Sari direct la conținut

UE a pregătit un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei – surse Reuters / Ce măsuri va lua Bruxellesul

HotNews.ro
UE va impune o nouă rundă de sancțiuni contra regimului de la Kremlin, Foto: DreamsTime
UE va impune o nouă rundă de sancțiuni contra regimului de la Kremlin, Foto: DreamsTime

Comisia Europeană a pregătit un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului din cauza invaziei din Ucraina, care va lovi alți oligarhi și politicieni ruși și trei bănci din Belarus, au declarat marți trei surse pentru Reuters.

Sancțiunile, care vor fi discutate marți de ambasadorii UE în cadrul unei reuniuni care va începe la ora 14:00 GMT (16:00 ora României), vor interzice trei bănci belaruse din sistemul bancar SWIFT și vor adăuga mai mulți oligarhi și parlamentari ruși pe lista neagră a UE, care include deja mulți dintre ei, au declarat sursele pentru Reuters.

Noul pachet de sancțiuni interzice, de asemenea, exporturile de tehnologie maritimă din UE către Rusia și oferă îndrumări privind monitorizarea criptomonedelor pentru a evita utilizarea lor pentru a eluda sancțiunile UE, au precizat sursele.

Până în prezent, diplomații UE au aprobat sancțiunile propuse de Comisia Europeană împotriva Rusiei și Belarusului fără nicio modificare.

UE a exclus deja șapte bănci rusești din SWIFT, dar nu a inclus băncile din Belarus. Sursele au refuzat să numească noii creditori care vor fi sancționați.

Sancțiunile vizează parlamentari, oligarhi și exporturi de tehnologie

Una dintre surse a declarat că în pachet au fost incluși și oligarhi și membri ai Consiliului Federației din Rusia, care este camera superioară a Parlamentului rus.

Până în prezent, sancțiunile UE au afectat sute de membri ai camerei inferioare, Duma, care au votat în favoarea recunoașterii de către Rusia a republicilor populare autoproclamate Donețk și Luhansk din estul Ucrainei.

De asemenea, UE își va extinde interdicția privind exporturile de tehnologie avansată din UE către Rusia, susținând în principal interdicția privind exportul de tehnologie maritimă, au precizat sursele. Interdicția privind exportul de echipamente navale și software către Rusia este menită în principal să lovească sectorul său maritim, a declarat o sursă. (sursă foto © Anton Petrus | Dreamstime.com)

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro