Sari direct la conținut

7 locuri din București de unde poți cumpăra cei mai buni cozonaci artizanali pentru Paște

HotNews.ro
Cozonac Zexe, București, Foto: Zexe/ Arhiva personală
Cozonac Zexe, București, Foto: Zexe/ Arhiva personală

Pentru cei care nu au o problemă să plătească în jur de 100 de lei și chiar mai mult pentru un cozonac artizanal, avem câteva ponturi din București care merită testate.

Nu există sărbătoare mare în România fără să pui un cozonac pe masă. Și oricine știe că un cozonac bun, pregătit după rețete tradiționale, nu se face deloc ușor și în niciun caz, dacă e preparat cum trebuie, n-are cum să aibă prețul celor din hipermarket, cu ulei de palmier și E-uri.

Cu alte cuvinte, un cozonac bun se găsește greu și nu-i ieftin. Pentru cei care nu-i fac acasă și care au lăsat pe ultima sută de metri cumpărarea cozonacilor pentru Sărbătorile Pascale din acest an, iată de unde mai poți cumpăra încă unii dintre cei mai buni cozonaci artizanali din București.

Zexe Braserie

Cozonacii pe care-i face Ana Consulea, unul dintre cei mai apreciați cofetari din România, la Zexe Braserie, sunt faimoși în București. De exemplu, cel însiropat (98 lei / bucată, 1 kg), îmbibat zdravăn cu alcool (poate nu-i nicio o idee prea bună să te urci la volan dacă mănânci jumătate), este la mare căutare, alături de cel clasic (94 lei / bucată, 1,2 kg), când se apropie sărbătorile.

Bineînțeles, cofetarii de la Zexe Braserie mai au în ofertă și pască sau alte bunătățuri care merg pe masa de Paște.

Poți să le faci o vizită pe Bulevardul Aviatorilor 65 sau să comanzi online.

Brutăria Miez

Brutăria Miez este renumită pentru pâinea artizanală pregătită după metoda străveche a dospirii îndelungi cu maia naturală. Însă, când se apropie sărbătorile, încep și comenzile pentru cozonacii, care se dau ca… pâinea caldă.

Startul pentru produsele de Paște a fost deja dat iar acum trebuie să faci rezervare prin completarea unui formular. Cozonacul cu umplutură de nucă și cacao costă 105 lei, cel cu umplutură de nucă, stafide și rahat – 105 lei, Babka cu ciocolată și nutella – 130 lei/kg, Babka cu mac – 115 lei/kg, cea cu scorțișoară, stafide și nucă – 130 lei/kg, iar cea cu brânză dulce și migdale – 130 lei/kg.

Bineînțeles, poți să le faci și o vizită la adresa strada Amzei 10-22.

Băcănia Veche

La Băcănia Veche pare că toate comenziile pentru masa de Paște sunt sold out, așa cum se întâmplă de obicei. Dar e posibil să mai găsești cozonaci făcuți de Marius Tudosiei și de echipa sa, totul prin frământare manuală și cu ingrediente de calitate, cu umplutură de nucă și cacao, rahat și stafide, chiar la Băcănia Veche – Delicatese & Grădină, pe strada Dacia 25.

Acolo poți să faci o degustare și să iei și pentru acasă. Un cozonac de un kilogram, cu nucă, cacao belgiană, rahat și stafide costă 65 de lei.

Cozonacii lui Chef Scărlătescu

Chef Scărlătescu, ca orice chef care se respectă, are propria rețetă de cozonac, dar care are grijă să păstreze gustul autentic românesc. Preparat numai cu ingrediente naturale premium și „cu calități nutritive ridicate care dau savoare”, cozonacul lui Scărlătescu se laudă că te va uimi cu abundența de nucă, ciocolată belgiană și rahat.

De reținut că orice comandă se plasează cu minim 24h în avans, iar livrarea este realizată în București și Ilfov. Prețul este de 96 de lei pe bucată.

Grain Trip

O altă brutărie foarte apreciată din oraș este Grain Trip. Și aceasta a anunțat că a deschis comenzile pentru Paște încă de la începutul lunii.

Astfel că poți comanda online sau în brutărie (Nerva Traian 16) cofeturi fără drojdie, doar cu maia: pască (cu brânză dulce, portocale şi stafide în aluat brioche cu maia), Babka cu cremă de ciocolată Valrhona, nuci si stafide sau Panettone cu şofran, ciocolată albă, portocale și fistic, dar mai ales cozonac cu nucă, ciocolată neagră și stafide la 110 lei bucata.

Pain Plaisir

Pain Plaisir este o brutărie de inspirație pariziană, născută din plăcerea gustului bun și delicios. După ani de școală și muncă la Paris, cei de la Pain Plaisir fac pâine și patiserie artizanală la București, chiar în inima orașului.

Cozonacii n-aveau cum să lipsească din oferta lor, așa că au inventat cozonacul Enchanté, despre care spun că este rodul „împletirii tehnicii franțuzești pentru aluatul clasic de Brioche cu unt și fasonarea românească cu umplutură de nuci și cacao”.

Costă 110 lei bucata, iar toate comenzile de Paște se fac doar pe site-ul lor, cu plata exclusiv online și ridicarea comenzii din magazinele Kiseleff, Enescu, Bucureștii Noi.

Bread & Spices

O altă brutărie franțuzească este Bread & Spices, aflată pe Șoseaua Pipera 4. Aici găsești multe feluri de pâine și produse de patiserie, dar cozonacul își face loc în oferta lor de mai multe ori pe an și nu doar în preajma sărbătorilor.

Un cozonac costă 80 de lei și e făcut după rețetă tradițională cu făină din inima Franței îndulcită cu zahăr, amestecată cu ouă și lapte, cu umplutură din nucă, cacao de origine unică și stafide atent selectate.

Comenziile se pot da online, cu 24 de ore înainte și se livrează doar în Sectorul 1 sau pot fi ridicate direct de la brutărie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro