Sari direct la conținut

Utile: Recomandările pediatrilor pentru părinți, în vreme de epidemie de gripă; 5 afecțiuni care pot duce la infertilitate; Cum să bei mai multă apă

HotNews.ro

Recomandările pediatrilor pentru părinți, în vreme de epidemie de gripă. Mihai Craiu, medic primar la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București, le-a transmis câteva sfaturi părinților, pentru a-i ajuta să recunoască simptomele gripei. „După ce am recunoscut faptul că boala cu febră, de data aceasta, este altfel decât la toate celelalte episoade de «răceală», pe care juniorul le-a experimentat la grădiniță, putem să ne gândim la gripă. Este aşa numita situație de ILI (Influenza-like Illness). În care musafirul nedorit (virusul gripal) a venit «fast & furious». În gripă, copilul devine evident bolnav, cu dureri de cap, de muşchi şi de oase, în câteva ore. Pare a fi mult mai bolnav decât o arată tusea rară”, a explicat medicul, potrivit Libertatea.

5 afecţiuni care pot duce la infertilitate. Infecțiile aparatului genital, nedepistate şi netratate la timp, pot avea ca urmare apariţia infertilității. BTS sau bolile cu transmitere sexuală îşi pun amprenta asupra organelor genitale feminine şi pot îngreuna apariţia sarcinii. Astfel, Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Streptococul de grup B afectează uterul, trompele, ovarele sau pot duce la obstrucția trompelor uterine. Multe dintre aceste infecţii nu au manifestări vizibile şi pot fi depistate doar în urma controlului ginecologic anual, scrie Click.

Cum să bei mai multă apă. Apa este cea care ajută corpul să funcţioneze corespunzător. Organele, muşchii şi articulații, toate au nevoie de apă. Dacă nu este un obicei care face parte din rutina ta zilnică, iată câteva trucuri care te pot ajuta să schimbi acest lucru. Apa din alimente. Majoritatea persoanelor consumă apă undeva la 20% doar din alimentele pe care le mănâncă într-o zi. Astfel, acesta, ajung în corp mai lent, dar vin la pachet şi cu nutrienţii necesari. Printre legumele şi fructele bogate în apă se numără: pepenele, castraveţii, dovleceii şi roşiile, potrivit Descopera.

Alimentația în ciroza hepatică. Ce e permis și ce e interzis. Ciroza este o boală degenerativă gravă care apare atunci când celulele sănătoase din ficat sunt deteriorate, de obicei ca urmare a abuzului de alcool sau a hepatitei cronice. Pacientul trebuie să aibă mare grijă la ceea ce mănâncă și să respecte cu sfințenie indicațiile medicului gastroenterolog. Este indicat ca alimentația să fie bogată în glucide, dar nu exagerat. Bolnavul cu ciroza de regulă, este predispus și de multe ori face și diabet zaharat, potrivit Doctorul zilei.

Faringita: ceaiuri, remedii naturale şi modalităţi de prevenţie. Faringita este o durere în gât cauzată de inflamaţia orofaringelui, fiind cel mai comun motiv al vizitelor medicale. Faringita prezintă dificultate la înghiţire, disconfort, dureri şi senzaţie de zgârieturi la nivelul gâtului. Pentru dureri insuportabile şi febră este necesară medicamentaţia recomandată de medic în urma controlului. În cele mai multe cazuri tratamentul cu antibiotice este necesar, mai ales atunci când este vorba de o infecţie. Amoxicilina şi penicilina sunt printre cele mai prescrise tratamente, dar înainte de administrare trebuie făcută o vizită la cabinetul medical pentru a nu înrăutăţi starea de sănătate, potrivit CSID.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro