Sari direct la conținut

Noua Zeelandă își redeschide complet granițele duminică, după mai bine de doi ani de măsuri dure anti-COVID / Reguli pentru turiști

HotNews.ro
Coronavirus Noua Zeelanda, Foto: Xinhua / Profimedia Images
Coronavirus Noua Zeelanda, Foto: Xinhua / Profimedia Images

Noua Zeelandă îşi va redeschide complet graniţa către lume duminică, după mai bine de doi ani de măsuri dure anti-COVID, timp în care au existat restricții de intrare în această țară, conform dpa.

De la începutul lunii mai, călătorii vaccinaţi anti-COVID din ţările scutite de viză, între care statele UE, SUA şi Marea Britanie, au putut intra în Noua Zeelandă.

Ultima parte a redeschiderii frontierei, duminică seara, înseamnă că ţara se va deschide pentru toţi cei care au nevoie de vize – inclusiv turişti, lucrători, familii şi studenţi, a declarat ministrul Turismului, Stuart Nash.

Aceasta este o veste grozavă pentru industria turismului şi pentru economie, în timp ce oameni din emisfera nordică îşi fac rezervări din primăvară şi vară pentru sărbătorile de iarnă. Se va redeschide şi graniţa maritimă, ceea ce va permite navelor de croazieră să viziteze ţara.

„Am primit mesaje optimiste de la operatorii de turism care sunt pregătiţi să primească vizitatori din întreaga lume”, a afirmat ministrul Stuart Nash.

Reguli pentru turiști

Vizitatorilor din Noua Zeelandă li se va cere să se autotesteze pentru COVID-19 la sosire şi din nou în ziua a cincea a şederii lor, iar majoritatea trebuie să fie vaccinaţi.

Ministrul Imigrării, Michael Wood, a declarat că vor fi reluate categoriile cheie de vize, inclusiv pentru studenţi. Înainte de pandemie, sectorul educaţiei internaţionale aducea câteva miliarde de dolari în ţară, a explicat Michael Wood.

„Pe măsură ce primim cu căldură lumea înapoi pe ţărmurile noastre, este timpul perfect să prezentăm Noua Zeelandă lumii”, a spus el.

Noua Zeelandă, o ţară cu aproximativ cinci milioane de locuitori, a raportat peste 1,6 milioane de cazuri de COVID -19 şi aproximativ 1.400 de decese de la începutul pandemiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro