Utile: Probleme de sanatate care anunta cancerul; 7 mituri despre gripa; Prosoapele, pepiniere de microbi. Cum le curatati ca sa nu va imbolnaviti
Probleme de sanatate care anunta cancerul. Medicii subliniaza ca este foarte important sa acordam atentie semnelor si simptomelor care ar putea indica un cancer nediagnosticat. Depistarea precoce mareste sansele ca pacientul sa se vindece. Iata cateva probleme minore de sanatate care pot anunta prezenta cancerului! Scaderea inexplicabila in greutate. Acest simptom este adesea unul dintre primele semne vizibile ale cancerului. Este deosebit de frecvent la persoanele care sufera de cancer cu tumori solide, cum ar fi la san si cancer pulmonar. Slabirea inexplicabila apare adesea atunci cand un cancer se extinde la ficat si afecteaza functionarea acestuia. Pierderea in greutate poate fi, de asemenea, un semn precoce al cancerului de colon sau cel digestiv, noteaza clickpentrufemei.ro.
Castanele, tratament pentru varice. Atat castanele comestibile, cat si cele salbatice pot fi de folos in tratarea multor boli. Ceea ce le recomanda este continutul bogat in substante care actioneaza asupra vaselor de sange, asupra sistemului nervos si celui muscular. Castanul comestibil trateaza varicele si tromboza. Se foloseste tinctura preparata din 250 g de castane cu coaja intr-un litru de alcool de 40%, care se lasa la macerat 14 zile, dupa care se strecoara. Intern se consuma 10-15 picaturi pe zi. Extern se aplica in afectiuni hemoroidale, varice si flebite si sub forma de frectii. Fructele sunt recomandate in probleme cardiovasculare, renale, venoase sau arteriale, in cazul varicelor si al hemoroizilor, dar si al depresiilor, informeaza Click.ro.
Prosoapele, pepiniere de microbi. Cum le curatati ca sa nu va imbolnaviti. Prosoapele, atat cele de baie, cat si cele de bucatarie, printre obiectele de uz casnic cu cea mai mare incarcatura de microbi si pot sta la originea unor infectii care sa afecteze pe toti membrii familiei, arata un studiu recent.Un studiu realizat la University of Arizona a descoperit bacterii coliforme (bacterii prezente de obicei in materiile fecale si care pot provoca toxiinfectii alimentare si diaree) pe 89% dintre prosoapele de bucatarie si bacteria E. coli pe 25,6% dintre prosoape. Prosoapele de bucatarie pot gazdui adesea germeni infectiosi, deoarece sunt folosite pentru stergerea mainilor si a unor suprafete care pot veni in contact cu alimente contaminate. Iar prin intermediul prosoapelor de baie pot fi raspandite virusuri sau bacterii la mai multi membri ai familiei, daca acestia utilizeaza aceleasi prosoape, scrie doctorulzilei.ro.
7 mituri despre gripa. Gripa e o infectie respiratorie cu afectare generala, provocata de virusul gripal. Afla cat de important e sa te vaccinezi si vezi adevarul din spatele miturilor despre gripa. Daca faci vaccinul antigripal se declanseaza imediat boala. Este adevarat ca vaccinul contine virusi morti sau inactivi si ca poti avea unele reactii (febra usoara) dupa administrare. Insa acest lucru nu inseamna ca ai facut gripa! Daca te-ai vaccinat, nu mai faci gripa. Chiar daca te vaccinezi, asta nu inseamna ca esti protejat din prima secunda. Timp de doua saptamani, pana va avea efect vaccinul, esti protejat doar 60 %. Mai mult, poti contacta o tulpina care nu e continuta de vaccin. Antibioticele pot lupta impotriva gripei. Pur si simplu, antibioticele lupta impotriva bacteriilor, nu a virusurilor, cei care, de fapt, cauzeaza gripa. Antibioticele distrug bacteriile „bune”, care ajuta la lupta impotriva infectiilor, ceea ce nu este bine pentru organism. Integral in Click.ro.
Cele mai bune leacuri impotriva caderii parului se gasesc in bucatarie. Carnea, pestele, lintea, soia si drojdia de bere contin in cantitate mare aminoacizi sulfurati – metionina si cisteina – necesari parului. Fiindca materia prima din care se formeaza structura parului este o proteina numita keratina, trebuie consumate in cantitate suficienta alimente care ofera corpului elemente pentru producerea acesteia si astfel parul este sanatos. Sunt necesare si oligoelemente pentru intretinerea podoabei capilare, ca fierul, zincul si magneziul. Fierul din carne si peste se absoarbe mai bine in organism decat cel din produse vegetale si lactate, scrie doctorulzilei.ro.