Sari direct la conținut

VIDEO Kamala Harris va folosi ca imn de campanie un cântec al lui Beyoncé

HotNews.ro
VIDEO Kamala Harris va folosi ca imn de campanie un cântec al lui Beyoncé
Kamala Harris alături de soțul ei, Doug Emhoff, FOTO: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Vicepreședinta americană Kamala Harris va folosi ca imn de campanie cântecul „Freedom” al cântăreței Beyoncé, unul pe care aceasta l-a scris și interpretat alături de Kendrick Lamar, relatează Variety.

Cântecul face parte din albumul „Lemonade” lansat de Beyoncé în 2016, unul care i-a adus cântăreței americane Premiul Grammy pentru Cel Mai Bun Album Urban Contemporan. Site-ul de specialitate Romper notează că Freedom este considerat un imn al mișcării de emancipare a afro-americanilor și că el tratează în versurile sale teme legate de nedreptate socială și rasism sistemic.

Harris a intrat luni noaptea pe această melodie în sediul ei de campanie, unde și-a salutat echipa alături de soțul ei, Douglas Emhoff.

Potrivit CNN, vicepreședinta SUA a obținut acordul lui Beyoncé pentru a-i folosi cântecul ca imn de campanie cu doar câteva ore înainte de acest moment.

Deși deocamdată nu este întru totul clar dacă acesta va fi imnul oficial de campanie al Kamalei Harris sau doar unul dintre cântecele pe care ea le va folosi, o sursă apropiată de vicepreședintă a declarat pentru CNN că ea va putea folosi „Freedom” „pe tot parcursul campaniei sale prezidențiale”.

Beyoncé i-a susținut pe Biden și Harris în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2020

Revista Variety notează că, deși Beyoncé nu și-a exprimat încă susținerea pentru campania lui Harris de a deveni prima femeie președinte a SUA, aprobarea dată pentru folosirea cântecului ei este practic o susținere tacită.

Cântăreața americană în vârstă de 42 de ani și-a exprimat însă susținerea pentru Joe Biden și Harris la alegerile prezidențiale din 2020 și cu patru ani înainte ea a cântat la evenimente de campanie a lui Hillary Clinton, candidata de atunci a democraților.

„Vreau ca fiica mea să crească văzând o femeie conducând țara noastră și știind că posibilitățile ei sunt nelimitate. De aceea sunt cu ea”, a declarat ea la momentul respectiv cu privire la susținerea pentru Clinton.

În 2013 ea a cântat de asemenea la ceremonia de învestire a fostului președinte Barack Obama pentru al doilea său mandat.

Harris este considerată marea favorită pentru a obține nominalizarea Partidului Democrat pentru confruntarea cu Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie.

INTERVIURILE HotNews.ro