Sari direct la conținut

VIDEO O înregistrare scursă în presă arată impresiile lui Trump după dezbaterea cu Joe Biden

HotNews.ro
VIDEO O înregistrare scursă în presă arată impresiile lui Trump după dezbaterea cu Joe Biden
Donald Trump la o partidă de golf, FOTO: Peter Foley / UPI / Profimedia

O înregistrare video scursă în presă arată impresiile fostului președinte american Donald Trump despre dezbaterea electorală cu Joe Biden, candidatul republican părând convins că liderul de la Casa Albă va fi înlocuit de vicepreședinta sa, relatează Business Insider.

„Cum m-am descurcat cu dezbaterea din cealaltă seară? I-am dat un șut acelei grămezi de rahat bătrân și dărăpănat”, a spus el în comentarii făcute în timpul sau după o partidă de golf la care a participat, după cum arată înregistrarea publicată miercuri de site-ul The Daily Beast.

„L-am scos din cursă și asta înseamnă că o avem pe Kamala. Cred că ea se va descurca mai bine” decât Biden, a continuat Donald Trump comentariile, înainte de a o descrie pe vicepreședinta lui Biden ca fiind „atât de slabă”.

„E atât de jalnică. E pur și simplu atât de slabă”, a mai spus el despre Kamala Harris, înainte de a reveni la comentarii despre Joe Biden.

„Vi-l puteți imagina pe acel tip ținându-i piept lui Putin [sau] președintelui Chinei, care e o persoană feroce, un bărbat feroce, un tip foarte dur?”, spune Donald Trump.

El conchide prin a spune că Biden va ieși „probabil” din cursa pentru alegerile prezidențiale ce vor avea loc pe 5 noiembrie.

Business Insider notează că nu e întru totul clar când a fost făcută filmarea, având în vedere că Trump se referă la dezbatere ca având loc „în cealaltă seară”. Un amplu articol publicat miercuri de agenția Reuters arată că vicepreședintele Kamala Harris este favoritul numărul unu al Partidului Democrat pentru a-l înlocui pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, dacă acesta decide să se retragă.

Sursele afirmă că Biden se gândește să iasă din cursa cu Trump, Casa Albă neagă categoric

Tot miercuri, o sursă familiară cu discuțiile din cadrul administrației lui Biden a declarat pentru The New York Times sub condiția anonimității că președintele democrat nu intenționează să dea curs apelurilor tot mai vocale de a se retrage din cursă și că este convins că se va descurca mai bine în timpul celorlalte două dezbateri prezidențiale ce vor avea loc înaintea alegerilor din noiembrie.

„El știe că, dacă va mai avea două astfel de evenimente, lucrurile vor fi foarte diferite”, a declarat sursa citată de New York Times.

Aceeași sursă a mărturisit însă că președintele american, care a fost criticat chiar și de susținătorii săi pentru că nu ia măsura evenimentelor, își pune într-adevăr întrebări cu privire la viitorul candidaturii sale.

CNN a relatat, de asemenea, spusele unei surse apropiate democratului în vârstă de 81 de ani, care a declarat că Joe Biden este „lucid” cu privire la faptul că următoarele zile vor fi decisive pentru continuarea participării sale în cursa prezidențială din noiembrie.

„Acest lucru este absolut fals”, a reacționat purtătoarea sa de cuvânt, Karine Jean-Pierre, asigurând că președintele nu are „absolut nicio intenție” de a-și retrage candidatura.

El „continuă să facă campanie”, a subliniat ea.

Joe Biden a pierdut categoric dezbaterea electorală cu Trump

Aproape o săptămână mai târziu, Joe Biden nu a șters impresia foarte dureroasă lăsată de dezbaterea de 90 de minute cu rivalul său republican, în timpul căreia s-a bâlbâit, a privit în gol și uneori și-a pierdut șirul gândurilor.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de New York Times după emisiune, 74% dintre alegătorii intervievați își exprimă acum îngrijorarea cu privire la vârsta liderului democrat, iar Donald Trump și-a mărit considerabil avansul față de Joe Biden în cursa pentru Casa Albă.

Joe Biden urmează să acorde vineri un interviu televiziunii ABC și să susțină săptămâna viitoare o conferință de presă cu scopul de a-și demonstra capacitatea de a vorbi fluent fără teleprompter.

În zilele următoare, el se va deplasa, de asemenea, în două state decisive, Michigan și Pennsylvania, unde energia sa va fi testată.

Un membru de rang înalt al echipei de campanie a democratului, Quentin Fulks, a asigurat CNN că Joe Biden, care a depășit numeroase tragedii familiale și eșecuri politice majore, va „lupta în continuare”.

INTERVIURILE HotNews.ro