VIDEO Un curs online despre știința bunăstării a ajuns la 1,3 milioane de studenți
Un curs despre știința bunăstrării, susținut online de Universitatea Yale, a prins avânt în timpul crizei de coronavirus. Până în seara de joi, 26 martie, 1,3 milioane de persoane erau înscrise la acest curs online denumit ”Știința bunăstării” de la Universitatea Yale, potrivit BBC. Experții spun că din moment ce o treime din populația globului se află acasă este normal ca acest tip de cursuri online să aibă audiență mai mare.
Cursul despre știința bunăstării a avut însă o creștere spectaculoasă: de la începutul lui decembrie 2019 și până la 26 martie 2020 numărul studenților a crescut cu 259%. La acest curs sunt înscriși studenți din toată lumea, însă pe primele locuri sunt cei din SUA, Canada, Marea Britanie și India.
Profesoara titulară de curs, Laurie Santos, cea care predă știința bunăstării și în campus, spune că acest curs a fost extrem de popular atunci când l-a predat pentru prima dată, cursul ei devenind cel mai mare din istoria de 300 ani de Yale.
”Aproape un sfert dintre studenții din campus s-au înscris la acest curs încă de când l-am lansat. Asta m-a făcut să-mi dau seama că există într-adevăr o piață dincolo de campusul universitar”, a Laurie Santos la BBC.
Profesoara susține că în ultimele trei săptămâni audiența cursului susținut online a explodat.
”Ceea ce este foarte neobișnuit este că în ultumele trei săptămâni audiența cursului aproape s-a triplat. Din martie 2018 până la finalul lui februarie 2020 erau cam 500.000 de studenți. Dar numai în weekendul trecut s-au înscris la curs 300.000 de studenți”, a mai spus Laurie Santos.
Profesoara spune că această creștere poate fi explicată prin faptul că mulți dintre noi căutăm soluții de a prelua controlul în perioadele de criză, dar și pentru că în această perioadă oamenii au mult mai mult timp liber.
”Este un mod de a prelua controlul asupra sănătății noastre mintale și de a face acest lucru într-un mod bazat pe dovezi. Vestea bună este că aceasta boală nu este gripa din 1918. Acum avem o tehnologie care ne permite să ne conectăm cu oamenii, poate nu în viața reală, dar în timp real. Îi putem vedea, putem râde împreună, putem fi prezenți în viața oamenilor”, a mai spus Laurie Santos.