Sari direct la conținut

Un fost președinte îl apără pe Biden amintind că și el a sfeclit-o. „Se mai întâmplă și nopți de dezbateri proaste. Credeți-mă, știu”

HotNews.ro
Joe Biden, Foto: Alex Brandon / AP / Profimedia
Joe Biden, Foto: Alex Brandon / AP / Profimedia

Fostul președinte Barack Obama s-a pronunțat cu privire la prestația președintelui Joe Biden la dezbaterea cu Donald Trump. Obama spusese că și prestația lui la prima dezbatere pentru realegere a fost „o porcărie”.

„Se mai întâmplă și nopți de dezbateri proaste. Credeți-mă, știu”, a spus Barack Obama într-o postare pe X.

„Dar aceste alegeri sunt încă o alegere între cineva care a luptat pentru oamenii obișnuiți întreaga sa viață și cineva căruia îi pasă doar de el însuși. Între cineva care spune adevărul, care deosebește binele de rău și îl va spune direct poporului american – și cineva care minte cu nerușinare pentru propriul său beneficiu. Noaptea trecută nu a schimbat acest lucru și acesta este motivul pentru care miza este atât de mare în noiembrie”, conchide Obama, incluzând un link către site-ul de campanie al lui Biden.

Fostul președinte a descris prima sa dezbatere din timpul campaniei sale de realegere drept „o porcărie”. Plat, complicat și pasiv, Obama s-a manifestat pe podiumul din Denver în 2012 atât de dezastruos încât asistenții din culise au părut paralizați înainte de a ieși cu reticență să se confrunte cu reporterii în camera de discuție. Dar Obama a câștigat totuși realegerea.

CNN: Cresc fracturile între cei din preajma lui Biden și lumea mai largă a democraților

Stafful de campanie al președintelui Joe Biden a insistat vineri că acesta nu se va retrage din cursa pentru 2024, dar fracturile dintre cei din preajma președintelui care insistă să meargă mai departe și lumea mai largă a democraților care caută o schimbare de ultim moment au crescut după performanța dezastruoasă a lui Biden la dezbatere, scrie siteul CNN într-o analiză.

Biden a recunoscut prestația slabă în timp ce ținea un discurs mult mai animat vineri în Carolina de Nord, spunând: „Știu că nu sunt un om tânăr. Nu mai merg la fel de ușor ca înainte. Nu mai vorbesc la fel de ușor ca înainte. Nu mai dezbat la fel de bine ca înainte, dar știu ce știu: Știu cum să spun adevărul. Știu să deosebesc binele de rău. Și știu cum să fac această treabă, știu cum să rezolv lucrurile. Și știu ce știu milioane de americani: Când ești doborât, te ridici înapoi”.

Consilierii lui Biden și-au petrecut dimineața de vineri sunând membri democrați ai Congresului, donatori și alți susținători cheie în speranța de a atenua o parte din panica generalizată cu privire la dezbaterea cu fostul președinte Donald Trump de la CNN de joi seara.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIURILE HotNews.ro