webPR: A doua ediție a Quant Competition, concursul în domeniul modelelor de risc de credit organizat de Deloitte România împreună cu Banca Transilvania, a fost câștigată de trei studenți din București, Cluj-Napoca și Timișoara
- Redactia Hotnews
A doua ediție a Quant Competition, concursul în domeniul modelelor de risc de credit organizat de Deloitte România împreună cu Banca Transilvania, a fost câștigată de trei studenți din București, Cluj-Napoca și Timișoara. La competiția din acest an au participat 24 de studenți de la Universitatea din București (UB), Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC). Competitorii au fost studenți din anii I și II la programe de masterat în domeniile data science, inteligență artificială, machine learning, analiză de business, statistică și econometrie.
Premiile, constând în recompense financiare și oportunități de angajare la Deloitte România și la Banca Transilvania, au fost câștigate de Dănuț Cristinel Stîngă, student la programul de masterat în inteligență artificială la Universitatea din București, care a obținut locul întâi, Sebastian Călin Coroian, care studiază analiza datelor complexe la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și care a ocupat locul al doilea, și de Adela Bosun, student în programul de masterat Big Data la Universitatea de Vest din Timișoara, care s-a clasat pe locul trei.
În cele două faze ale competiției, concurenții au primit sarcina de a proiecta modele de risc de credit pentru a evalua probabilitatea unor clienți bancari ipotetici de a nu-și mai rambursa creditele, pe baza unor date macroeconomice și a informațiilor furnizate de organizatori, sarcini care simulează viața profesională reală.
„Această a doua ediție a Quant Competition a fost primită cu mult entuziasm atât de către profesorii universitari, cât și de către studenți. Suntem entuziasmați să putem împărtăși pasiunea și creativitatea noastră în ceea ce privește modelele de risc de credit cu generațiile următoare de profesioniști în domeniul riscului și să putem contribui la dezvoltarea lor. Mulțumim partenerilor noștri de la Banca Transilvania pentru dedicarea cu care continuă să sprijine acest proiect”, a declarat Dimitrios Goranitis, Partener Deloitte, Lider global risc și reglementare pentru sectorul serviciilor financiare și Lider Europa Centrală pentru sectorul serviciilor financiare.
„Suntem o organizație în creștere, care aplică practici și instrumente în continuă evoluție, mândri de ceea ce facem, și sperăm să inspirăm generațiile viitoare să aleagă această cale profesională. Quant Competition este despre studenți, îi ajută să se pregătească pentru viața profesională și îi sprijină în primii pași în carieră. Vreau să felicit toți studenții care au acceptat această provocare și profesorii universitari care i-au susținut. Mulțumiri speciale partenerului nostru, Deloitte, care, pentru al doilea an, a făcut posibil ca studenții să se confrunte cu o provocare reală în modelarea riscului de credit”, a declarat Luminița Runcan, Director General Adjunct Risc, Banca Transilvania.
Juriul competiției a fost format din experți ai Deloitte România în domeniul riscului financiar – Cătălin Ruja, Director, Mihail Voicu, Manager, și Octavian Stoica, Specialist principal, din cadrul practicii de Consultanță în Managementul Riscului – și profesioniști ai Băncii Transilvania în domeniul managementului riscului de credit – Cristina Lehaci, Șef serviciu Modelare Risc de Credit și Parametrizare Provizioane Colective, Andrei Rusu, Analist Expert Risc de Credit – Modelare Statistică, și Mariana Voican, Șef Serviciu Validare Modele de Risc.
Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat. Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesioniști la nivel mondial.
Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesioniști.
Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.
Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și principalul creditor al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și liniile de afaceri din sectorul financiar. Cu o istorie care a început în urmă cu aproape 30 de ani, are 20% cotă de piață, peste 4 milioane de clienți, 10.000 de angajați, soluții de banking online și 500 de sucursale în 180 de locații. Valoarea brandului Banca Transilvania a depășit pragul de 500 de milioane USD și a intrat în top 300 în Brand Finance Banking 500 2023. De asemenea, este în Top 10 Strongest Banking Brands Worldwide, cu un brand rating AAA+. Dincolo de servicii bancare, BT își dorește să aibă un impact pozitiv în România, pentru oameni, afaceri și mediu.
Pentru a afla mai multe informații, vă rugăm să accesați www.bancatransilvania.ro.