Sari direct la conținut

Veți construi o casă nouă? Evitați cinci elemente Feng Shui care pot crea conflicte

HotNews.ro
O situatie de evitat, Foto: Captura YouTube
O situatie de evitat, Foto: Captura YouTube

Proiectarea unei noi case este cel mai bun mod de a avea căminul visat, gândind fiecare spațiu pe măsura precisă a dorințelor. Dar poate fi și complicat, mai ales dacă vreți să încorporați principiile Feng Shui în cât mai multe elemente.

Feng Shui este o practică străveche chinezească, dar a devenit tot mai răspândită în designul interioarelor occidentale în ultimele decenii. Cunoașterea elementelor care vor trebui evitate este cea mai bună asigurare că totul va fi armonios în noul cămin. Dar și de vor fi unele cu Feng Shui „rău”, nu vă îngrijorați. Întotdeauna poate exista o soluție de remediere.

Ușa de intrare ascunsă

În Feng Shui, aspectul ușii de intrare, cea „din față”, este unul din cele mai importante ale proprietății. Reprezintă și fața pe care vreți s-o arătați lumii, așa că trebuie gândit cu multă grijă.

O ușă principală vizibilă se spune că invită energie și oportunități pozitive în viețile noastre. Chiar dacă ușa nu poate fi văzută de pe trotuar, trebuie făcut ceva pentru a-i îmbunătăți vizibilitatea și influența: îndepărtarea elementelor care o obstrucționează sau măcar plasarea unei plăcuțe cu numărul casei.

Și culoarea este importantă. În Feng Shui, roșu aduce noroc, reprezintă protecție și stimulează energia. Este și o culoare simbolică pentru putere și autoritate.

Căi de intrare lungi sau înguste

Știți cât de greu este să faci un coridor de acces să pară mai lat. Iar un spațiu îngust face și ca forța energetică chi (sau qi) să dea buzna înăuntru prea repede.

Pentru a o încetini, experții recomandă plasarea unor detalii de interes – ornamente sau elemente decorative. Ideea este că ele vor îndemna energia pozitivă chi să nu se grăbească și să mai și zăbovească.

Scara din centrul casei

În Feng Shui, scara este unul din cele mai importante elemente în designul casei. Centrul casei este asociat cu sănătatea și starea de bine. Are legătură cu fiecare detaliu din harta Feng Shui Bagua, a energiei. Bagua oferă un mod sistematic de evaluare a câmpului energetic înconjurător, deci afectează fiecare aspect al vieții.

O scară în centrul căminului poate crea destabilizare. Când mutarea ei nu este o opțiune, se recomandă plasarea de obiecte grele, ca elemente de mobilier sau statui, pentru a stabiliza și consolida spațiul din jur.

Ușa de intrare aliniată direct cu cea din spate

Feng Shui urmărește câmpul energetic din casă și interacțiunea lui cu elementele de design, inclusiv ușile din față și din spate. Dacă vor fi aliniate, energia pozitivă chi poate intra și ieși aproape imediat. Iar scopul Feng Shui este ca ea să curgă liber în întreg interiorul ca să producă efectele dorite.

Când ușile nu mai pot fi mutate, cea mai simplă soluție este un separator de spațiu, permanent sau temporar. Poate fi un perete fals sau chiar o mobilă, care să disperseze chi în toată casa, nu să părăsească repede interiorul.

Dormitorul deasupra garajului

Conform principiilor Feng Shui, prea multă mișcare sub dormitor provoacă instabilitate, furie și neliniște. Cel mai comun principiu Feng Shui este plasarea dormitorului principal într-o poziție privilegiată. Gândiți-vă la fața și centrul casei. Și oricând pot fi aduse și plante Feng Shui care vin cu vitalitate, concentrare și energie.

Surse: Home & Gardens, The Spruce.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro