Utile: Fructele și legumele reduc la jumătate riscul îmbolnăvirii de cancer; Fractura de coloană cervicală: cauze, simptome, tratament, prevenţie; Depresia și riscul de a suferi un accident vascular cerebral
Fructele și legumele reduc la jumătate riscul îmbolnăvirii de cancer. 200 de studii recente , realizate în 17 țări, au ajuns la o concluzie comună: ”Consumul de fructe și legume reduce la jumătate riscul îmbolnăvirii de cancer!” Totodată, cercetările respective mai scot în evidență o concluzie semnificativă: și după îmbolnăvire , consumul de fructe și legume este benefic deoarece poate să împiedice evoluția dramaticei boli. Studiile respective precizează că fructele hrănesc organismul la nivelul sistemului nervos, iar legumele hrănesc sistemul osos și pe cel muscular. De asemenea, leguminoase precum lintea, fasolea, soia sunt deosebit de valoroase în hrana cotidiană prin aportul lor mare de fier, fibre și proteine, potrivit Click.
Fractura de coloană cervicală: cauze, simptome, tratament, prevenţie. Fractura de coloană cervicală este adesea consecinţa unei traume fizice puternice, cum ar fi cea cauzată de un accident rutier, de o cădere în gol sau de o lovitură puternică în zona cervicală. De asemenea, fractura de coloană cervicală poate fi cauzată şi de anumite afecţiuni, cum ar fi osteoporoza, cancerul de oase, o infecţie sau diverse boli inflamatorii sau autoimune. O fractură la nivelul vertebrelor coloanei cervicale poate avea consecinţe foarte grave, cum este paralizia de la gât în jos (tetraplegie), pareza brahială sau chiar decesul, scrie CSID.
Depresia și riscul de a suferi un accident vascular cerebral. Echipa de cercetători americani a realizat un studiu pe 1.000 de persoane care locuiesc în New York City. Participanții au avut o vârstă medie de 70 de ani și nu au suferit un AVC înainte de a începe studiul, în urmă cu 14 ani. La început li s-a dat să completeze un formular în care au răspuns la o serie de întrebări legate de depresie și li s-a întocmit un punctaj între 0 și 60, tot ce era peste 16 fiind considerat „scor ridicat de depresie”, citează Libertatea.
10 sfaturi ca să scăpaţi de praful din covoare. Majoritatea bolilor și alergiilor sunt produse de ”musafirii” nepoftiți care se ascund în textura covoarelor, susțin cercetătorii britanici care au analizat microorganismele din peste 200 de case. Impuneți regula ca toată lumea să se descalțe la intrare. În felul acesta peste 18.000 de microorganisme nu mai ajung pe covor și chiar în așternut. Schimbați-vă aspiratorul și folosiți unul cu o putere mai mare de aspirare, cu perii rotative și cu filtru de particule. Împrăștiați praful. Dacă vărsați mâncare sau băutură pe covor, curățați imediat folosind detergent, o folie de tifon peste care frecăm cu o lingură. În felul ăsta scăpăm atât de pată, cât și de bacterii, scrie Click.
Dieta Rina: meniul pe zile. Dieta Rina este una dintre cele mai populare diete din ultimul timp și a început să câștige din ce în ce mai mult teren grație rezultatelor remarcabile pe care le oferă. Dieta Rina a fost creată de un sportiv american și este o dietă disociată care promite să te scape de 10 până la 15 kg în 90 de zile. Însă, acesta nu este singurul avantaj pe care-l oferă dieta Rina, ci și faptul că te ajută ulterior să te menții la greutatea optimă. Dieta Rina se bazează pe disocierea alimentelor, astfel că într-o zi vei avea voie să consumi doar alimente dintr-o anumită categorie, scrie Unica.