Sari direct la conținut

​Utile: De ce reapar infecţiile urinare; Îmbătrâneşti? Iată 9 vitamine care te pot ajuta să te simţi în formă; Tratamentul experimental anti-îmbătrânire, un succes după primele teste pe oameni.

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

​De ce reapar infecţiile urinare. Tot mai multe femei, mai ales din mediul urban, contractează infecţii urinare. O infecţie urinară se manifestă, de obicei, prin dureri în partea inferioară a abdomenului, prin senzaţie de urinare permanentă, prin micţiuni (urinări) dureroase şi în cantitate mică, iar uneori chiar şi prin urinări cu sânge şi cu cheaguri, aşa-numita cistită hemoragică. În unele cazuri, poate apărea febra şi o stare de rău generalizat. Cauzele pot varia de la caz la caz, fiind afectate două categorii de femei: femeile tinere sau femeile aflate la premenopauză şi, respectiv, la postmenopauză, scrie Click.

Îmbătrâneşti? Iată 9 vitamine care te pot ajuta să te simţi în formă. Vitamina D îţi ajută muşchii, nervii şi sistemul imunitar să funcţioneze corect. Majoritatea oamenilor primesc vitamina D din lumina soarelui, dar corpul este mai puţin capabil să transforme razele solare în vitamina D pe măsură ce îmbătrânim, aşa că anumite alimente grase, precum somonul sunt o sursă bună. Odată cu înaintarea în vârstă putem începe să pierdem mai mult din acest mineral decât absorbim. Acest lucru poate face oasele să devină mai casante, în special în cazul femeilor aflate după menopauză. Calciul ajută muşchii, nervii, celulele şi vasele de sânge să funcţioneze corect, scrie CSID.

Tratamentul experimental anti-îmbătrânire, un succes după primele teste pe oameni. Unele dintre celulele degradate ale organismului nu mor, ele rămân ca celule senescente, ce nu mai au capacitatea să se dividă, dar pot produce semnale chimice şi pot juca un rol major în bătălia împotriva îmbătrânirii. „Se crede că aceste celule şi substanţele pe care le produc sunt implicate în procesul de îmbătrânire” a declarat specialistul în longevitate Nicolas Musi, din cadrul Universităţii din Texas. „Ideea este că îndepărtarea acestor celule ar putea duce la o îmbătrânire sănătoasă lipsită de afecţiunile asociate perioadei”, a adăugat Musi. Având în vedere primele rezultate ale testelor, teoria ar putea fi pusă în practică, potrivit Descopera.

Cele mai eficiente plante pentru vindecarea laringitei. Laringita cronică poate fi cauzată de vremea rece, de unele inflamații ale amigdalitei, sinusurilor și traheobroșitei. Boala evoluează cu forme tot mai neplăcute: gâtul se roșește, respirația este din ce în ce mai dificilă, bolnavul nu mai poate să vorbească normal pentru că vocea devine mai subțire și, în final, bolnavul poate să-și piardă vocea , fenomen cunoscut cu numele de afonie. Specialiștii europeni susțin că, în cazul femeilor, răgușeala persistă multă vreme. De asemene, băuturile care conțin cofeină și cele carbogazoase agravează boala și deshidratează organismul. Mai mult, când boala persistă și nu este tratată la timp, aceasta evoluează spre laringo-traheo-bronșită, sinuzită sau meningită, potrivit Click.

Cu ce putem înlocui alimentele interzise în timpul dietei. Încercarea adoptării unui stil alimentar care să ducă la pierderea în greutate poate părea un pic intimidantă la început, dar este nevoie doar de găsirea câtorva alternative la produsele pe care trebuie să le excludem. Bright Side a pregătit o listă de trucuri care vă vor ajuta să găsiţi înlocuitori pentru alimentele care nu sunt premise în diete. Deşi nu este unul din cele mai sănătoase alimente, popcornul poate fi un înlocuitor al dăunătoarelor chipsuri. Acesta conţine mai puţine grăsimi şi carbohidraţi. Maioneza are un conţinut crescut de zahăr şi grăsimi saturate, în timp ce muştarul conţine o doză considerabil mai mică din ambele ingrediente, potrivit Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro