Sari direct la conținut

Utile: Riscurile operaţiei de cezariană. Când este indicată această intervenţie; Îndepărtarea aluniţelor: metode de excizie; De ce este cafeaua o băutură sănătoasă

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Riscurile operaţiei de cezariană. Când este indicată această intervenţie. Operaţia cezariană are indicaţii foarte clare, printre care atunci când fătul are vicii de prezentaţie, placenta are inserţie joasă, există tulburări de creştere fetală, explică dr. Radu Botezatu (foto), medic specialist obstetrică-ginecologie la Spitalul Clinic Filantropia din Bucureşti. Acesta a menţionat şi alte situaţii în care se impune operaţia, precum şi riscurile asociate. Cezariana este indicată şi în momentul travaliului dacă apare o suferinţă fetală acută – o lipsă de oxigen a fătului – disproporţii cefalopelvice – copil mare pentru bazinul mamei, rupturi uterine, complicatii materne – embolii, hipertensiune, preeclampsie, etc. a adaugat specialistul, potrivit Adevarul.

Îndepărtarea aluniţelor: metode de excizie. Există mai multe metode de excizie, dar acestea pot fi mai potrivite decât altele de la un caz la altul. Decizia finală este luată de către pacient alături de medicul specialist în funcţie de tipul aluniţei şi motivele care duc la îndepărtarea ei. Metoda shave excizia poate fi recomandată de către medic după ce este efectuată o dermatoscopie în prealabil. Această metodă constă în tăierea aluniţei cu bisturiul tangenţial la pielea normala din jur, urmată de coagularea vaselor de la bază prin electrocauterizare sau laser Co2, scrie CSID.

De ce este cafeaua o băutură sănătoasă. Un studiu efectuat de Institutul Naţional de Sănătate din SUA a descoperit că persoanele care beau în medie patru ceşti de cafea pe zi sunt cu 10% mai puţin predispuse depresiilor, decât cele care nu consumă niciodată cafea. Întrucât efectul în cauză nu s-a putut observa în urma consumului altor băuturi cofeinizate, înseamnă că responsabilă cu starea pozitivă de spirit nu este cofeina, ci sunt antioxidanţii din boabele de cafea. Un alt studiu al americanilor a scos în evidenţă faptul că 2-4 ceşti de cafea pe zi reduc predispoziţia spre suicid cu până la 50%. Pe de altă parte, finlandezii au ajuns la concluzia că excesul de cafea (8 – 9 ceşti zilnic) prezintă o susceptibilitate crescută către comiterea actului suicidal, potrivit Click.

Patru investigații esențiale pentru sănătatea inimii. Electrocardiograma. Aceasta este prima investigație pe care medicii cardiologi o recomandă în timpul unui control de rutină. Cu ajutorul acesteia se poate diagnostica și observa anomalii de ritm cardiac, semne de ischemie coronariană sau modificări structurale cardiace. Atenție! Dacă ai un rezultat bun, normal la electrocardiogramă nu înseamnă nu este exclus să ai de exemplu, o boală cardiacă. Ecografia cardiacă. Este o altă investigație care aduce informații despre structura și funcțiile inimii, dimensiunile cavităților, grosimea pereților, contracția lor, aspectul și funcționarea valvelor, eventuala prezență a altor structuri, ghidând ghidând decizia terapeutică, potrivit Doctorul zilei.

Creierul nostru dezvăluie alegerea noastră chiar înainte să fim conştienţi de ea. Un nou studiu arată că avem mai puţin control asupra alegerilor personale decât se credea anterior, iar activitatea inconştientă a creierului determină alegerile noastre înainte să fim conştienţi de ele. Publicat în Scientific Reports, noul experiment a fost realizat în laboratorul Future Minds de la UNSW School of Psychology şi a arătat că alegerile pot fi prezise prin intermediul tiparelor activităţii cerebrale cu 11 secunde înainte ca oamenii să ia o decizie conştientă, citeaza Descopera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro