Sari direct la conținut

VIDEO INTERVIU Stefano Volpetti, PMI: „Nu încercăm să prezicem viitorul, noi îl reinventăm”

Smile Media
VIDEO INTERVIU Stefano Volpetti, PMI: „Nu încercăm să prezicem viitorul, noi îl reinventăm”
Stefano Volpetti Foto: Creazyx

Philip Morris International (PMI) și-a asumat rolul de lider în transformarea industriei tutunului, concentrându-se pe dezvoltarea de soluții fără fum, susținute de dovezi științifice. În cadrul evenimentului Technovation, Stefano Volpetti, President Smoke-Free Inhalable Products and Chief Consumer Officer, PMI, ne-a explicat cum aceste produse inovatoare au potențialul de a reduce riscurile asociate fumatului tradițional. El a subliniat că succesul companiei se bazează pe prioritizarea nevoilor fumătorilor și pe oferirea unor alternative mai puțin nocive, care pot accelera tranziția către un viitor fără fum.

Într-o lume în care peste un miliard de oameni continuă să fumeze, Philip Morris International (PMI) este prima companie din industria tutunului care a mizat pe inovație și știință. Prin produsele fără combustie și o abordare bazată pe cercetare și știință, compania oferă soluții care reduc semnificativ riscurile asociate fumatului. Stefano Volpetti subliniază că succesul acestei abordări constă în faptul că PMI pune fumătorul în centrul procesului de inovare, oferindu-i alternative accesibile și mai puțin dăunătoare, într-un efort de a înlocui complet țigările tradiționale.

În prezent, se estimează că există peste 1 miliard de fumători în întreaga lume. Cum i-ați putea implica pe acești fumători adulți într-o conversație și cum ați putea încerca să le schimbați obiceiurile și să le reduceți numărul?

Stefano Volpetti: La PMI avem o misiune foarte clară – să construim un viitor fără fum. Cum facem acest lucru? Printr-o abordare bine definită. Poziția noastră este aceasta: dacă nu fumezi, nu începe; dacă fumezi, renunță; dacă nu poți renunța, fă o schimbare. Treci la alternative fără fum, care sunt dovedite științific ca fiind mai puțin nocive.

Primul pas pentru a ajuta cei 1,1 miliarde de fumători din întreaga lume este să le oferim alternative dovedite științific, care sunt mai puțin dăunătoare pentru ei. Al doilea pas este să facem aceste alternative disponibile și accesibile. Trebuie să le oferim informații științifice și să-i ajutăm să înțeleagă ce sunt aceste produse noi. Al treilea pas este să ne asigurăm că noi comercializăm aceste produse într-un mod responsabil, adresându-ne doar fumătorilor adulți și evitând publicul tânăr.

Reducerea riscurilor este o mantră importantă pentru PMI. Ne puteți explica cum strategia de reducere a riscurilor asociate tutunului poate ajuta fumătorii adulți? Cum pot beneficia țările, România de exemplu?

Stefano Volpetti: Reducerea riscurilor asociate cu tutunul este esențială pentru PMI. Creăm produse dovedite științific ca fiind mai puțin nocive decât continuarea fumatului, deoarece eliminăm combustia din procesul de utilizare a nicotinei. Prin eliminarea combustiei, eliminăm majoritatea substanțelor nocive asociate fumatului. Un alt pas important este să ne asigurăm că aceste produse sunt disponibile pentru fumătorii adulți și să ne asigurăm că nu comercializăm aceste produse pentru un public pentru care nu sunt destinate.

Rezultatele noastre sunt clare. După 10 ani de la lansarea dispozitivului nostru pe piața globală, avem peste 30 de milioane de utilizatori. Dintre aceștia, 72% au renunțat complet la țigări. Avem dovezi științifice și din viața reală că aceste produse nu doar că sunt mai puțin nocive, dar și că pot ajuta fumătorii să renunțe la țigările tradiționale.

În România, avem aproximativ 4 milioane de fumători și aproape o jumătate de milion de utilizatori de dispozitive fără fum. Este clar că ne îndreptăm în direcția corectă, dar mai este mult de făcut. Trebuie să ne asigurăm că restul fumătorilor au acces la informații corecte și la aceste alternative fără fum, care reprezintă o alegere mai bună decât fumatul.

De ce sunt produsele fără fum diferite de țigări și cum îi ajuta acestea pe fumători să renunțe la fumat? De ce sunt ele „o alternativă mai puțin nocivă” la fumat?

Stefano Volpetti: Multe industrii trec prin transformări. Industria auto se mută de la mașinile cu combustibil fosil la cele electrice, iar industria energetică face trecerea la energie regenerabilă. La fel, noi ne îndreptăm de la țigările tradiționale la alternative fără fum. Ceea ce face aceste alternative mai puțin nocive este eliminarea combustiei din procesul de utilizare a nicotinei. Dispozitivul încălzește tutunul fără a-l arde, generând un aerosol ce oferă o experiență senzorială asemănătoare fumatului, dar fără substanțele nocive rezultate din combustie. Eliminând combustia, eliminăm 95% dintre substanțele nocive.

Cum au sprijinit PMI inovarea, știința și tehnologia pe parcursul călătoriei către un viitor fara fumat?

Stefano Volpetti: Inovația, știința și tehnologia sunt esențiale, dar cel mai important este să punem consumatorul, adică fumătorul, în centrul tuturor acțiunilor noastre. Succesul nostru cu produsele fără fum se datorează faptului că am reușit să ne concentrăm pe nevoile fumătorilor și să folosim tehnologia și inovația pentru a le oferi alternative mai puțin dăunătoare.

Este gradul de acceptare diferit de la o țară la alta și poate și în funcție de gen?

Stefano Volpetti: Când încercăm să inovăm, nu încercăm să prezicem viitorul, noi îl reinventăm. Categoria de produse fără fum pentru uz oral are un mare potențial de a ajuta fumătorii să renunțe la țigări. În țări precum Scandinavia și SUA, unde această categorie este mai dezvoltată, vedem clar acest potențial.

Articol susținut de Philip Morris România