Consiliul Național al Elevilor: Ministerul Educației creează o confuzie generală în rândul elevilor/ Ce spun elevii despre simulările cu testele grilă
Consiliul Național al Elevilor atrage atenția Ministerului Educației că prin introducerea testelor grilă la simularea din acest an pentru clasele a VII-a și a XI-a va transforma simularea națională „dintr-un exercițiu prin care elevii să se familiarizeze cu conceptul de examen național, la un experiment nefundamentat al ministerului”. Elevii spun că ministerul vrea să crească artificial rata de promovare, potrivit unei informări remise HotNews.
”Ministerul nu implementează în mod etapizat această tranziție, ci sub forma unui experiment care creează o confuzie generală în rândul elevilor. Dacă această schimbare se dovedește a fi în beneficiul elevilor, deși ne vine greu a crede, pentru că o astfel de tranziție trebuie fundamentată și analizată temeinic, de către experți educaționali, ea ar trebui pilotată pentru elevii de clasa a X-a, în cazul examenului de Bacalaureat, și pe un eșantion bine determinat, nicidecum în timpul simulării naționale”, spun elevii.
Elevii spun că de fapt ei nu vor fi deloc favorizați de testele grilă. ”De exemplu, la matematică, înlocuind subiectele actuale cu cele de tip grilă, elevii nu vor putea fi evaluați în baza raționamentelor și a gândirii lor analitice, prin punctajele intermediare, ci doar notați în baza obținerii unui rezultat”, mai arată elevii.
În privința simulării de la clasa a VII-a, elevii spun că aceștia sunt supraglomerați.
”Supraaglomerarea elevilor de clasa a VII-a pentru a susține o simulare pentru Evaluarea Națională este nejustificată, având în vedere faptul că ei susțin o evaluare intermediară și în clasa a VI-a. Introducerea unei alte simulări subliniază că evaluările intermediare din clasa a VI-a nu au niciun rol real în a testa și evalua competențele elevului”, susțin elevii.
Elevii cer Ministerului Educației să analizeze modul în care vor fi evaluați elevii și să facă acest lucru în favoarea elevului.
MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!