Sari direct la conținut

Utile: Efectul putin stiut al cafelei dupa prea multe pahare de vin: "Betia treaza". Plus: patru secrete pentru petreceri fara betie; Ghid: cum sa scapi de raceala in 24 de ore; Riscurile abuzului de analize

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ghid: cum sa scapi de raceala in 24 de ore. Majoritatea oamenilor are un ritual de a face fata racelii, de la primele simptome, fie ca alearga la farmacie, se trateaza cu un ceai sau testeaza metoda indiferentei. Cercetatorii au descoperit insa cum putem scapa de stranutat, tusit sau febra in cel mult 24 de ore. Profesorul Ron Eccles de la Cardiff University, a gasit reteta dupa care raceala poate fi invinsa intr-o zi, scrie dailymail.co.uk. Pentru a nu lasa simptomele racelii sa ne afecteze zile in sir, tratamentul-maraton promite sa le alunge in maxim 24 de ore. Pentru aceasta, specialistul recomanda trezirea de dimineata, oricat de neplacut ar suna, dusuri fierbinti si chiar si o plimbare, chiar daca multi ar prefera sa stea sub patura, cu telecomanda. Nu oricum insa, ci dupa un program stabilit pe ore. Continuarea in Adevarul.

Riscurile abuzului de analize. Mamografiile si colonoscopiile nu sunt recomandate mai devreme de 45-50 de ani, primele fi ind suspectate ca depisteaza cazuri de cancer inofensive. Si ecografi ile in exces sunt puse sub semnul intrebarii De la preventie pana la obsesia pentru investigatii inutile nu este decat un pas, atrag atentia din ce in ce mai multi medici din tarile occidentale, unde incepe sa se contureze un astfel de fenomen. In SUA, pana la o treime dintre cazurile de cancer la san nou depistate sunt „supradiagnosticate”. Medicii romani se plang insa de un alt fenomen: multe femei ajung la spital cand boala e deja avansata. „Exista o categorie de persoane informate care vin la spital pentru screening, insa obsesia investigatiilor in exces nu a ajuns la noi in tara. Noi suntem inca in epoca in care ajungem foarte tarziu la spital”, spune prof. dr. Alexandru Blidaru, de la Institutul Oncologic din Bucuresti, informeaza EVZ.

Scapa de infectiile urinare cu remedii naturiste. Infectiile urinare sunt afectiuni destul de neplacute si se numara printre cele mai raspandite boli. Daca boala nu este tratata, infectia se cronicizeaza, iar riscul cel mai mare este transformarea in insuficienta renala. Primele semne care indica o infectie la nivelul tractului urinar sunt usturimile la urinat, durerile localizate in bazin sau durerile in zona lombara, ce iradiaza catre coapsa, urinarile frecvente sau dificultate de a urina. Exista si situatii in care bolnavii ajung la medic cu febra, greata, varsaturi, diaree, dureri mari de cap, astenie, hipertensiune arteriala. Iata cateva remedii naturiste, scrie Libertatea.

Galbenusul dauneaza inimii la fel de mult ca tutunul. Consumul mare de galbenusuri de ou este la fel de daunator ca si fumatul pentru inima. Din cercetarile oamenilor de stiinta canadieni reiese ca galbenusul de ou poate accelera aparitia aterosclerozei, cunoscuta sub numele de boala coronariana. Doctorul David Spence de la „Western University”, Canada, si echipa sa de specialisti au facut un studiu la care au fost implicati mai mult de 1.200 de voluntari. In urma sondajelor din experiement, s-a descoperit ca un consum regulat de galbenusuri de ou afecteaza aproape la fel de mult ca fumatul sanatatea inimii. Galbenusurile de ou predispun la aparitia aterosclerozei, dar si la riscul de a suferi de infarct sau de accident vascular cerebral, anunta Click.

Efectul putin stiut al cafelei dupa prea multe pahare de vin: „Betia treaza”. Plus: patru secrete pentru petreceri fara betie. Bauta imediat dupa o noapte de petrecere stropita din plin cu alcool, licoarea amaruie si neagra ofera o falsa senzatie de trezire. Alcoolul este eliminat din organism treptat, abia dupa cateva zile. Acelasi lucru este valabil si pentru dusurile reci, plimbarile prin frig sau alte remedii de casa impotriva betiei. Pe scurt, nimic nu poate grabi sau incetini metabolizarea alcoolului. Etanolul continut de lichior, vin sau bere este o exceptie, spre deosebire de alte substante care, cu cat ajung intr-o cantitate mai mare in organism, cu atat sunt procesate si eliminate din sistem mai repede. Robert Swift, profesor-doctor la Centrul pentru Alcool si Studii ale Dependentelor de la Universitatea Brown, da exemplul apei tasnite dintr-un furtun: o presiune mai mare inseamna si o cantitate mai mare de apa pompata. Atunci cand o persoana da insa pe gat, unul dupa altul, cateva pahare de bautura, arata Swift, concentratia de alcool din sange va creste. Cele 4 secrete pentru petreceri fara betie pe doctorulzilei.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro