Sari direct la conținut

Utile: Vinetele, pe locul doi in terapia anticancer; Pielea iti spune de ce boala suferi; Ce indicatii are terapia cu vinuri

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Masca de portocale regleaza secretia de sebum. Este bine ca macar o data la cateva saptamani sa va hidratati fata cu masca naturala, potrivita pentru tipul dv. de ten. Specialistii de la „Libertatea pentru femei” va invata cum sa va mentineti pielea luminoasa si tonifianta. Pentru tenul tanar este excelenta masca din ulei de arahide. Amestecati un galbenus, doua lingurite de miere, putina zeamade lamaie si doua linguri de ulei de arahide. Intindeti masca pe fata si lasati-o sa actioneze 25 de minute. La fel de buna e si masca din polen si tarate de migdale, informeaza Libertatea.

Vinetele, pe locul doi in terapia anticancer. Pe langa faptul ca aceste legume sunt satioase si potolesc, rapid, foamea, vinetele contin doar 23 kcal la 100 g parte comestibila. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, precizeaza ca cele mai recente studii demonstreaza ca efectele dietei cu vinete asupra organismului depasesc asteptarile. Datorita continutului bogat de acid clorogenic, vinetele au proprietati anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale. Acidul clorogenic accelereaza metabolismul si inhiba aportul de glucoza in intestine, scrie Click.

Trezitul devreme te ajuta sa te mentii in forma. Un studiu recent arata ca persoanele care se trezesc devreme dimineata sunt mai slabe, mai fericite si mai sanatoase decat cele care prefera sa leneveasca in pat pana aproape de miezul zilei. Expertii de la Roehampton University, din Londra, au chestionat un grup de 1.100 barbati si femei despre starea lor de sanatate si despre obiceiurile pe care le au atunci cand vine vorba de odihna. Rezultatele sondajului arata ca 13% dintre participanti preferau sa se trezeasca cel tarziu la ora 7 dimineata in cursul saptamanii. In plus, acestia isi pastrau obiceiul si pe timpul weekend-ului, informeaza Daily Mail. Potrivit cifrelor, 6% dintre voluntari au declarat ca in timpul saptamanii se trezeau undeva in jurul orei 9, motivand ca acesta este efectul faptului ca se culcau tarziu, relateaza Gandul.

Pielea iti spune de ce boala suferi. Multe afectiuni cardiovasculare prezinta si modificari la nivelul pielii. Dr. Mircea Tampa, medic dermatolog, ne spune care sunt semnele care ne trimit la medicul cardiolog. Coloratia albastra a pielii si mucoaselor (cianoza) se vede cel mai bine la nivelul unghiilor, al buzelor, lobilor urechilor si obrajilor. Ea sugereaza faptul ca nu ajunge suficient sange oxigenat la nivelul celulelor. Ranile care nu se vindeca la nivelul gambelor si labei piciorului pot sugera infundarea arterelor membrelor inferioare, deficit al circulatiei venoase sau diabet zaharat netratat. Integral in Click.

Cum te ajuta ciocolata neagra sa ai un corp atletic. Inclusa in dieta zilnica, ciocolata neagra te ajuta sa-ti imbunatatesti performantele sportive la fel de mult ca si exercitiile fizice. Oamenii de stiinta americani sustin ca persoanele care mananca acest aliment, chiar si in cantitati reduse, si fac sport in mod regulat isi pot imbunatati performantele fizice cu pana la 50%, informeaza Daily Mail. Ciocolata neagra contine epicatechina, o substanta care stimuleaza cresterea masei musculare la fel cum o fac sporturile intense, precum jogging-ul. In testele realizate pe soareci de laborator, oamenii de stiinta au constatat ca epicatechina produce mitocondrii, responsabile de asigurarea oxigenului din masa musculara, informeaza Gandul.

Ce indicatii are terapia cu vinuri. Bogat in nutrienti, vinul, fie ca este alb, fie ca este rosu, are efecte energizante, tonice, de stimulare a poftei de mancare, a digestiei si a metabolismulului. De altfel, fitoterapeutii recomanda curele cu vin persoanelor cu tonus fizic si psihic redus, dar si celor afectate de astenie, de oboseala cronica, de insomnie ori de depresie. „Vinul are un continut ridicat de vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, D si P), de minerale (fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan si crom) si de substante antioxidante, ceea ce ii confera reale virtuti terapeutice”, spune medicul Ruxandra Constantina, apifitoterapeut si reflexoterapeut la Clinica Med-As din Bucuresti. Integral in Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro