VIDEO Elena Udrea: Asumarea raspunderii pe legile educatiei va fi un test, atunci vom vedea daca PSD e la guvernare cu PD-L sau in opozitie alaturi de PNL
Ministrul Turismului, Elena Udrea, crede ca pretextul pe care PSD il cauta sa plece de la guvernare este comisia parlamentara de acheta in cazul ei. Udrea a declarat pentru HotNews.ro ca PSD nu mai vine la sedintele coalitiei si ca Mircea Geoana a plecat in vacanta: “Domnul Hrebenciuc a mai fost astazi pe acolo. Domnul Hrebenciuc si inca doua persoane, nu a fost cvorumul statutar pentru a functiona aceasta intalnire.” Ministrul Turismului sustine ca asumarea raspunderii in Parlament pe legile educatiei va fi in test pentru PSD: “Atunci vom vedea daca PSD este la guvernare si isi asuma acest proiect de legi sau este in opozitie alaturi de PNL si incearca sa-l blocheze”.
Redam mai jos declaratiile Elenei Udrea referitoare la Coalitia PDL-PSD:
- „PSD este in campanie electorala prin Mircea Geoana inca de a doua zi dupa ce s-a semnat protocolul de coalitie. Stim sigur, chiar de la unii dintre membri PSD ca intentioneaza sa gaseasca un pretext pentru a iesi de la guvernare. Sperau ca pretextul sa fie infiintarea comisiei parlamentare Elena Udrea. Vor cauta un motiv sa se supere si sa plece de la guvernare acuzand PDL”.
- „Noi, fiind si colegi in Guvern stim foarte multe lucruri, pentru ca nu toata lumea in PSD este dornica sa aplice aceasta strategie”.
- „Este important ce va face PSD daca Sorin Oprescu intra in batalia pentru prezidentiale, si asa cum am spus-o de foarte mult timp, cred ca va intra. Convins de sondajele care i se arata, si domnul Oprescu fiind o persoana vanitoasa, le si crede”.
- „Sunt foarte multi care pe buna dreptate cred ca Mircea Geoana nu are nici o sansa la prezidentiale si atunci sunt oameni in PSD care si-ar dori sa candideze Sorin Oprescu. Aripa Iliescu, de exemplu. Eu am si scris un text pe blog ca, la acel moment, in PSD se incearca sa se schimbe candidatul, in loc de Mircea Geoana sa fie Sorin Oprescu„.
- „De ce nu scoate PDL PSD de la guvernare? Tocmai pentru ca noi am semnat o coalitie gandindu-ne ca trecem printr-o perioada grea din punct de vedere economic, asa se intampla acum. Avem nevoie de majoritate in Parlament. Din pacate, nu mai exista majoritate PDL-PSD. Exista in Parlament majoritatea PSD-PNL, care era si inainte de alegerile din noiembrie anul trecut. Din punctul meu de vedere, Coalitia nu mai functioneaza si nu ne mai ajuta cu nimic. Solutia ar fi sa reusim totusi sa guvernam impreuna pana la momentul alegerilor, urmand sa se clarifice dupa aceea pozitia fiecaruia dintre partide”.
- „Eu cred ca PSD va iesi de la guvernare inainte de algeri, pentru ca va fi dificil sa intre in alegeri de pe o pozitie secunda, mult in urma candidatului PDL si sa incerce sa convinga oamenii ca totusi lucrurile care se intampla nu se datoreaza si ministrilor PSD, pentru ca trebuie sa recunoastem ca exista efectele crizei”.
- „PSD nu mai vine la sedinta coalitiei. PSD nu s-a mai prezentat in asa fel incat sa fie statutara aceasta comisie. Domnul Mircea Geoana a plecat in vacanta de ieri. Domnul Hrebenciuc a mai fost astazi pe acolo. Domnul Hrebenciuc si inca doua persoane, nu a fost cvorumul statutar pentru a functiona aceasta intalnire. Deci PSD refuza sa se mai prezinte la aceste sedinte ale Coalitiei, presupun ca mare lucru nu se mai poate face„.
- „S-a dat un ultimatum sambata, cand domnul presedinte al partidului si premier Emil Boc a spus clar: PSD sa se pozitioneze pentru totdeauna, in opozitie sau la putere. Daca nu, o sa luam o decizie in PDL si o sa anuntam si noi prin presa, pentru ca asta este modalitatea prin care PSD comunica in ultima vreme cu noi. Ne anunta prin presa diverse lucruri”.
- „Eu cred ca un prim moment va fi acela in care trebuie sa ne asumam impreuna raspunderea pe pachetul de legi privind educatia. Atunci vom vedea daca PSD este la guvernare si isi asuma acest proiect de legi sau este in opozitie alaturi de PNL si incearca sa-l blocheze.”
- „Legile educatiei vor fi un test evident daca PSD mai are vreun gand sa se poarte ca un partid care guverneaza sau vrea sa se poarte ca un partid in opozitie, profitand totusi de avantajele guvernarii„.