necesarul zilnic de caroten. Are putine calorii, cam 30 kcal intr-un fruct de marime medie, si mult potasiu, fier, cupru si oligoelemente. Curele cu caise crude sunt indicate in anemii, constipatii, insomnii si boli renale, scrie Adevarul.

De asta chiar nu s-a mai auzit: Slabitul prin criosauna. Dusul cu azot gazos e ca-n filmele SF. Criosauna topeste kilogramele in plus, celulita si reduce ridurile. Dupa 20 de sedinte se pot pierde si 7 kilograme, iar pielea devine mult mai neteda. O sedinta dureaza trei minute, timp in care organismul este bombardat cu azot in forma gazoasa la niste temperaturi extreme de scazute, de pana la minus 180 de grade. O sedinta la criosauna dureaza mai putin decat dusul de dimineata si, la fel ca acesta, are efecte revigorante asupra organismului. Diferenta consta in faptul ca efectele sunt persistente in timp si, pe masura ce numarul sedintelor creste, organismul raspunde din ce in ce mai bine. Practic, expunerea organismului la o temperatura scazuta duce la pierderea unei masive cantitati de energie. In timpul unei sedinte se pierd intre 150 si 200 de kcal, iar intre sedinte organismul pierde intre 1.000 si 3.000 de kcal – echivalentul catorva ore bune de alergat sau de gimnastica. „Asta nu inseamna, insa, ca cei care apeleaza la criosauna trebuie sa renunte la miscare, anunta EVZ.

Dieta: Cinci pasi spre un abdomen de fier. Ca sa obtii un abdomen plat ai nevoie doar de cateva sfaturi practice. Putin sport, atentie la mancare si gata. Iata cei 5 pasi spre un abdomen de fier. Efectul de subtiere obtinut atunci cand stai dreapta si „sugi burta” nu te ajuta doar din punct de vedere estetic. Exercitiile bazate pe aceasta postura ard grasimile vazand cu ochii. Incearca serii de cate 12 reprize. Stai intinsa cu genunchii indoiti si ridica pelvisul fara sa iti arcuiesti spatele. Lasa-te in jos incet si repeta de 12 ori. Hrana bogata in proteine te ajuta sa iti mentii masa musculara, in timpc e fibrele din cereale si fructe ajuta la reducerea grasimii de pe solduri si burtica. Un studiu recent arata ca pentru fiecare 10 grame de fibre si proteine adaugate in dieta zilnica pierdem 4% din grasimea corpului, informeaza Unica.ro.

Persoanele care stau asezate pe scaun mai mult de 3 ore pe zi isi scurteaza viata cu 2 ani. Persoanele care isi petrec o mare parte a timpului la locul de munca stand pe scaun au de ce sa se ingrijoreze. Si aceasta pentru ca statul mai mult de trei ore pe scaun ne scurteaza viata cu doi ani, potrivit cercetatorilor americani. Profesorul David Spiegelhalter, expert in calcularea riscurilor la Universitatea din Cambridge ii sfatuieste pe oameni sa faca mai mult sport. „Pare plauzibil ca, daca tinerele generatii ar face mai mult sport, ar putea sa traiasca mai mult, in medie”, sustine el. Adultii sunt sfatuiti sa faca cel putin doua ore si jumatate de exercitii de gimnastica cu grad mediu de dificultate, cum ar fi ciclismul sau mersul pe jos, in fiecare saptamana, dar si exercitii cu grad mai ridicat de dificulatate, precum ridicatul de greutati, scrie Libertatea.

Asa scapi de mirosul neplacut de transpiratie. Vrei, nu vrei, transpiratia este un fenomen normal pentru organismul tau, chiar daca iti poate cauza neplaceri in ceea ce priveste mirosul si aspectul hainelor tale umezite la subrat. Transpiratia nu poate fi impiedicata, dar putem preveni mirosul neplacut care ne poate strica iremediabil ziua. Uite ce trebuie sa faci! Unul dintre motivele cele mai des intalnite pentru care transpiram este caldura excesiva la care ne supunem organismul in timpul verii. Corpul nostru functioneaza la o temperatura de 36,5 grade Celsius. Cand este expus unor temperaturi ridicate, precum cele din toiul verii, el elimina la nivelul pielii lichide pentru a se racori. Partea mai proasta este ca, odata cu aceste lichide, eliminam si multe minerale. Nu mai punem la socoteala faptul ca ne dezhidratam foarte puternic, anunta Click.

Pro sau contra regimului vegetarian? Sunt vegetarienii mai putin expusi cancerului? Este regimul bazat pe verdeturi o fita de-a vedetelor sau este un stil de viata care ne poate proteja de bolile secolului? Descopera adevarul despre regimul vegetarian in urmatorul articol. Tot mai multi romani au decis sa renunte la carne. Pana acum cativa ani, acest regim era considerat o extravaganta a vedetelor. Ei bine, de ceva timp si persoanele obisnuite au ales un astfel de stil de viata. Prieteni de-ai nostri ori cunoscuti au fost convinsi sa „divorteze” de carne si de lactate dupa ce au citit studii care incriminau alimentele de origine animala de aparitia a numeroase afectiuni, printre care cancerul. Regimul vegetarian se traduce prin consumul alimentelor de origine vegetala, la care se adauga, optional, oua, produse lactate si chiar peste, informeaza Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro