Sari direct la conținut

Utile: Un mic dejun bogat in carbohidrati, mai eficient in dieta decat o ora de plimbare; Esti mereu somnoroasa? Te apropii de menopauza; Ce cosmetice nu sunt indicate in sarcina

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Un mic dejun bogat in carbohidrati, mai eficient in dieta decat o ora de plimbare. Un mic dejun bogat in carbohidrati este metoda sigura si eficienta de a scapa de kilogramele in exces. Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de cercetatori de la Universitatea de Medicina din Nottingham, condusi de directorul institutiei prof. dr. Ian MacDonald, informeaza site-ul MSN Health. Potrivit oamenilor de stiinta carbohidratii precum ovazul sau cerealele integrale stimuleaza organismul sa arda mai multe kilocalorii decat 60 de minute de plimbare. Cercetatorii au aratat ca un mic dejun compus din musli cu lapte, piersici, iaurt si suc de mere ajuta la slabit, comparativ cu unul compus din fulgi de porumb cu lapte degresat, sau doua felii de paine alba cu unt si gem, dupa ce au monitorizat doua grupuri de voluntari. Desi ambele mese contin acelasi numar de kilocalorii, primul mic dejun a ridicat mai incet nivelul de insulina din sange, iar in zilele in care subiectii mancau la prima masa a zilei cereale integrale au ars de doua ori mai multe grasimi decat ar fi facut-o in mod normal in timpul unei plimbari de 60 de minute, anunta Gandul.

Esti mereu somnoroasa? Te apropii de menopauza! Menopauza reprezinta sfarsitul perioadei in care tu, ca femeie, esti fertila. Nu exista o varsta anume care da startul acestei etape din viata ta, asa ca, daca ai peste 40 de ani, fii atenta la cateva simptome care, daca apar simultan, te anunta ca ai scapat de grija menstruatiei. Oricat ai dormi, tot ai mai sta in pat si casti chiar si dupa ce ai savurat o cafea tare. Nu exagera cu consumul de cofeina, pentru ca nu vei ajunge la nici un rezultat. Incearca sa desfasori activitati cat mai interesante, care sa te faca sa uiti de oboseala cauzata de schimbarile hormonale specifice menopauzei. Te durea din cand in cand, dar acum parca ai tot mai des senzatia ca te-a injunghiat ceva in spate? Organismul iti da un semnal ca ovarele tale „se pensioneaza”. Calmeaza durerea cu ceaiuri de rachita-alba sau valeriana. Incearca gelurile de aloe vera si compresele cu ulei de lavanda, anunta Libertatea.

Ce cosmetice nu sunt indicate in sarcina. Femeile vor sa arate bine si in timpul sarcinii, dar grija pentru viitorul copil le face sa aleaga cu mai multa atentie produsele si procedeele de intretinere. Lucru firesc, pentru ca unele pot afecta dezvoltarea fatului. In aceasta perioada sunt strict interzise impachetarile anticelulitice si sedintele la sauna. Supraincalzirea corpului poate afecta dezvoltarea fatului, iar deshidratarea poate duce chiar la nastere prematura. Ca regula generala, sarcina nu este momentul potrivit sa incerci un procedeu nou, oricare ar fi acesta. Nu ai voie nici sa apelezi la metode de epilare ce folosesc laserul sau electroliza. Pentru epilare, foloseste benzi de ceara rece, precum Parissa de la Rangali, pret: 24 lei (1), sau aparatul electric cu care esti obisnuita. Medicii sunt rezervati si in ceea ce priveste cremele epilatoare, care pot provoca alergii, informeaza Adevarul.

Cand devine periculos consumul de peste. Indispensabil in orice dieta echilibrata, mai ales datorita continutului bogat de acizi grasi esentiali omega 3 , cine ar putea crede ca pestele poate pune sanatatea in pericol? Ei bine, consumul acestui aliment nu este complet lipsit de riscuri. Desi nimeni nu ar trebui sa excluda pestele din alimentatie, exista categorii de persoane care ar trebui sa consume acest aliment cu precautie si sa aleaga doar anumite tipuri de peste. Aceasta deoarece unele specii sunt contaminate cu mercur, un element toxic pentru inima, creier si sistemul nervos. De aceea, potrvit recomandarilor Administratiei Americane pentru Siguranta Alimentelor si Medicamentelor, nu ar trebui sa mancam mai mult de 340 grame de peste pe saptamana, insa in functie de greutatea corporala a fiecaruia cantitatea recomandata ar putea sa fie mai redusa sau mai ridicata, scrie Click.

Vitamina C va scapa de raceala. Ati racit zdravan si nu va mai reveniti? Va simtiti slabiti, desi luati pumni de medicamente? Ei bine, exista destul de multe remedii naturale care va pot ajuta in lupta cu raceala. Iata cateva metode care sunt eficace in combaterea bolilor specifice sezonului rece: Consumati multe ceaiuri din plante, supe de legume, dar fara sa adaugati grasime. Sfecla rosie sub forma de suc sau de salata e un bun remediu. Beti suc de ridiche neagra. Sucul de struguri obtinut in casa este foarte bun in perioada de refacere. Consumati kiwi, portocale, lamai, patrunjel, macese, catina, coacaze si varza, produse bogate in vitamina C, anunta Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro