Sari direct la conținut

Utile: De ce fel de barbati sunt atrase femeile?; Leacul neasteptat impotriva cancerului. Medicii au reusit sa vindece o pacienta injectandu-i un virus; Beneficiile extraordinare ale cireselor

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cand stresul poate fi benefic pentru organism. O viata prea linistita poate cauza depresie si plictiseala, in timp ce una care sta tot timpul sub semnul stresului te poate imbolnavi serios. Dar o doza ,,potrivita” de stres iti imbunatateste tonusul, performanta si tine creierul sanatos. Oamenii au tendinta sa se gandeasca la stres doar ca la un lucru rau, dar nu este chiar asa, spune Daniela Kaufer, de la Universitatea Berkeley, din California, SUA. O doza de stres de moment chiar face bine, potrivit oamenilor de stiinta americani. Te ajuta sa iesi din situatiile dificile. Acestia au facut un studiu pe sobolani, in urma caruia au constatat ca stresul de moment le-a imbunatatit activitatea creierului. Cercetatorii au spus ca in situatiile de succes, stresul te ajuta sa-ti pastrezi creierul in alerta, iar oamenii ajung mai repede la performanta cand sunt in aceasta stare, noteaza Click.

Leacul neasteptat impotriva cancerului. Medicii au reusit sa vindece o pacienta injectandu-i un virus. Savantii au realizat un experiment medical uimitor, care ar putea oferi un tratament eficient pentru cancer. Ei au folosit o doza mare dintr-un virus al pojarului, care a fost modificat genetic si care a devenit o arma eficienta in lupta cu aceasta boala. Deocamdata metoda a fost testata doar pe doi pacienti, iar rezultatele sunt incurajatoare. In cazul unui pacient, cancerul de maduva a dat semne de remisie, iar la al doilea pacient, o femeie de 49 de ani, remisia a fost completa. Stacy Erholtz,, care avea mielom, a fost declarata sanatoasa si dupa 6 luni boala nu a recidivat inca. Experimentul a fost realizat de cercetatorii de la Clinica Mayo, care sustin ca folosirea virusurilor pentru a distruge cancerul este o solutie eficienta, informeaza doctorulzilei.ro.

Beneficiile extraordinare ale cireselor. Cu o gama larga de beneficii pentru sanatate, ciresele nu pot fi trecute cu vederea foarte usor. Daca te confrunti cu insomnie, dureri, grasime pe abdomen, ciresele pot fi doctorul de care ai nevoie. Iata de ce! Daca suferi de artrita si guta, vei fi usurata sa afli ca adaugarea cireselor la dieta ta zilnica, pot reduce foarte mult durerea intensa, asociata acestor afectiuni. Excesul de acid uric in sange este vinovatul din spatele durerii chinuitoare care provoaca umflarea si sensibilitatea picioarelor. Un studiu recent a confirmat faptul ca acidul uric poate fi redus cu 15% mai mult, daca adaugi mesei tale zilnice doua cesti de cirese. Ele te pot ajuta, de asemenea, la reducea inflamatiei dureroase prin scaderea cantitatii produse de proteina C. Asadar, adauga putin zinc dietei ta prin alegerea cireselor, scrie Adevarul.

Tratamente la indemana contra nevralgiilor. Nevralgia este un sindrom dureros, localizat pe traseul unui nerv, al carui nume il poarta. De aceea exista termenii de nevralgie de trigemen, faciala, intercostala, dentara, pelviana sau sciatica. In cazul nevralgiei, durerea se intensifica in timpul crizelor si persista in intervalul dintre aceste iritatii nervoase. „Este bine sa reduceti consumul de antinevralgice de tot felul. Ca alternativa, este eficient tratamentul local bazat pe ceaiuri si pe uleiuri volatile, extrase din plante medicinale. Aceste remedii pot fi folosite sub forma de ceaiuri, de frectii sau de masaje pe zonele dureroase”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, anunta Click.

De ce fel de barbati sunt atrase femeile? Desi pare magie, acea atractie pe care o simtim la prima vedere fata de o persoana este de fapt un proces cat se poate de logic. Este vorba despre o procesare rapida, inconstienta, a mai multor caracteristici pe care in mod rational le asociem cu o persoana atractiva. Sensul atractivitatii difera pentru fiecare dintre noi, insa exista anumite grile prin care cei mai multi dintre noi ii trecem pe toti cei cu care ne intalnim. Unele pot lipsi sau pot fi mai putin pregnante la anumite persoane fata de altele. In general, barbatii prefera femeile care au vocea subtire, iar femeile prefera barbatii cu voci grave, scrie doctorulzilei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro