Utile: Zece motive ca sa te lasi de fumat. 4.000 de substante extrem de nocive au fost identificate in fumul de tigara; Ce spune parul despre sanatate. Ce boli ascund matreata si albirea timpurie; Studiu uimitor! Afla cate calorii consumi la birou si care este adevaratul motiv al obezitatii
Incerca super-dieta cu pepene galben! Vrei sa slabesti, dar nu-ti poti tine in frau pofta de mancare? Ei bine, vara ai la indemana o solutie care te satura fara sa mananci mult: pepenele galben. Adori pepenele galben pentru gustul lui dulce si parfumat? Atunci poti tine aceasta dieta care te ajuta sa-ti recapeti supletea. Pepenele galben este unul dintre fructele cu care slabesti cel mai usor, deoarece 100 g de fruct contin 90% apa si foarte putine calorii: doar 35. Pe langa acestea, iti diminueaza senzatia de foame, te revitalizeaza si te energizeaza pe parcursul intregii zile. Simplu! Dimineata incepi cu o salata de pepene galben si alte fructe de vara. Pe langa salata, mananci si 50 g cereale integrale si 100 g iaurt degresat.Dupa-amiaza, bei o bautura delicioasa de pepene si seara mananci o felie de paine integrala de grau cu branza slaba de vaci si o salata verde. Intre mese bei multa apa sau ceai de plante. In cele 5 zile de dieta, incearca la masa de pranz una dintre retetele noastre gustoase cu pepene galben, scrie Adevarul.
Zece motive ca sa te lasi de fumat. 4.000 de substante extrem de nocive au fost identificate in fumul de tigara. Cea mai toxica este gudronul, un complex de particule cancerigene. Specialistii Libertatii pentru femei ne dau si alte motive ca sa renuntam la tutun. Cianura de hidrogen, plumbul, arsenicul completeaza lista dusmanilor pititi in „prietena” noastra draga, tigara. Iata si alte motive ca sa rupem prietenia: Fumatorii cu varste peste 30 de ani au un risc de infarct de 5 ori mai mare decat nefumatorii. Statisticile arata ca in Romania fumatul provoaca 15% din totalul deceselor. Consumul de tutun altereaza functiile organelor interne si procesul de digestie. Tigara multiplica riscul de aparitie a afectiunilor intestinale, biliare, hepatice, esofagiene. Integral in Libertatea.
Ce spune parul despre sanatate. Ce boli ascund matreata si albirea timpurie. Pe langa disconfortul estetic, problemele care afecteaza firul de par pot trada si boli endocrine, dermatologice, dereglari hormonale, anemie sau carente de vitamine. Este cauzata de anumite ciuperci care se gasesc pe suprafata scalpului sau de secretia in exces a glandelor sebacee. Specialistii mai vorbesc si de factori precum stresul, obezitatea sau atmosfera uscata. „Matreata nu e o problema grava. Doar daca se prezinta sub forma de cruste mari, galbui, este un semn al dermatitei seboreice, un factor predispozant pentru caderea parului. Netratata poate duce la psoriazis”, explica medicul dermatolog Oana Clatici, de la Spitalul Universitar din Bucuresti, informeaza EVZ.
Cinci retete pentru combaterea varicelor. Mai frecvente la femei, varicele sunt mai mult decat o problema estetica. Pana la medicamente sau la operatie, ai cateva solutii naturale care dau rezultate foarte bune. Iti simti picioarele obosite, dureroase si ai crampe? In plus, la nivelul pielii observi vinisoare de sange sparte care in timp isi maresc dimensiunea? Natura iti ofera un ajutor valoros pentru tratarea varicelor. Trebuie sa ai rabdare si sa urmezi tratamentul pana cand observi o imbunatatire a starii vaselor de sange (in functie de stadiul lor, varicele pot chiar disparea). Pe langa tratamentul natural, este indicat sa eviti sa stai in picioare, iar daca nu ai cum, ar fi bine sa porti ciorapi elastici compresivi sau bandaje care strang. Este indicat si repaus total, la pat, cu picioarele ridicate, insotite de bai si de masaje ale zonei afectate, scrie Adevarul.
Studiu uimitor! Afla cate calorii consumi la birou si care este adevaratul motiv al obezitatii. Cei care lucreaza la birou consuma la fel de multe calorii intr-o zi precum membrii triburilor de vanatori-culegatori.Pare de necrezut, dar acesta este rezultatul unui nou studiu efectuat asupra tribului Hadza, o populatie de vanatori-culegatori din Tanzania. Aceasta cercetare arata clar ca epidemia de obezitate ce afecteaza tot mai multe tari este provocata de supraconsumul alimentar, nu de stilul de viata inactiv, scrie descopera.ro. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca un om din 10 va fi obez la nivelul anului 2015, iar o treime din populatia planetei va fi supraponderala. Stilul de viata occidental este considerat a fi principala cauza a epidemiei de obezitate. Acesta include mai multi factori, printre care numarul mare de mancaruri procesate ce contin un nivel ridicat de zahar si grasimi, portiile mari si sedentarismul, anunta Libertatea.