Utile: Metode simple de regenerare a ficatului; Zece alimente care sunt adevarate surse de energie pentru organism; Asa recunosti un accident vascular cerebral
Metode simple de regenerare a ficatului. Zilnic, ficatul tau este nevoit sa faca fata poluarii si aditivilor din diverse alimente care-i ingreuneaza capacitatea de reactie si-l predispun la boli. Pentru a-i sustine activitatea zilnica si pentru a-l regenera, e nevoie de remedii naturiste care-l protejeaza. Armurariul, radacina de papadie, verbina, anghinarea, pelinul, rozmarinul stimuleaza secretia de bila si usureaza procesul digestiv. Armurariul actioneza ca antioxidant, detoxifica ficatul, regenereaza celulele hepatice. Papadia e buna in hepatita si previne formarea calculilor biliari. Sunt recomandate curele de 2-3 luni, in care se beau 2-3 ceaiuri pe zi, intre mese. O infuzie o poti prepara usor astfel: pui o lingura de planta la o cana cu apa clocotita, iar dupa 15 minute strecori ceaiul si-l bei caldut, scrieClick.
Mananci mai mult? S-ar putea sa ai carente alimentare. Te-ai gandit vreodata ca poftele tale, dar si mancatul excesiv a anumitor alimente ar putea insemna ca ai carente de vitamine sau minerale? Unii vegetarieni au pofta cateodata de carne, iar acest lucru indica o lipsa de fier. Pentru a combate aceasta carenta sunt recomandate: caju, semintele de dovleac, fructele uscate, fasolea etc. Pentru o absorbtie mai buna, fierul trebuie sa fie insotit de vitamina C. Acizii grasi Omega 3 sunt extrem de importanti pentru sanatatea noastra. Lipsa lor ne face sa mancam mai mult. Sa incercam sa consumam peste, seminte de in, seminte de chia, naut sau varza de Bruxelles pentru a preintampina o astfel de carenta, anuntaUnica.ro.
Zece alimente care sunt adevarate surse de energie pentru organism. Multi oameni ajung sa consume bauturi energizante pentru a-si umple bateriile si a face fata provocarilor, ignorand faptul ca acestea sunt foarte periculoase pentru organism, in special pentru inima. Alimentele, insa, joaca rolul principal cand vine vorba despre energia pe care o avem pe parcursul zilei, iar faptul ca multi dintre noi nu mancam sanatos nu ajuta prea mult nici la acest capitol. Nu degeaba ti se spune ca micul dejun este important – daca consumi ceea ce trebuie la primele ore ale zilei, nu vei avea nevoie de altceva pentru a fi plina de energie. Apoi, daca continui cu cateva gustari sanatoase si niste mese corecte, vei scapa de senzatia de letargie care nu iti da pace in mod obisnuit, informeazaDivahair.ro.
Asa recunosti un accident vascular cerebral! Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai periculoase afectiuni cu care te poti confrunta de-a lungul vietii, motiv pentru care este important sa detectezi problema imediat ce organismul iti transmite primele semnale ca ceva este in neregula. Ultimele date furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) arata ca bolile vascular cerebrale ucid de patru ori mai multi romani decat alti cetateni europeni si de sapte ori mai multi decat in SUA. La nivel mondial, 10% din populatie moare din aceasta cauza, potrivit datelor OMS, iar perspectivele nu sunt deloc optimiste. Se estimeza ca AVC va deveni, pana in anul 2030, principala cauza de mortalitate la nivel mondial, ajungand la aproximativ opt milioane de decese anual. Cauzele sunt diverse, insa, cele mai frecvente sunt reprezentate de stilul de viata nesanatos, scrieDoctorulZilei.ro.
Uite ce boli se agraveaza toamna! Toamna si-a intrat in drepturi si odata cu ea revin bolile de sezon. Schimbarile atmosferice, dar si variatiile endocrine si reactia organismului la schimbarile de mediu fac ca bolile cronice sa se activeze, iar alergiile si infectiile sa apara. Reumatismul. Afectiunile care se intensifica toamna sunt si artrita, reumatismul sau artroza, care se manifesta prin sensibilitate crescuta, dureri pronuntate si rigiditate la nivelul articulatiilor, precum si inflamatii. Frigul, umezeala si modificarile de temperatura afecteaza mobilitatea articulatiilor, creste riscul inflamatiilor si intensifica durerile, care se vor resimti in special la nivelul coloanei, soldurilor si genunchilor, anuntaClick.