Sari direct la conținut

Atacurile cibernetice din Ucraina: DNSC și Bitdefender oferă gratuit consultanță și tehnologie de securitate pentru afacerile și instituțiile ucrainiene

HotNews.ro
DNSC-bitdefender, Foto: DNSC
DNSC-bitdefender, Foto: DNSC

Direcția Națională de Securitate Cibernetică a României (DNSC) în parteneriat cu Bitdefender au anunțat duminică că vor oferi gratuit consultanță tehnică și tehnologie de securitate cibernetică pentru orice afacere ori instituție guvernamentală din Ucraina pentru atâta timp cât va fi necesar.

În plus, orice companie ori entitate publică din NATO și UE care dorește să-și îmbunătățească securitatea cibernetică vor beneficia gratuit timp de 1 an de zile de soluțiile Bitdefender, se mai arată în comunicatul DNSC.

Atacuri cibernetice în Ucraina în contextul invaziei demarate de Rusia

Programele malware distructive recent descoperite circulând în Ucraina au lovit sute de computere, au declarat miercuri, 23 februarie, cercetătorii de la firma de securitate cibernetică ESET, relatează Reuters.

Într-o serie de declarații postate pe Twitter, compania a spus că programul de ștergere a datelor a fost „instalat pe sute de calculatoare din țară”, un atac despre care a spus că probabil în pregătire în ultimele două luni.

Mai multe site-uri de stat ale Ucrainei, inclusiv paginile web ale guvernului și Ministerului de Externe, erau inaccesibile miercuri, din cauza unui nou atac cibernetic.

Autoritățile ucrainene au declarat săptămâna aceasta că au văzut avertismente online că hackerii se pregătesc să lanseze atacuri majore asupra agențiilor guvernamentale, băncilor și sectorului apărării.

Site-urile guvernamentale din Ucraina au fost lovite de un atac cibernetic la scară largă și în ianuarie.

Ucraina a suferit o serie de atacuri cibernetice pe care Kiev le-a atribuit Rusiei. Moscova, care este prinsă într-o confruntare tot mai mare cu Occidentul cu privire la Ucraina, a negat orice implicare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro