Sari direct la conținut

Utile: De ce sa nu folosesti niciodata uscatoarele de maini din toalete; 4 retete de bauturi calde pentru zile friguroase; Raceala, gripa sau viroza?

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Raceala, gripa sau viroza? Nas infundat, usturime in gat si febra? Sunt simptomele cu care toti ne-am confruntat la un moment dat, insa fara sa stim daca este vorba de o simpla raceala, gripa sau o viroza de sezon. Desi la prima vedere pot avea manifestari asemanatoare, aceste 3 tipuri de afectiuni impun remedii diferite. „Perioada anului si conditiile meteorologice specifice pot influenta semnificativ tipurile de afectiuni care pot aparea. Astfel, o simpla raceala se va manifesta pe parcursul intregului an, cu precadere vara. In schimb, gripa apare mai mult in perioada de iarna, noiembrie-februarie, cand sistemul imunitar este mai vulnerabil din cauza schimbarilor bruste de temperatura si a virusurilor gripale. Virozele respiratorii se transmit in special prin contactul direct sau indirect cu persoana contaminata, asadar sunt prezente tot timpul anului si depind foarte mult de abilitatea individuala a organismului de a se apara in fata agentilor patogeni”, explica specialistul Ropharma, doctor imunolog Tania Bejan, pentru Click.

Boala de care sufera o treime din populatia mondiala. Peste 2,1 miliarde de persoane din lume, reprezentand aproape 30% din populatia mondiala, sunt supraponderale sau obeze, iar acest flagel urmeaza sa afecteze jumatate dintre adultii de pe Terra pana in anul 2030, potrivit unui studiu publicat joi. Obezitatea provoaca aproximativ 5% din totalul deceselor pe plan mondial si genereaza costuri la fel de mari pentru economia mondiala precum fumatul si conflictele armate, afirma autorii unui studiu realizat recent de McKinsey Global Institute. Studiul lanseaza comunitatii internationale un apel pentru „o reactie coordonata” a guvernelor, comerciantilor si actorilor din sectorul agroalimentar, afirmand ca o astfel de initiativa ar putea sa ajute aproximativ 20% dintre obezi sa revina la o greutate normala in mai putin de 10 ani, noteaza doctorulzilei.ro.

Motive pentru care sa folosesti rozmarin cand gatesti. Daca printre condimentele pe care le folosesti la gatit nu se afla si rozmarinul, iata cateva motive bune pentru care ar trebui sa-l incluzi mai des in dieta ta. Reduce inflamatiile. Rozmarinul este cunoscut pentru proprietatile lui antiinflamatoare si pentru capacitatea lui de a creste nivelul prostaglandinei E2, o substanta care permite relaxarea msuculaturii si reduce inflamatiile. Tine cancerul la distanta. Specialistii sustin ca acest condiment are puterea de a tine la distanta cancerul, datorita substantelor pe care le contine, in special carnosol si acid ursolic. Astfel, riscul de a suferi de cancer mamar, de ficat sau la stomac se reduce in mod considerabil, scrie clickpentrufemei.ro.

4 retete de bauturi calde pentru zile friguroase. A venit frigul si, dupa o zi de munca, atunci cand ajungi acasa, poti, in sfarsit, sa te relaxezi langa o bautura calda care sa te dezmorteasca, dar si care sa te protejeze de gripa sau raceala. Ce sa bem in aceasta perioada? Iata mai jos cateva idei si retete pentru a scapa de frig si de raceli! Vin fiert cu scortisoara. Vinul rosu cu scortisoara vindeca racelile. El contine antioxidanti care protejeaza celulele sanatoase ale corpului de virusuri si bacterii. Scortisoara contine un antioxidant care, impreuna cu cel din vinul rosu, are efect decongestionant si antiinflamator la nivelul aparatului respirator. De asemenea, vinul rosu cu scortisoara vindeca si durerile de gat. Scortisoara are efect antiseptic si este un anestezic local. Integral in Click.ro.

De ce sa nu folosesti niciodata uscatoarele de maini din toalete. Uscatoarele de maini moderne, promit sa usuca mainile in doar cateva secunde, dar impreuna cu jetul de aer pe care il sufla vin la pachet si milioane de bacterii care se imprastie prin toata incaperea. Cercetatorii au descoperit ca acestea contin de 27 de ori mai multe bacterii decat prosoapele de hartie. Oamenii pleaca din toaleta cu 200 de milioane de bacterii pe fiecare mana. De pe maini, bacteriile ajung pe inca cinci suprafete sau la 14 alte persoane, informeaza doctorulzilei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro