Sari direct la conținut

„Zece reguli esențiale pentru o drumeție în siguranță pe munte” – recomandările salvamontiștilor pentru minivacanța de 1 Mai și Paște

HotNews.ro
Intervenție a salvamontiștilor, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Intervenție a salvamontiștilor, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Salvamont România transmite marţi seară, înaintea minivacanţei de 1 Mai și Paște, zece reguli esenţiale pentru o drumeţie în siguranţă pe munte.

„Având în vedere creșterea numărului de turiști din această perioadă, determinată de minivacanța de 1 Mai și Paște, Salvamont Romania vă recomandă zece reguli esențiale pentru o drumeție în siguranță pe munte” – se arată într-o postare pe Facebook.

Salvamontiștii anunță de asemenea că vor desfășura în această perioadă „activități de asigurare a asistenței în bazele Salvamont și în zonele cu aflux turistic mare, vor patrula preventiv pe traseele montane și vor fi pregătiți să intervină în cel mai scurt timp dacă situația o va impune”.

Salvamontiștii le recomandă, astfel, turiștilor o serie de reguli:

  • Verificarea prognozei meteo: Înainte de a pleca, verificați prognoza meteo pentru a vă asigura că sunt condiții favorabile drumeției. Primăvara, vremea poate fi imprevizibilă, așadar este crucial să fiți pregătiți pentru schimbări rapide.
  • Echipament adecvat: Asigurați-vă că aveți încălțăminte și îmbrăcăminte potrivită pentru munte. Straturile de haine sunt recomandate, pentru a vă putea adapta la schimbările de temperatură. Totodată nu uitați de sursa de iluminare și acumulatori de rezervă pentru telefon și lanternă.
  • Planificarea traseului: Alegeți un traseu potrivit nivelului dvs. de experiență și informați-vă despre durata, dificultatea și particularitățile acestuia.
  • Pachetul de supraviețuire: Aveți întotdeauna cu dvs. un kit de prim ajutor, hărți, busolă, apă, mâncare, lanternă și un fluier de urgență.
  • Informarea cu privire la faună și floră: Cunoașterea speciilor de animale și plante pe care le puteți întâlni pe traseu deoarece vă poate ajuta să evitați eventualele pericole.
  • Respectarea naturii: Păstrați curățenia pe traseu, nu lăsați gunoi și nu deteriorați habitatul natural.
  • Comunicarea planurilor: Informați structurile Salvamont sau pe cineva apropiat despre traseul dvs. și ora estimată de întoarcere.
  • Navigarea conștientă: Folosiți hărți și dispozitive de navigație dedicate pentru a evita rătăcirea, mai ales în zone necunoscute sau slab semnalizate.
  • Hidratarea și alimentația: Asigurați-vă că aveți suficientă apă și mâncare energizantă pentru a susține efortul fizic.
  • Adaptabilitate: Fiți pregătiți să vă ajustați planurile în funcție de condițiile meteo sau de propriul nivel de energie și sănătate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro