Sari direct la conținut

VIDEO Șase drone ucrainene au lovit o rafinărie rusească din Krasnodar

HotNews.ro
Lovitură la rafinăria din Slavyansk, Foto: Captura Twitter
Lovitură la rafinăria din Slavyansk, Foto: Captura Twitter

Șase drone au căzut în incinta unei rafinării de petrol din Slavyansk, în regiunea Krasnodar, în sudul Rusiei, în cadrul unui atac de amploare lansat în timpul nopții de Ucraina, potrivit autorităților locale, citate de Interfax și Reuters.

Rafinăria și-a întrerupt duminică activitatea în urma atacului. Rafinăria Slavyansk este o unitate privată cu o capacitate de 4 milioane de tone de petrol pe an, aproximativ 1 milion de barili pe zi.

Slavyansk-on-Kuban este un oraș din sud-vestul Rusiei, din regiunea Krasnodar Krai.

Ministerul apărării de la Moscova a afirmat duminică dimineață că forțele sale antiaeriene au interceptat 57 de drone ucrainene deasupra regiunii ruse Krasnodar.

Un clip neverificat ce a apărut pe rețelele de socializare arată o dronă de mari dimensiuni, posibil un avion ușor modificat, cum intră în picaz în zona rafinăriei, provocând o mare explozie.

Atacul aerian de sâmbătă noapte vine după ce vineri un incendiu declanșat de lovituri cu drone ucrainene asupra rafinăriei rusești de petrol Tuapse, situată pe coasta Mării Negre, a dus la închiderea de urgență a rafinăriei.

De asemenea, luni rafinăria din Volgograd a gigantului petrolier rus Lukoil a fost închisă parțial după ce a fost lovită duminică de ucraineni cu drone în al doilea atac de acest tip din acest an asupra celei mai mari rafinării din sudul Rusiei.

Atacurile cu drone asupra instalațiilor energetice de pe teritoriul Rusiei au devenit mai frecvente în ultimele luni. Oficialii de la Kiev spun că efectuează aceste atacuri pentru a submina efortul de război al Rusiei și pentru a răspunde la loviturile Moscovei asupra infrastructurii energetice ucrainene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro