Victor Ponta, mesaj video: Draga Crin, si totusi, USL traieste
Victor Ponta a postat pe contul lui de Facebook o inregistrare video intitulata „Draga Crin”, si care incepe cu primului ministru scriind o scrisoare catre fostul sau coleg de alianta, in care il anunta ca „USL traieste”.
„Draga Crin, cand am inceput proiectul nostru comun, ne-am dorit ca toti romanii sa aiba o viata europeana cu adevarat”, se afirma la inceputul acestui clip, care se incheie cu Ponta semnand, sub sloganul „Si totusi, USL traieste!”.
Videoclipul a fost postat pe YouTube pe 19 mai, dar a fost sharuit de Ponta marti, 20 mai.
Biroul Eelectoral Centra a continuat marti sa confirme decizii ale birourilor electorale judetene privind interdictia ca PSD sa foloseasca acronimul USL in campania electoarala. BEC a decis marti respingerea contestatiei formulate de PSD Giurgiu impotriva deziei BEJ Giurgiu din 17 mai, „cu privire la admiterea plangerii formulate de PNL Giurgiu prin care solicita inlaturarea materialelor ce contin trimiteri explicite la USL si interzicerea utilizarii de catre Alianta PSD-UNPR-PC a insemnelor USL fara acordul PNL”.
Decizii similare a luat BEC, marti, si pentru judetele Maramures si Calarasi. Duminica, Biroul Electoral Central a confirmat decizii similare ale birourilor judetene din Covasna si Satu Mare, impotriva afiselor PSD.
Campania electorala a PSD a starnit ironiile adversarilor sai, dupa ce un blogger a descoperit ca sub sloganul „Mandri ca suntem romani!” social-democratii foloseau de fapt imagini din Belarus si Polonia.
Potrivit blogului AurasMihai.ro, fotografiile din afisele PSD erau cumparate de pe site-ul specializat shutterstock.com.
Nicolas Sarkozy a fost victima unei gafe similare, in campania din 2012, cand s-a descoperit ca afisul sau de campanie, care il prezenta, cu privirea senina, in fata unei mari calme, nu a fost facuta in Franta, ci in Grecia.
Pozele au fost descoperite de Flavius Butunoiu.
In urma acestui scandal, PSD a reclamat la Consiliul National al Audiovizualului postul B1TV, care a prezentat dezvaluirile de pe bloguri, insa, in cele din urma, social-democratii si-au retras plangerea.
Dupa fotografiile din Belarus, PSD a recurs in campania electorala pentru europarlamentare si la domnitorul Mihai Viteazul, a carui statuie a fost afisata pe bannerele social-democrate.
Citeste si: