Sari direct la conținut

Utile: Femeile imbatranesc cu cinci ani in fiecare iarna; Obiecte pe care trebuie sa le arunci ca sa iti protejezi sanatatea; Ce boala ascund gandurile sinucigase si somnolenta

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Femeile imbatranesc cu cinci ani in fiecare iarna. O echipa de experti ai unei companii de cosmetice a realizat un studiu pe un esantion de peste 5.000 de femei, cu varste cuprinse intre 27 si 60 de ani. Specialistii sustin ca schimbarile au legatura cu lipsa luminii solare care duce la o paloare a pielea si care fac pungile de sub ochi sa fie mai vizibile. Circa 82% dintre reprezentantele sexului frumos au avut cearcane pe perioada iernii, in timp ce in decursul verii, doar 38% dintre ele au fost afectate de acest fenomen, potrivit studiului. Expertii spun ca pe perioada iernii se inregistreaza in organism un deficit de vitamina D, produsa in organism doar sub influenta unei mari cantitati de lumina solara, scrie Libertatea.

Ce secrete ascund ciupercile? Mai ales in timpul postului, ciupercile sunt o sursa de proteine de calitate, asemanatoare celor existente in carne. Fie ca sunt de padure, fie ca sunt de cultura, ciupercile nu difera mult in ceea ce priveste compozitia lor chimica. In schimb, gustul soiurilor de padure este mai pronuntat, iar culorile mai intense se pastreaza si atunci cand ciupercile sunt folosite ca ingrediente in diferite preparate culinare. Mai mult, ciupercile sunt singurele plante din regnul vegetal care contin glicogen (din acest motiv poarta si denumirea de carne vegetala) si vitamine din complexul B. Integral in Click.

Obiecte pe care trebuie sa le arunci ca sa iti protejezi sanatatea. Daca veti sti cand e indicat sa inlocuiti periuta de dinti, medicamentele, saltelele, pernele, rujurile sau alte obiecte, veti fi mai sanatosi, veti dormi mai bine si va veti simti in siguranta la dumneavoastra acasa. Schimbati frecvent pernele. Celulele scuamoase ale parului si ale pielii si cremele pentru corp sunt absorbite de tesatura pernei si se depoziteaza adanc in aceasta, mai ales pe parcursul noptii. Astfel, dupa un an se creeaza un mediu propice dezvoltarii bacteriilor. Spalati pernele si pilotele la doua-trei saptamani. Inlocuiti salteaua dupa 5-10 ani. Specialistii sunt de parere ca o saltea de pat buna poate fi folosita 9-10 ani. Insa daca aveti probleme cu odihna, trebuie sa o schimbati mai repede, la 5 ani. Continuarea in Libertatea.

Reconturarea tridimensionala a fetei: preturi, riscuri si dezavantaje. Vantul, frigul, temperaturile scazute, dieta dezechilibrata, fumatul si radicalii liberi duc la imbatranirea precoce a tenului. „Cu timpul, santurile nas-gura si de sub buze se adancesc, colturile gurii coboara, pometii se topesc, sprancenele se lasa, gura se inconjoara de riduri fine, iar buzele isi pierd volumul”, explca dr. Mihaela Leventer, medic dermatolog, efectele negative asupra fetei ale factorilor mentionati mai sus. Pentru redobandirea aspectului tanar al fetei, dr. Leventer precizeaza ca s-a constatat ca stergerea ridurilor nu este suficienta. „Este necesara si reconstruirea volumetriei faciale – cea mai noua procedura de corectie volumetrica, care are rezultate indelungate si fara efecte secundar. Procedura consta intr-un tratament cu acid hialuronic cu vascozitati diferite”, indica medicul, dupa cum informeaza Gandul.

Ce boala ascund gandurile sinucigase si somnolenta. Tulburarea sezoniera de iarna (prescurtat SAD) este o boala mai frecventa decat schizofrenia, dependenta de heroina sau autismul la un loc. Cunoscatorii ii mai spun tulburare hibernala, fiindca apare in special in sezonul rece, ca urmare a unei expuneri reduse la lumina. „Initial, boala a fost descrisa in tarile nordice si s-a presupus ca este cauzata de o schimbare in ritmul circadian al individului, dat fiind ca iarna expunerea la lumina e mult mai redusa”, explica Gabriel Diaconu, psihiatru la clinica „Sapiens Medical Center” din Bucuresti. In Romania, nu exista statistici referitoare la prevalenta afectiunii, insa specialistii fac estimari privind impactul acesteia luand in cosiderare principala ei cauza (lipsa luminii). Integral in EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro