Sari direct la conținut

VIDEO Thailanda: Mii de credincioși, unii în stare de transă, s-au adunat la un templu celebru pentru tatuajele sale sacre

HotNews.ro
Thailandez la ceremonia Wai Kru de la templul tatuazelor sacre din Bangkok, Foto: Adryel Talamantes / Zuma Press / Profimedia
Thailandez la ceremonia Wai Kru de la templul tatuazelor sacre din Bangkok, Foto: Adryel Talamantes / Zuma Press / Profimedia

Mii de credincioși, unii în stare de transă, s-au adunat la un templu budist de la marginea Bangkokului, renumit pentru tatuajele sacre cunoscute sub numele de Sak Yant, pentru a căuta o purificare personală și pentru a aduce un omagiu unui venerat călugăr care a fost mare maestru al acestei practici, transmite Reuters.

Reuniunea de la templul budist Wat Bang Phra face parte din ritualul thailandez Wai Khru, în cadrul căruia credincioșii îi aduc un omagiu lui Luang Phor Pern, fost stareț al templului, care a murit în 2002.

El avea reputația de a fi perfecționat și popularizat stilul de tatuaj Sak Yant al lăcașului de cult.

Ideea că tatuajele conferă puteri magice a existat în multe părți ale Asiei de mii de ani. Sak Yant este o practică întâlnită și în Cambodgia și Laos care îmbină spiritualitatea cu superstițiile și care nu este legată în mod specific de învățăturile budiste tradiționale.

Unii cred că aceste tatuaje, care includ de obicei motive geometrice, forme de animale, zeități și scripturi, oferă protecție, aduc noroc și vindecă bolile pentru cel care le poartă.

Unii dintre adepții puterii magice a tatuajelor au intrat în timpul ceremoniilor în stare de transă, strigând și sau alergând până când a fost nevoie să fie opriți de alții.

Alții mârâiau și sau se comportau ca animalele de pe tatuajele lor.

Unii au spus că li s-a făcut pielea de găină în urma ritualului în care călugării au dat apă sfințită pentru a binecuvânta mii de credincioși.

Petcharat Mothin, în vârstă de 21 de ani, a spus că el crede că tatuajul său i-a salvat viața. „Am fost aproape împușcat o dată, dar glonțul nu a ieșit din armă”, a spus el, adăugând că incidentul l-a făcut să creadă în puterea magică a tatuajului.

Mulți participă la ritual în speranța că acesta va ajuta la o „resfințire” a tatuajelor lor și le va spori norocul.

Participanților li s-a cerut să ofere călugărilor 100 de baht (2,75 dolari), flori, tămâie și un pachet de țigări pentru un nou tatuaj sau o inscripție adăugată. Unele dintre tatuajele sacre elaborate de la templu ar putea costa chiar și 20.000 de baht (550 de dolari).

Călugărul Tuk, unul dintre actualii maeștri tatuatori ai templului, a declarat că dincolo de aspectul estetic, aceste tatuaje le amintesc oamenilor să fie virtuoși și să adere la cele cinci precepte budiste; să se abțină de la crimă, furt, comportament sexual nepotrivit, minciună și folosirea de substanțe toxice care întunecă mintea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro