Sari direct la conținut

vitMATINA Depresia diminetilor de luni. Mit sau realitate?

MedLife.ro

Ziua de luni poate fi o povara dupa un sfarsit de saptamana petrecut cu prietenii si familia. Statisticile arata ca jumatate dintre noi a intarziat la lucru intr-o zi de luni si ca, de fapt, nu muncim decat 3, 5 ore, conform unui studiu de la Marmite. O alta cercetare din UK, realizata de OnePoll, care a chestionat 2000 de angajati cu norma intreaga, a aratat ca zilele de luni sunt atat de mohorate pentru angajati incat acestia nici macar nu zambesc pana la 11.16.

“Dupa un sfarsit de saptamana petrecut cu prietenii si familia nu e surprinzator ca cei mai multi oameni au nevoie de timp pentru a se readapta la conditiile de lucru”, spune psihologul Alex Gardner in studiul “Zilele de luni nu sunt in mod inerent rele, ci atitudinea noastra fata de ele”.

Un alt studiu realizat de firma Mercer in UK a constatat ca luni este ziua cea mai populara din saptamana in care angajatii suna sa spuna ca sunt bolnavi. Rezultatele cercetarii au aratat ca multe dintre concediile medicale se iau in prima zi a saptamanii de lucru.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta australieni din Sydney au descoperit intr-o cercetare din 2008 cadepresia de luni dimineata si euforia de vineri sunt mituri.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro