webPR: Deloitte România dă startul înscrierilor pentru cea de-a 23-a ediție a competiției Technology Fast 50 Europa Centrală
Deloitte România dă startul înscrierilor pentru cea de-a 23-a ediție a competiției Technology Fast 50 Europa Centrală, adresată tuturor companiilor locale din domeniul tehnologiei, din sectorul public sau privat, indiferent de dimensiune, care înregistrează o creștere accelerată. Competiția se desfășoară simultan în 17 țări din Europa Centrală, respectiv Albania, Bosnia- Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Polonia, Serbia, Slovacia și Slovenia, și oferă atât companiilor mature, cât și celor emergente, o platformă prin care să își evidențieze poziția de lider în domeniul lor de activitate.
Competiția Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală este un program care evidențiază cele mai dinamice 50 de companii din regiune în domeniul tehnologiei, în funcție de creșterea procentuală a veniturilor din ultimii patru ani și include companii din toate sectoarele conexe – comunicații, tehnologii pentru mediu, fintech, hardware, sănătate și științe medicale, media și divertisment, software.
Câștigătorii din acest an vor fi desemnați în funcție de creșterea veniturilor înregistrată în intervalul 2018- 2021. Pentru a fi considerate eligibile în topul Fast 50 Europa Centrală, companiile trebuie să îndeplinească mai multe criterii financiare. Astfel, trebuie să aibă venituri operaționale anuale de minimum 50.000 de euro în primii trei ani (2018-2020) și de cel puțin 100.000 de euro în 2021, să aibă sediul central într-o țară din Europa Centrală și să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să dețină drepturile de proprietate intelectuală asupra acestora.
„Economia românească și cea europeană se confruntă cu tot mai multe provocări în ultimul timp, dar sunt convins că toate aceste evenimente neprevăzute au impulsionat companiile locale să inoveze și să dezvolte tehnologii digitale menite să ajute mediul de afaceri să depășească dificultățile de ordin economic. Pentru aceste companii, programul Deloitte Central Europe Technology Fast 50 va reprezenta o recunoaștere a implicării lor în dezvoltarea continuă a unor soluții moderne, adaptate la provocările prezente și pregătite pentru cele viitoare”, a spus Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanță și Managementul Riscului, Deloitte România, și coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrală în România.
Din 2008, mai mult de 35 de entități locale au fost incluse în clasamentul Fast 50, printre companiile care au înregistrat cea mai mare creștere din Europa Centrală, sau clasate în categorii speciale, precum „Most disruptive innovation” sau „Impact Star”. Printre acestea se numără UiPath, lider global în automatizarea robotizată a proceselor, companie recunoscută în 2017 cu premiul „Most disruptive innovation”, și agenția de voiaj Vola.ro, premiată pentru „Cea mai mare creștere din Europa Centrală” în 2011 și deținătoarea poziției de lider pentru următorii doi ani consecutivi. În 2021, două companii românești au fost clasate printre startup-urile cu cea mai rapidă creștere din regiune: Druid, pe primul loc în rândul celor 25 de startup-uri incluse în categoria „Growth Stars”, cu o creștere de 6.753% înregistrată între 2018 și 2020, și FintechOS, pe locul 16 la aceeași categorie, cu o rată de creștere de 715%. În plus, trei companii românești– Gama IT, Tapptitude Apps și Wave Studio – au fost recunoscute în cadrul competiției Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală la categoria „Impact Stars”.
Pe lângă categoria „Fast 50”, competiția include categoria, „Companies to watch”, care prezintă companiile recent înființate și care încă nu îndeplinesc criteriile pentru clasamentul principal Fast 50. Acestea trebuie să fie active de cel puțin trei ani (înființate la sau înainte de 31 decembrie 2018) și să înregistreze venituri operaționale de cel puțin 10.000 de euro în primul an de activitate (2019) și de cel puțin 30.000 de euro în anul recent încheiat (2021). Competiția include și o recunoaștere specială – „Impact Stars” -, care premiază companii ale căror produse sau servicii au un impact pozitiv asupra societății, mediului, diversității sau zonei de inovație.
Înregistrarea online și alte informații privind criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul regional Technology Fast 50, aici, și pe site-ul local Deloitte, aici. Anul acesta, Citi, instituția bancară cu cea mai extinsă prezență globală, este partenerul local al programului.
Perioada de înregistrare se încheie la 31 august 2022. Rezultatul competiției va fi anunțat în noiembrie 2022.
Lista câștigătorilor edițiilor precedente este disponibilă aici.