Sari direct la conținut

Elon Musk a oferit 43 de miliarde de dolari pentru preluarea Twitter, dar a spus că nu este sigur că va putea cumpăra compania

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images
Elon Musk, Foto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

Elon Musk a oferit 43 de miliarde de dolari pentru preluarea Twitter, dar la câteva ore de la apariţia informaţiei a spus că nu este sigur că va putea cumpăra compania de social media, transmite CNBC, citat de News.ro.

Musk a făcut declaraţiile la conferinţa TED2022 de la Vancouver, la doar câteva ore după ce a dezvăluit într-un document depus joi la autorităţile de reglementare că a oferit 54,20 dolari pe acţiune pentru a cumpăra platforma de socializare.

Twitter a confirmat că a primit oferta, care evaluează acţiunile mult mai jos decât cei 70 de dolari pe unitate atinşi vara trecută, dar a spus că membrii consiliul său de administraţie trebuie să o analizeze.

Potrivit miliardarului, oferta este ”cea mai bună şi finală” a lui.

Musk a spus că dacă va putea cumpăra compania şi să o retragă de la bursă, ar dori să menţină cât mai mulţi acţionari implicaţi, cât permite această structură. Chiar dacă, în calitate de cel mai bogat om din lume, a spus că ”şi-o permite din punct de vedere tehnic”, dar ”nu-mi pasă deloc de economie”.

Întrebat de Chris Anderson de la TED dacă existaă un ”Plan B”, dacă oferta sa actuală va fi respinsă, Musk a spus că ”există”. A refuzat să detalieze.

În ciuda averii sale vaste, multe dintre activele lui Musk nu sunt lichide, lăsând unii analişti să se întrebe cum ar furniza el fondurile dacă oferta sa ar fi acceptată.

Anderson a întrebat dacă are ”finanţarea asigurată”, făcând aluzie la tweetul infam al lui Musk, când a spus că va retrage Tesla de la bursă, ceea ce l-a pus mai târziu în conflict cu Comisia pentru bursă şi valori mobiliare a SUA.

”Am suficiente active. Pot să o fac dacă va fi posibil”, a spus Musk.

El a adăugat, referindu-se la mesajul privat anterior al Tesla, ”finanţarea a fost de fapt asigurată”.

Musk şi-a prezentat, de asemenea, viziunea pentru Twitter, dacă va reuşi să obţină controlul asupra companiei.

”Cred că este foarte important să existe o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”, a spus el, asemănând Twitter cu ”o piaţă de facto a oraşului”.

El a recunoscut necesitatea unui anumit nivel de moderare a conţinutului, cum ar fi apelurile explicite la violenţă şi a spus că serviciul va trebui să respecte legile ţărilor în care operează. Dar, a spus el, şi-ar dori să vadă politicile şi algoritmul platformei să fie mult mai deschise şi mai accesibile, astfel încât oamenii să le poată critica şi să-şi exprime preocupările. El a spus că, dacă un tweet este modificat într-un fel, ar trebui să fie ataşate informaţii care să explice de ce.

Twitter ataşează deja linkuri către politicile sale atunci când elimină sau etichetează o postare care încalcă regulile sale.

În general, Musk a spus că ”time-out-urile” sunt preferabile interdicţiilor permanente. El a spus că o altă prioritate ar fi eliminarea de pe platforma a ”roboţilor de spam şi înşelătorie”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro