Sari direct la conținut

VIDEO AUDIO Honorius Prigoana: Am luat 4-5 amenzi pentru depasirea vitezei in ultimii cinci ani

HotNews.ro

La ce se pricepe candidatul PDL? La 23 de ani ai sai, pretinde postul de deputat in colegiul 1 din Capitala. Pentru ce merite l-a ales partidul? Cum explica prezenta sa in paginile tabloidelor si cum a ajuns sa studieze in Statele Unite? Asculta integral Discutia de Luni cu Honorius Prigoana, difuzata de HotNews.ro si RFI si realizata de Dan Tapalaga.

Asculta interviul cu Honorius Prigoana

Descarca emisiunea in format MP3

  • Am avut si in Romania, am avut si in Statele Unite amenzi pentru depasirea vitezei. N-am avut foarte multe, dar pot sa spun ca am avut, in jur de patru-cinci in ultimii cinci ani.

  • Imi place scoala mai mult decat viteza, iar dovada sunt bursele de studii pe care le-am obtinut in Statele Unite.
  • Eu am considerat ca pot sa-l ajut pe presedinte pentru a da semnalul liber in clar pe satelit, de unde oricine a putut sa preia imagini. Am facilitat accesul presei la Traian Basescu si a lui Traian Basescu la presa, ca sa spun asa.  
  • Nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor usoare. Nu e o optiune pentru Romania in acest moment. Sunt impotriva drogurilor ca principiu, n-am incercat niciodata, nu voi incerca niciodata droguri.

Cele mai interesante declaratii din interviul cu Honorius Prigoana

  • Am fost foarte mult in presa tabloida prin faptul ca eu sunt pilot. Am considerat oportun si propice sa ma folosesc de imaginea mea si sa apar pilotand cat mai mult in aceste reviste tabloide pentru a-mi crea piata de desfacere pentru serviciul pe care-l ofeream noi: scoala de pilotaj.
  • Am avut permisul suspendat o perioada, insa eu, fiind la studii in Statele Unite, am plecat imediat dupa ce mi-a fost suspendat permisul, iar cand m-am intors perioada trecuse deja. A fost un scandal mediatic pe aceasta tema pentru ca numele meu vinde. Lucrurile s-au elucidat, n-am avut nici un fel de problema. 
  • Eu n-am vazut inregistrarea radar, domnul politist a spus ca aveam 79 de km pe ora, lucru care este posibil. Ma fac vinovat de acest lucru, trebuie sa recunosc ca in anumite momente am calcat mai tare pedala de acceleratie, insa de fiecare data am platit amenzile. Am stat si pieton cand am avut carnetul suspendat. Am avut si in Romania, am avut si in Statele Unite amenzi de viteza. N-am avut foarte multe, dar pot sa spun ca am avut, in jur de patru-cinci in ultimii cinci ani tot am avut.  
  • Permisul nu era suspendat, trecuse perioada de trei luni de zile de suspendare. Pur si simplu nu am fost sa-l ridic de la politie, nu-l aveam asupra mea. Am luat acea amenda contraventionala ca nu l-am avut, dupa care am fost la politie si mi-am recuperat permisul.

„Am fost olimpic la limba engleza”

  • Imi place scoala mai mult decat viteza, iar dovada sunt bursele de studii pe care le-am obtinut in Statele Unite. Jumatate de liceu l-am facut in Statele Unite, jumatate in Romania. Pe vremea liceului, am cautat pe Internet, am obtinut o bursa de studii in timpul liceului in Statele Unite si atunci am plecat. Am obtinut bursa de International Education Center, este o organizatie non-profit internationala care se ocupa de programe de exchange students samd.
  • Principalul motiv care m-a determinat sa plec din tara au fost acuzatiile de nepotism. In acea perioada, tatal meu incepea sa devina o persoana publica iar meritele mele nu-mi erau atribuite. Orice faceam eu bine, lumea spunea, da, e baiatul lui Prigoana.  
  • Am fost olimpic la limba engleza, dar eu existat anumite discipline care nu m-au atras. Nu am avut niciodata o inclinatie aparte spre chimie, de exemplu. Erau anumite discipline care imi trageau media in jos. De asta am fost un elev de nota opt, insa am avut si rezultate remarcabile la anumite discipline. 
  • Am avut rezultate foarte bune. In Statele Unite, facultatea este altfel. Acolo aveam  4-5 materii pe semestru si intotdeauna am avut rezultate foarte, foarte bune, tinand cont ca am fost la o facultate de business unde am facut exact lucrurile care ma pasionau pe mine. 
  • Bursa am obtinut-o cand am mers la colegiu. Am facut colegiul Herald Washington. Am avut rezultate foarte bune la invatatura, un GPA de peste 3,5 si multe actiuni de voluntariat. In jur de nota 9 in sistemul romanesc, in Statele Unite este de la 0 la 4. Deci am avut rezultate foarte bune. 
  • La liceu am avut A pe linie, in Statele Unite. O singura data am avut o medie de B, care e echivalentul nostru la 9, in rest am fost aproape de zece.  
  • Bursa la Universitatea DePaul era de 6.000 de dolari pe trimestru, studiam trei trimestre pe an, deci 18.000 de dolari pe an. Bani platiti de catre International Honour Society catre universitate, eu nu am vazut fizic acesti bani, erau dedusi din taxele pe care trebuia sa le platesc la universitate. 
  • Universitatea mea, cand am graduat, m-a considerat un elev foarte, foarte bun. Am fost si imaginea facultatii, o sa va arat pe site.

Am facilitat accesul presei la Traian Basescu si a lui Traian Basescu la presa

  • M-am gandit la candidatura din mai 2009, am asteptat momentul oportun. Nu am candidat la alegerile din noiembrie pentru ca nu eram pregatit pentru aceasta candidatura. Nu-mi permitea nici varsta.
  • Cand cei din Biroul Permanent National au hotarat sa-mi acorde mie sprijinul cred ca s-au gandit din mai multe puncte de vedere: sunt membru PDL de cinci ani, am lucrat foarte mult pentru PDL, am lucrat in mai multe campanii electorale. Liderii partidului m-au vazut lucrand in campania presedintelui. 
  • In campania lui Traian Basescu m-am ocupat de toate transmisiunile live ale presedintelui. Eu am fost cel care a gestionat partea de transmisii, carele de reportaje. Asiguram toata logistica din spatele emisiei, tot ce tine de adus care de reportaje, pregatiri. Eu am considerat ca pot sa-l ajut pe presedinte pentru a da semnalul liber in clar pe satelit, de unde oricine a putut sa preia imagini, am facilitat accesul presei la Traian Basescu si a lui Traian Basescu la presa, ca sa spun asa.
  • Eu am facut managementul transmisiunilor, consider ca oamenii au putut sa vada si colegii mei de partid si-au dat seama ca sunt un manager bun, un manager profesionist care am adus plusvaloare campaniei electorale si au putut sa vada ca nu a fost nici o problema pe partea de transmisiuni care a fost atributul meu in campanie.

Doresc ca TVA sa se plateasca la incasarea banilor, nu la emiterea facturii

  • Ce stiu sa fac? In primul rand management. Sunt un bun organizator. Rezultatele mele din mediul de afaceri confirma acest lucru. Iar acum imi doresc sa intru in politica pentru ca am o experienta, am anumite proiecte. Iar daca vreti sa ramanem in zona de afaceri, va spun una din initiativele mele pe care le voi avea ca si deputat. Eu doresc ca TVA-ul sa se plateasca la incasarea banilor si nu la emiterea facturii, cum se intampla acum. Platirea TVA-ului la emiterea facturii blocheaza foarte multe IMM-uri. De ce? Ele presteaza un serviciu, emit o factura catre cel are a angajat acel serviciu, iar ei imediat trebuie sa plateasca TVA 19% din valoare, ei incasand banii ulterior. Acum stiti ca se practica termenele de plata de 3 luni, patru luni chiar si sase luni, nu mai duduie economia ca sa avem termene de plata de o luna de zile la factura.
  • La un moment dat aveam in administrare 14 firme. Acum se inchide anul fiscal 2009, am avut rezultate mai slabe decat in alti ani. Am incercat sa pastrez foarte mult locurile de munca.

Nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor usoare

  • Nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor usoare. Nu e o optiune pentru Romania in acest moment. Sunt impotriva drogurilor ca principiu, n-am incercat niciodata, nu voi incerca niciodata droguri. Nu consider ca societatea romaneasca ar prospera prin legalizarea drogurilor.
  • Am cunoscut in Statele Unite colegi de-ai mei care incercau ocazional aceste droguri, dar eu nu am incercat niciodata, iar in prezent in anturajul meu nu fac parte persoane consumatoare de droguri. 
  • Exista si plusuri si minusuri la acest lucru, insa eu nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor, pentru ca in Romania noi avem o problema sa tinem, de exemplu, tigarile sa nu le punem in mana copiilor. Eu am vazut foarte multi copii de 12-13 ani care fumeaza tigari normale. 
  • Prefer ca acele droguri usoare sa stea cat mai departe de societatea romaneasca, iar in momentul in care institutiile statului vor avea un control serios, cum e in Statele Unite, si nici un minor nu va mai putea sa cumpere alcool sau tigari in Romania atunci putem avea o discutie pe aceasta tema, insa eu consider ca e prematur pentru societatea romaneasca. 

Proiectele lui Honorius Prigoana pentru colegiul 1 din Capitala

NOTA: Asculta integral varianta AUDIO pentru a afla care sunt proiectele lui Honorius Prigoana pentru colegiul sau din Sectorul 1 si care sunt metodele prin care le vede realizate. Interviul integral poate fi descarcat in varianta audio de pe site-ul HotNews.ro sau il puteti asculta Discutia de Luni incepand cu orele 19:00 la Radio France International.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro