Sari direct la conținut

Vizitatorii Google au petrecut cinci milioane de ore jucand Pac Man

HotNews.ro

Aproape cinci milioane de ore au petrecut vineri vizitatorii Google jucand Pac Man, dupa ce motorul de cautare a inlocuit traditionalul sau logo cu o versiune online a celebrului joc, relateaza Le Monde.

In 21 mai, Pac Man a celebrat trei decenii de existenta si, in ciuda varstei, si-a pastrat atractivitatea, potrivit estimarilor realizate de blogul Rescuetime. Pe baza estimarilor de trafic facute de Wolframalpha, site-ul a calculat ca utilizatorii Google au stat in medie cu 36 de secunde mai mult pe pagina motorului de cautare decat intr-o zi normala de vineri. Multiplicand aceasta cifra cu 500 de milioane de vizitatori, se ajunge la concluzia ca oamenii au petrecut 4,8 milioane de ore jucand Pac Man.

Rescue Time – care creaza softuri de management si de gestiune a timpului – crede ca experimentul Google a avut un impact economic care nu poate fi neglijat. Daca toate persoanele care au jucat Pac Man au facut acest lucru in timpul programului de munca, blogul citat a calculat costul “timpului pierdut” la 120 de milioane de dolari.

Aceasta cifra nu are decat un caracter indicativ, dar pune in evidenta inca o data forta Google si atractia pe care o exercita jocurile online.

Dezactivarea Flash si HTML5

Temandu-se de scaderea productivitatii, o serie de firme au decis sa blocheze accesul la site-urile de jocuri online, dezactivand Flash – limbajul Adobe utilizat de cvasi-totalitatea acestor jocuri.

Practica a fost criticata de industria jocurilor, care a prezentat o serie de studii ce argumenteaza ca astfel de pauze au in final un efect benefic prin combaterea stresului, ameliorand astfel productivitatea.

Aceasta optiune de a dezactiva limbajul Flash ar putea deveni dificila in viitor, odata cu dezvoltarea HTML5, in conditiile in care tot mai multi dezvoltatori creaza jocuri ce pot fi accesate de navigatoare fara a avea nevoie de Flash. Pac Man-ul postat de Google, de exemplu, nu utilizeaza tehnologia Adobe.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro