Utile: Medicii le recomanda pacientilor tratamente pe care ei insisi nu le-ar folosi; Cum puteti deveni donatori de celule stem; Dieta cu orez. Cum poti scapa de 10% din greutate in doua saptamani; Libidoul bate dimensiunea la nepotrivire sexuala
Medicii le recomanda pacientilor tratamente pe care ei insisi nu le-ar folosi. Medicii pot alege un tratament diferit in cazul in care ar fi ei insisi pacienti, arata un studiu american. Potrivit cercetarii, multi medici le recomanda pacientilor lor tratamente pe care ei insisi nu le-ar folosi. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au cerut unui numar de 1.000 de medici din Statele Unite ale Americii, de diferite specialitati, sa-si imagineze un scenariu medical si sa aleaga un tratament, informeaza site-ul bbc.co.uk. Cercetatorii au constatat ca atunci cand le-au cerut medicilor sa-si imagineze ca ei sunt pacienti, raspunsurile lor au diferit in mod semnificativ. Cand a trebuit sa decida pentru ei insisi, medicii au fost de departe inclinati sa opteze pentru o terapie cu risc mai mare de deces, dar cu sanse mai bune de supravietuire fara efecte secundare, arata studiul, scrie Gandul.
Cum recunosti alimentele falsificate. In aceasta perioada in care incepem, incet-incet, sa ne indreptam catre o alimentatie mai echilibrata si mai naturala, iar interesul pentru produsele industriale pare sa scada usor, ne lovim tot mai frecvent de o alta problema. Este vorba despre falsificarea alimentelor naturale, de calitate si… mai scumpe. Ajungem astfel ca, in ciuda bunelor noastre intentii de a trece la un stil de viata mai sanatos, sa ne „intoxicam” cu aceleasi E-uri. Cu alte cuvinte, putem primi aceleasi produse de calitate slaba, dar in ambalaje mai frumoase, pe care sunt inscrisi termenii „bio”, „natural” sau „organic” si pe bani mai multi. Mai precis, in ultimii ani, a crescut numarul unor produse vandute ca sanatoase si naturale care, de fapt, contin substante ce le stirbesc din calitate sau din care au fost eliminate ingrediente valoroase nutritional. In categoria alimentelor falsificate pot intra de la condimentele la plic si lactate pana la pestele congelat si miere, anunta Adevarul.
Cum puteti deveni donatori de celule stem. Recrutarea donatorilor voluntari de celule stem urmeaza sa se faca prin intermediul retelei nationale de transfuzie. Voluntarilor li se vor face teste speciale de compatibilitate, iar ulterior, cand se gaseste un bolnav compatibil, vor fi chemati din nou. Baza de date a registrului va putea fi accesata atat de clinici din tara, cat si de unele din afara tarii, care vor plati. „Procedura in care vor fi selectati donatorii este urmatoarea: celor care doneaza sange in centrele de transfuzii din tara (aflate inclusiv in spitale) li se va face un test de compatibilitate care se numeste HLA si care e destul de costisitor (peste 100 de euro). Cei compatibili vor intra in baza de date. Apoi, cand se cauta donatori onorifici si se gaseste ca o persoana din registrul nostru se potriveste cel mai bine, acea persoana este chemata, i se face un tratament pentru stimularea numarului de celule stem, apoi i se face din nou o recoltare”, a explicat presedintele Asociatiei „Salveaza Vieti”, Carmen Uscatu, informeaza EVZ.
Dieta cu orez. Cum poti scapa de 10% din greutate in doua saptamani. Orezul este bogat in proteine, minerale, vitamine si amidon. Specialistii in nutritie sustin ca acest aliment este ideal pentru persoanele care vor sa scape de excesul de kilograme fara sa se infometeze. Datorita continutului de carbohidrati, alimentul ofera organismului energia de care are nevoie in perioada de restrictii alimentare. Nutritionistii mentioneaza ca dieta are efecte benefice si asupra pielii, facand-o catifelata, parul devine mai rezistent si unghiile se intaresc. Un alt avantaj al acestei diete este faptul ca persoanele care urmeaza regimul cu orez nu mai simt nevoia sa mai ciuguleasca intre mese, deoarece alimentul pastreaza senzatia de satietate pe o perioada lunga de timp, scrie Gandul.
Aloe vera energizeaza si apara de boli. Potrivit fitoterapeutilor, principiile active ale plantei se datoreaza nutrientilor din compozitia frunzelor, in care s-au adunat vitamine (A, B9, C si E), minerale (printre care cromul, magneziul, seleniul, calciul si germaniul – un mineral indicat in imunodeficiente, in tulburari cardiace si circulatorii) si acizi grasi esentiali. Mai mult, cele mai valoroase soiuri de aloe vera contin 20 de aminoacizi din cei 22 existenti, necesari organismului si sapte din cei opt aminoacizi esentiali. Calitatea substantelor active din compozitia plantei este influentata de solul in care aceasta a crescut si de specia din care provine aloea (exista 300 de specii). Aloe vera trateaza mai bine de 100 de boli. Alergiile, alcoolismul, astmul, artroza, bronsitele, diabetul zaharat, hepatita si efectele secundare ale chimioterapiei sunt cateva dintre problemele in care aloe vera este utilizata cu succes, anunta Adevarul.
Libidoul bate dimensiunea la nepotrivire sexuala. Peste 50% dintre cuplurile care nu se potrivesc in dormitor raman impreuna. Tratamente nu exista, ci doar solutii. De regula, fiecare cauta satisfactia in alta parte. Barbatii sunt cei mai grabiti. Sunt cupluri incompatibile sexual care reusesc sa reziste impreuna, sa aiba o viata de familie normala si sa aiba urmasi. Alte perechi nu izbutesc. Neajunsurile sunt, uneori, in pofida dragostei care i-a unit pe cei doi, de netrecut. Automat, gandul te duce la nepotriviri dimensionale de genul: el e prea bine dotat, iar ea are dureri sau el are un penis prea mic pentru pretentiile ei. Un sexolog ar da, probabil, mai multe detalii „aritmetice”, informeaza EVZ.