Sari direct la conținut

Vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna a primit autorizare definitivă în Statele Unite / El va fi vândut sub numele de Spikevax

HotNews.ro
Vaccin Moderna, Foto: Johanes Christo/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Vaccin Moderna, Foto: Johanes Christo/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Agenția americană a medicamentelor a aprobat dat luni o autorizare deifinitivă a vaccinului anti-Covid realizat de Moderna, pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, devenind al doilea vaccin aprobat pe deplin împotriva coronavirusului, relatează Reuters.

Vaccinul Moderna a fost autorizat pentru utilizare de urgență în Statele Unite din decembrie 2020 și va fi acum vândut sub numele de marcă Spikevax.

Vaccinul anti-Covid realizat de Pfizer și BioNTech, care folosește tot tehnologie bazată pe ARN mesager, a privit aprobarea deplină în Statele Unite anul trecut pentru persoanele de peste 16 ani.

Aproape 75 de milioane de oameni au primit deja vaccinul Moderna în două doze în Statele Unite, potrivit datelor de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

„Publicul poate fi asigurat că Spikevax îndeplinește standardele înalte ale FDA privind siguranța, eficacitatea și calitatea de fabricație necesare oricărui vaccin aprobat pentru utilizare în Statele Unite”, a declarat comisarul interimar al FDA, dr. Janet Woodcock, într-un comunicat.

Vaccinul Moderna este autorizat pentru utilizare în peste 70 de țări, inclusiv Canada și Uniunea Europeană.

În iunie 2021, compania a cerut ca vaccinul său să fie autorizat pentru utilizare la tineri cu vârste între 12 și 17 ani, dar FDA nu a răspuns încă.

Atât vaccinurile Moderna, cât și Pfizer/BioNTech au fost legate de cazuri rare de o inflamație a inimii numită miocardită, în special în rândul bărbaților tineri.

Unele studii au sugerat că vaccinul Pfizer este mai puțin probabil să provoace acest efect secundar decât vaccinul Moderna.

În octombrie, Moderna a spus că FDA evaluează riscul de miocardită după vaccinare și că revizuirea amână autorizarea vaccinului său la adolescenți.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro