Un document declasificat confirmă prăbușirea unui obiect interstelar pe Pământ / Suma derizorie primită pentru un NFT istoric / Primul film 18+ al Netflix
Primul film 18+ al Netflix ● Max Payne se întoarce îmbunătățit ● Un document declasificat confirmă prăbușirea unui obiect interstelar pe Pământ ● „Indiana Jones 5” se va întoarce „puternic” la origini ● Suma derizorie primită pentru un NFT evaluat la 48 de milioane de dolari
Primul film 18+ al Netflix
Viitorul film Blonde al Netflix a devenit primul film produs de gigantul american de streaming care a primit un rating NC-17, însemnând că va putea fi văzut doar de spectatorii trecuți de 18 ani. Asociația Cineaștilor din America acordă extrem de rar ratinguri NC-17, de regulă doar pentru lungmetrajele care conțin numeroase scene de nuditate și sex.
Netflix a difuzat și în trecut filme cu rating NC-17 controversate, ca de exemplu 365 Days sau Blue is the Warmest Colour, însă Blonde va fi prima producție originală a Netflix care primește acest rating extrem. Ținând însă cont că lungmetrajul va fi despre Marilyn Monroe, actrița cunoscută ca sex simbol ce a provocat convențiilor sociale în anii 1950 și 1960, clasificarea nu este una tocmai surprinzătoare.
Deși Netflix descrie filmul ca fiind unul „biopic”, el se bazează de fapt pe romanul cu același nume al prolificei autoare americane Joyce Carol Oates care a precizat cât se poate de clar că opera ei este una ficțională. Ana de Armas va juca rolul lui Marilyn, distribuția lungmetrajului fiind completată de vedete precum Adrien Brody, Julianne Nicholson, și Bobby Cannavale, anunță IGN.
Netflix nu a anunțat deocamdată o dată de lansare pentru Blonde însă până atunci va difuza The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes, un documentar care explorează misterul în care este învăluită moartea celebrei actrițe prin interviuri cu cercul său de apropiați care nu au mai fost difuzate înainte. Documentarul va avea premiera pe Netflix în data de 27 aprilie.
Max Payne se întoarce îmbunătățit
Studiourile Remedy și Rockstar Games au anunțat că vor reface jocurile Max Payne și Max Payne 2: The Fall of Max Payne. Într-un anunț surpriză făcut săptămâna trecută cele două companii au declarat că au încheiat un nou acord prin care Remedy se va ocupa de dezvoltarea propriu-zisă a jocului în timp ce Rockstar va finanța proiectul.
Remake-urile vor fi dezvoltate pentru noul motor Northlight creat de Remedy, același folosit pentru aclamatul joc de acțiune-aventură Control lansat în 2019 și viitorul titlu Alan Wake 2. „Am fost încântați când prietenii noștri de mulți ani de la Remedy ne-au abordat pentru a reface jocurile Max Payne originale”, afirmă într-un comunicat Rockstar Games, care s-a ocupat și de dezvoltarea Max Payne 3.
Pare greu de crezut că au trecut peste două decenii de la lansarea primului joc Max Payne în 2001 care a devenit rapid unul dintre cele mai emblematice shootere ale generației sale. Deși deocamdată nu au anunțat un calendar de lansare pentru cele două remake-uri, Rockstar și Remedy afirmă că acestea vor fi disponibile pentru PC, PlayStation 5, Xbox Series X și S, scrie Eurogamer.
Un document declasificat confirmă prăbușirea unui obiect interstelar pe Pământ
După aproape 3 ani, guvernul american a confirmat o ipoteză formulată de doi astrofizicieni de la Harvard potrivit căreia un obiect interstelar (provenit din afara sistemului nostru solar) s-a prăbușit în Oceanul Pacific. Comandamentul Spațial al SUA afirmă într-un document declasificat recent că o minge de foc văzută în largul coastei Noii Guinee în 2014 a fost, de fapt, primul meteorit interstelar despre care se știe că s-a prăbușit pe planeta noastră.
Deși noua ramură a Pentagonului nu a dezvăluit cu mult mai multe decât ceea ce suspectau deja cercetătorii, aceasta este prima informație de acest gen care a fost confirmată oficial. Ipoteza privind natura obiectului a fost formulată pentru prima dată în 2019 de astrofizicianul Amir Siraj de la Universitatea Harvard și mentorul său Avi Loeb, cei doi publicându-și cercetarea pe serverul preprint arXiv.
Însă cei doi n-au reușit în ultimii 3 ani să obțină o evaluare inter pares (peer review) pentru lucrarea lor din cauza birocrației, majoritatea informațiilor despre meteoritul de mici dimensiuni care s-a prăbușit în Pacificul de Sud rămânând clasificate. „Toată saga”, după cum descrie Siraj eforturile lor, i-a făcut pe cercetătorii de la Harvard să încerce să obțină confirmarea descoperirii de la guvernul american.
După ce a stat ani de zile probabil uitată într-un sertar al guvernului american, cererea lor a ajuns în cele din urmă la Joel Mozer, cercetător-șef al Comandamentului de Operațiuni Spațiale al SUA. Siraj și Loeb, care a stârnit valuri în comunitatea astronomică după ce a sugerat că obiectul interstelar „Oumuamua” ar fi o sondă trimisă de o civilizație extraterestră, și-au văzut în sfârșit eforturile încununate de succes.
Într-o mutare care i-a luat complet prin surprindere și pe cercetători, John Shaw, comandantul adjunct al Comandamentului Spațial al SUA a anunțat la Simpozionul privind Spațiul organizat recent în SUA că „un obiect interstelar detectat anterior era într-adevăr un obiect interstelar”, publicând documentul acum declasificat, relatează Futurism.com.
6/ “I had the pleasure of signing a memo with @ussfspoc’s Chief Scientist, Dr. Mozer, to confirm that a previously-detected interstellar object was indeed an interstellar object, a confirmation that assisted the broader astronomical community.” pic.twitter.com/PGlIOnCSrW
— U.S. Space Command (@US_SpaceCom) April 7, 2022
„Indiana Jones 5” se va întoarce „puternic” la origini
Actorul danez Mads Mikkelsen a afirmat că următorul (și ultimul) film Indiana Jones se va întoarce la originile francizei, capturând „feeling-ul original” al primelor două lungmetraje cu emblematicul arheolog în rolul principal, Raiders of the Lost Ark și Temple of Doom.
„[Raiders of the Lost Ark] a fost unul dintre filmele mele favorite, pur și simplu emana acea perioadă de aur a serialelor din anii 1940 – și asta vom vedea și în al cincilea film”, a dezvăluit Mikkelsen într-un interviu acordat jurnaliștilor de la The Hollywood Reporter. „Ei (producătorii) se întorc puternic la primul și al doilea film și la feeling-ul original, Indy-ul original, ceva dens și epic”, a relatat actorul danez.
Regizorul american James Mangold (Ford v. Ferrari, Walk the Line, The Wolverine) a preluat frâiele regizorale pentru ultimul film Indiana Jones de la Steven Spielberg care va ocupa rolul de director executiv al lungmetrajului. Mikkelsen, al cărui rol în film nu a fost deocamdată dezvăluit, a spus anterior despre că Indiana Jones 5 „se simte ca un film al lui Spielberg deși este evident că James îl face cu aceeași viziune”.
Chiar dacă aproape toate lucrurile legate de ultima aventură a lui Indy sunt ținute secrete, Walt Disney Studios au anunțat o dată de lansare pentru acesta: 30 iunie 2023.
Mads Mikkelsen își va completa filmografia cu un rol în ultimul film Indiana Jones (FOTO: Flickr)
Suma derizorie primită pentru un NFT istoric
Lucrurile nu au mers tocmai conform planului când Sina Estavi, un antreprenor din domeniul crypto, a încercat să revândă un NFT cu primul tweet al fondatorului Twitter Jack Dorsey. Estavi a cumpărat drepturile de exclusivitate pentru tweet-ul din 2006 în luna martie a anului trecut cu 2,9 milioane de dolari.
El a anunțat săptămâna trecută că dorește să se despartă de NFT pentru nu mai puțin de 48 de milioane de dolari. Problema? Licitația anunțată de acesta s-a încheiat miercuri, Estavi primind doar 7 oferte, cea mai mare dintre acestea fiind în valoare de 0.09 Ethereum, echivalentul a 277 de dolari – de aproximativ 170.000 de ori mai puțin decât prețul cerut.
Estavi insistă însă că nu este totul pierdut: „termenul limită pe care l-am fixat a trecut dar dacă primesc o ofertă bună s-ar putea să o accept, s-ar putea să nu vând niciodată”, a declarat acesta într-un mesaj transmis CoinDesk, unul dintre cele mai mari site-uri specializate în toate lucrurile ce țin de domeniul crypto.
Estavi, CEO-ul unei companii de blockchain numite Bridge Oracle, susținuse anterior că i s-au oferit 10 milioane de dolari pentru NFT dar că a considerat suma prea mică. El a primit însă joi, după prelungirea licitației, o ofertă mai consistentă în valoare de 6.222 de dolari. S-ar putea ca NFT-urile să fie incredibil de supraevaluate până la urmă, cum susțin unii de mult timp?
just setting up my twttr
— jack⚡️ (@jack) March 21, 2006
Am avut și un trailer mult așteptat săptămâna aceasta, haideți să-l vedem:
- Crimes of the Future, viitorul film al regizorului David Cronenberg tocmai a avut parte de un prim trailer care ne oferă câteva imagini ale poveștii ciudate și cu adevărat îngrozitoare care ne așteaptă din partea celui care a stat în spatele camerei pentru filme cult ca Scanners sau Videodrome. Crimes of the Future va fi lansat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes în luna mai, urmând să apară în cinematografe în iunie, potrivit Polygon;
În caz că ești curios să citești și Nerd Alert-ul de weekendul trecut, îl găsești aici: