Utile: Dieta cu supa de verdeturi. Cum poti slabi pana la sase kilograme intr-o saptamana; Alimente-panaceu impotriva cancerului si bolilor de inima; Plansul excesiv al bebelusilor, semn al problemelor comportamentale; Femeile frumoase, discriminate la angajare
Dieta cu supa de verdeturi. Cum poti slabi pana la sase kilograme intr-o saptamana. Dieta cu supa de verdeturi face parte din categoria regimurilor hipocalorice si se bazeaza pe limitarea caloriilor consumate. Specialistii in nutritie sustin ca acest regim este sanatos, mai ales ca are drept scop arderea grasimilor, neprovocand dezechilibre metabolice. Regulile dietei cu supa de verdeturi sunt relativ simple. In fiecare zi trebuie sa mananci supa de verdeturi, care va fi pregatita din ceapa, ardei, rosii, telina si varza. Dieta nu trebuie urmata mai mult de sapte zile, dupa care se va face o pauza de trei luni, scrie Gandul.
Alimente-panaceu impotriva cancerului si bolilor de inima. Kiwi si broccoli tin bolile de inima la distanta, ciresele previn guta, fasolea combate cancerul de colon si aduce buna-dispozitie. Ceapa trateaza raceala, morcovii protejeaza ochii si spanacul tine creierul in priza. Specialistul in nutritie Gheorghe Mencinicopschi vorbeste despre proprietatile terapeutice ale alimentelor. Fructul kiwi are de doua ori mai multa vitamina C decat portocalele, mai multe fibre decat marul si „bate” bananele la potasiu. Fitonutrientii din kiwi protejeaza impotriva bolilor de inima, cancerului si infectiilor respiratorii. Kiwi „subtiaza” sangele in mod natural si previne blocarea vaselor, exact ca aspirina, dar fara efecte adverse. „Studiile au aratat ca fructele reduc stresul, stimuland regenerarea celulelor”, subliniaza specialistul in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi. Nutritionistii recomanda, zilnic, unul-doua fructe cat mai coapte, anunta EVZ.
Plansul excesiv al bebelusilor, semn al problemelor comportamentale. Bebelusii care plang excesiv si au probleme cu odihna si alimentatia sunt expusi unui risc foarte mare de a avea probleme comportamentale grave pe masura ce vor creste, arata un studiu publicat in Archives of Disease in Childhood. Unu din cinci bebelusi prezinta simptome care „prevestesc” aparitia problemelor de comportament in viitor. Cu toate acestea, rezultatele nu ar trebui sa ii alarmeze pe parinti, este de parere un expert in sanatatea copilului. Potrivit acestuia, plansul bebelusilor este normal, insa in anumite situatii, plansul excesiv nu este provocat intotdeauna de colici. Un grup international de cercetatori a analizat acest aspect dar si problemele de somn sau alimentatie care pot aparea la bebelusi, informeaza Gandul.
Femeile frumoase, discriminate la angajare. Candidatele atragatoare care trimit CV cu poza au mai putine sanse de a fi chemate la interviu, comparativ cu cele care au fete comune. Fotografia atasata la CV le face rau femeilor aratoase, mai ales daca recrutarea este facuta de o alta reprezentanta a sexului feminin. Contrar opiniei generale, a arata bine nu e intotdeauna un avantaj atunci cand vrei sa te angajezi. Iti gasesti un job mai usor daca esti o femeie cu fata comuna decat daca esti foarte frumoasa. Aceasta este concluzia unui studiu facut de cercetatorii israelieni, care si-au propus sa analizeze in ce fel influenteaza frumusetea obtinerea unui job. Rezultatele cercetarii au fost prezentate zilele trecute, la conferinta anuala Royal Economic Society desfasurata la Londra, scrie Adevarul.
Obiceiuri zilnice care ne distrug sanatatea. De la dusurile fierbinti pana la curatenia in casa. Faptul ca fumatul, dieta dezechilibrata si abuzul de alcool ne pun sanatatea in pericol sunt lucruri deja stiute. Studii recente arata ca exista obiceiuri sanatoase care ne pun in pericol organismul. Preocuparea exagerata fata de igiena personala poate fi in detrimentul pielii noastre, spune medicul dermatolog Nick Lowe, de la clinica Cranley din Londra. „Folosirea apei fierbinti combinata cu sapunuri abrazive poate distruge uleiurile naturale ale pielii. Acest lucru duce la uscarea, craparea si chiar infectarea epidermei”, precizeaza dr. Lowe. Pentru a preveni distrugerea pielii, dermatologul recomanda folosirea gelurilor de dus si a sapunurilor speciale pentru fiecare tip de piele in parte. In plus, apa trebuie sa fie calduta, nu fierbinte, anunta Gandul.
Avantajele si dezavantajele dietei fara gluten. Dieta fara gluten, adica fara cereale, paine, paste, produse de patiserie, supe instant si conserve, ajuta la pierderea kilogramelor in plus, limitand foarte mult optiunile alimentare. Principalul avantaj este ca dispar din dieta zilnica alimentele procesate, insa dezavantajele sunt posibilele carente de vitamine si tentatia alimentelor bogate in grasimi si calorii. Acum zece ani, aproape nimeni nu stia ce inseamna gluten. Astazi, dietele fara gluten („gluten-free”) sunt in mare voga in America, iar moda lor incepe sa castige teren si la noi in tara. O astfel de dieta creste nivelul de energie, topeste colaceii de grasime de pe abdomen si combate balonarea, informeaza EVZ.