Utile: Mituri despre diete. Laptele ingrasa, painea va ajuta sa slabiti; 5 greseli frecvente care iti imbatranesc pielea prematur; S.O.S., alergia la alimente; Asa va pregatiti ficatul pentru Sarbatori.
Mituri despre diete. Laptele ingrasa, painea va ajuta sa slabiti. Lactatele grase sunt la fel de rele pentru silueta ca dulciurile. Carbohidratii integrali, in schimb, sunt buni in diete. Alegeti branzeturi slabe, care contin si proteine de buna calitate, dar si putine calorii. Un program regulat al meselor tine in priza metabolismul, dar asta nu inseamna sa exagerati cu gustarile. Nici lactatele, de altfel, considerate sanatoase, nu sunt prea bune pentru silueta, dar nici pentru inima, atat timp cat sunt integrale. Va prezentam cateva mituri alimentare vehiculate des si realitatea din spatele lor, scrie EVZ.
Romania, cod rosu la bacterii rezistente la antibiotice. Rezistenta la antibiotice a unor bacterii a scazut in majoritatea tarilor europene, insa in Romania, problema capata proportii tot mai mari, potrivit unor noi statistici. In majoritatea tarilor europene, stafilococul auriu, bacteria care a creat in ultimii ani mari probleme sistemelor de sanatate din intreaga lume, a devenit mai putin rezistent la meticilina – principalul antibiotic folosit impotriva ei. Romania face insa exceptie de la aceasta tendinta, semnaleaza o statistica a Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile (European Center for Disease Control – ECDC), prezentata cu ocazia Zilei Europene a Informarii despre Antibiotice, din 18 noiembrie. In cadrul campaniei de imunizare, vor fi vaccinati cu prioritate copiii, varstnicii si femeile insarcinate Vaccinul gripal nu face toti banii, cred oamenii de stiinta Femeile infectate cu HIV pot naste copii sanatosi daca respecta indicatiile medicilor Femeile insarcinate vor fi investigate obligatoriu pentru depistarea virusului HIV. Cele bolnave pot naste copii sanatosi Tara noastra este singura de pe continentul european in care s-a extins rezistenta la meticilina a stafilococului auriu (o prescurtare frecvent folosita este MRSA – Meticilin-resistant Staphylococcus aureus) in 2011, comparativ cu anul anterior. Doar Portugalia mai are un numar de cazuri rezistente la meticilina mai mare de 50%, asa cum se inregistreaza in Romania. Stafilococul auriu provoaca foarte multe boli, de la infectii ale pielii (foliculita, inflamatii infectioase la nivelul degetelor), pneumonie, pana la toxiinfectii alimentare si infectii ale sangelui si ale inimii (endocardita), anunta Adevarul.
Ananasul scade tensiunea arteriala. Datorita unui continut complex de minerale, vitamine si substante nutritive, ananasul este un aliment extrem de necesar. Substantele nocive ajunse in organism prin alimentatie, cum ar fi E-urile sau dioxinele, ca si substantele poluante sunt mai rapid neutralizate in cazul in care consumam mai frecvent ananas. Datorita continutului de potasiu si sodiu, fructul este indicat si persoanelor care sufera de hipertensiune, scrie Click.
S.O.S., alergia la alimente. Carnea de vita, lactatele sau ouale pot provoca alergii cainilor si pisicilor, chiar daca le-au consumat ani la rand. Pe de alta parte, si hrana din comert poate declansa, in timp, alergii severe. Urmareste cu atentie simptomele! Daca pisica sau cainele tau se scarpina si se linge mai des decat o face de obicei, uita-te cu atentie la blana si la pielea lui. Mancarimea este, de obicei, primul semn de alergie. In scurt timp, vei observa pe piele pete rosii, mici umflaturi sau cruste albe. Animalul poate avea si stari de voma sau diaree. Blana din zona bolnava isi va pierde luciul si se va rari. De asemenea, pot aparea infectii la urechi, care nu cedeaza cu tratamente obisnuite. Consulta imediat un veterinar, deoarece substantele care produc alergia la mancare afecteaza si organele interne, nu doar pielea si blana animalului. Continuarea in Libertatea.
5 greseli frecvente care iti imbatranesc pielea prematur. Multe dintre obiceiurile noastre de ingrijire a pielii sunt, de fapt, nocive si grabesc aparitia ridurilor, atrag atentia specialistii. Sunt insa cateva lucruri pe care le poti face cu usurinta pentru a combate imbatranirea prematura a tenului. 1. Nu folosesti creme cu factor de protectie solara Nu numai vara trebuie sa-ti aplici creme cu factor de protectie solara. Radiatiile ultraviolete sunt la fel de periculoase pentru ten si in sezonul rece, mai ales iarna, cand zapada reflecta lumina solara. Asadar, de fiecare data cand iesi ziua din casa, ar trebui sa-ti aplici pe ten, pe gat si pe maini creme dedicate tipului tau de ten care sa aiba si factor de protectie solara cel putin 20. „Orice crema trebuie sa ofere si protectie UVA, adica sa aiba in compozitie substante cum este mexorylul”, recomanda conf. dr. Catalin Popescu, medic primar dermatovenerolog in cadrul Spitalului Clinic Colentina din Bucuresti, Continuarea in Adevarul.
Asa va pregatiti ficatul pentru Sarbatori. Specialistii germani va dau cele mai bune sfaturi ca sa nu aveti probleme la mesele copioase. Craciunul, Revelionul, Sfantul Vasile sunt tot atatea prilejuri pentru rasfat culinar. Asta inseamna mancaruri grase, multe dulciuri si, cel mai adesea, alcool in exces. Pentru noi, pur si simplu o desfatare a simturilor, pentru ficatul nostru insa, acesta reprezinta cel mai ridicat nivel de stres. Specialistii cotidianului german Bild ne invata cum sa ne pregatim ficatul pentru Sarbatori si cum sa-l antrenam ca sa faca fata meselor festive. Care este rolul ficatului? Cu o greutate de pana la 1,5 kg, ficatul ne controleaza metabolismul. Daca nu ar exista acest organ, am fi complet lipsiti de energie. Zaharul, grasimile, vitaminele, mineralele, toate sunt prelucrate de celulele ficatului si transmise mai departe, iar toxinele sunt filtrate. Care sunt cele mai bune sfaturi? Celulele ficatului se regenereaza in cateva saptamani. Pentru a preveni supraincarcarea acestuia de Sarbatori, trebuie sa-i dam posibilitatea sa produca, in urmatoarele saptamani, cat mai multe celule sanatoase. Daca ne protejam ficatul acum, ne vom putea rasfata fara rezerve la masa de Craciun. Consumati mancaruri usoare, adica cel mult 1.800 de kilocalorii pe zi. Cel mai bine in urmatoarele proportii: 50% carbohidrati, 30% grasimi si 20% proteine. Recomandari: carne slaba (de exemplu, de pasare), peste slab (biban de ocean, cod negru), legume, fructe, scrie Click.