Sari direct la conținut

Utile: Uite cum recunoşti dacă ai anemie; O nouă metodă de administrare ar putea face vaccinurile mult mai accesibile în zonele izolate

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Uite cum recunoşti dacă ai anemie. Paloare, ameţeli şi apetit scăzut? Este posibil să ai anemie. Ea apare atunci când organismul nu are suficiente globule roşii pentru a ţine pasul cu cererea acestuia de oxigen. Există mai multe tipuri şi clasificări. Anemia cauzată de deficienţa de fier apare atunci când organismul nu are o cantitate suficientă de fier şi este întâlnită în special la adolescenţi şi la femei aflate înainte de menopauză. Simptomele sunt: paloarea tegumentelor, dureri de cap, iritabilitate, dispnee, tahicardie, fragilitatea părului şi a unghiilor. Tratamentul presupune administrarea unor suplimente de fier şi modificări ale dietei, conform Click.ro.

Planta vindecătoare extrem de eficientă împotriva infecțiilor, a bronșitelor, dizolvă mucusul, e antibiotic natural. Studiile științifice atestă calitățile hreanului. Rădăcina de hrean este foarte indicată pentru vindecarea infecțiilor sinusurilor, pentru a atenua congestia nazală și poate preveni chiar și infecțiile tractului urinar. Planta plină de beneficii. Super puterea acestei plante stă ascunsă în rădăcina sa miraculoasă, ca un morcov alb. Hreanul ras poate accelera imunitatea, conține o mulțime de vitamine și minerale, notează Doctorul Zilei.ro.

De ce este oxidul nitric atât de important în menţinerea sănătăţii. Oxidul nitric (NO) este o moleculă gazoasă pe care corpul nostru o produce, fiind o componentă cu un impact semnificativ asupra funcţiilor organismului. Concret, oxidul nitric este un gaz care funcţionează pentru creier ca un neurotransmiţător din celulele nervoase care controlează aspectele legate de îmbătrânire, cu preponderenţă cele referitoare la starea de sănătate a arterelor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, organismul începe în mod natural să producă mai puţin oxid nitric. Prin urmare, oxidul nitric pe care l-am produs la vârsta de 20 de ani ar putea fi redus la jumătate începând cu vârsta de 50-60 de ani. Astfel, apare posibilitatea riscului crescut pentru afecţiunile grave de sănătate, cum ar fi problemele cardiace, diabetul sau disfuncţiile erectile, informează Click pentru femei.

O nouă metodă de administrare ar putea face vaccinurile mult mai accesibile în zonele izolate. Metoda permite transportarea vaccinurilor fără a fi nevoie de refrigerare, la costuri reduse. Cercetătorii de la Universitatea Texas, Statele Unite ale Americii, au creat o nouă metodă de transport a vaccinurilor în zonele în care, din cauza nivelului de dezvoltare, poate reprezenta o provocare logistică. Acestă metodă conservă virusurile vii, bacteriile, anticorpii sau enzimele fără a mai avea nevoie de refrigerare. Echipa condusă de către Maria A. Croyle a publicat un articol într-un jurnal de specialitate în care este descris modul de fabricare şi de producere a unei pelicule care stabilizează produsele biologice şi care poate rezista diferenţelor de temperatură. În ceea ce priveşte lupta cu unele infecţii, dezvoltarea unui vaccin eficient reprezintă doar jumătate din luptă, cea de a doua jumătate este reprezentată de identificarea unor modalităţi prin care acestea să fie transportate în zonele subdezvoltate din punct de vedere economic, potrivit Descoperă.ro.

Ingrediente miraculoase și hrănitoare care ajută la slăbit și la rezolvarea multor probleme de sănătate. Dieta nu este un lucru simplu de ținut și tocmai de aceea mulți oameni renunță după un timp. Sau reușesc sa piardă kilograme, însă dacă revin la stilul de viață anterior, le pun la loc. Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când vrei să slăbești este să incluzi superalimente în regimul tău alimentar. Afinele, merișoarele, goji și căpșunele conțin o cantitate mare de antioxidanți, fibre și vitamina C. Acestea contribuie la îmbunătățirea imunității și reglează metabolismul pentru a ajuta la scăderea în greutate. Ghimbirul este unul dintre cele mai subestimate superalimente, deși are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitaminele B3, B6 si C si conține fier, potasiu, magneziu, fosfor, conform Doctorul Zilei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro