Sari direct la conținut

​​VIDEO Imagini cu o vidanjă care deversează fecale într-un canal care alimentează Lacul Morii, postate de un consilier general pe pagina de Facebook

HotNews.ro
​​VIDEO Imagini cu o vidanjă care deversează fecale într-un canal care 
alimentează Lacul Morii, postate de un consilier general pe pagina de 
Facebook

Imagini cu o vidanjă care deversează materii fecale pe strada Macului, din București, în canalul Arges, un pârâu mic care se varsă în Lacul Morii, au fost postate pe pagina de Facebook de consilierul general USR, Octavian Berceanu. Acesta spune că astfel de lucruri se întâmplă în mod frecvent și cere Poliției Române și Ministerului Mediului să intervină.

”Dragă Politia Romana, Ministerul Mediului – România Dragă Direcție de Sănătate Publică București, cum e să verși 15 000 de litri de urină și fecale între blocuri? Materiile fecale din Cartierul Militari Residence și din alte dezvoltari imobiliare făcute fără canalizare curentă, în București, sau în imediata proximitate, ajung să ne umple plămânii. Vidanja din filmare varsă materiile fecale nu mai departe de strada Macului, în canalul care face legătura cu canalul Arges, cel care delimiteaza Sectorul 6 de Județul Ilfov. Să nu vă imaginati că e prima oară, s-a întâmplat aproape zilnic doar că operațiunea era ascunsă de ochii noștri, cu deversare directă în Canalul Arges, adică un pârâu mic care se varsă în Lacul Morii”, a postat Octavian Berceanu pe pagina de Facebook.

Acesta spune că mai departe, apa ajunge în Dâmbovița și cu ea se spală străzile din București.

”Mai la vale, la Semănătoarea, apa plină cu fecale este preluată din Dâmbovița și folosită zilnic pentru spălarea trotuarelor bucureștene. Aceeași sursă de apă e folosită pânâ la ieșirea din Bucuresti, inclusiv in celelalte sectoare pentru spălarea străzilor. Odată ajunse pe asfaltul cald, zeama asta infectă este încălzită de razele soarelui, se transformă în agenți patogeni și germeni. În câteva ore, toți germenii posibili sunt ridicați în aer de trafic și trași adânc în piepturile bucureștenilor, în mod special de copiii cu înălțimi sub 140cm. E ușor de înțeles de ce în România mor anual 26 000 de oameni din cauza poluării, majoritatea în București”, a mai scris Berceanu.

HotNews.ro a solicitat informații despre această situație la Ministerul Mediului și vom reveni când primim un răspuns.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro