Sari direct la conținut

Facebook promite că va fi mai strictă cu postările care incită la violență, după ce în câteva țări asiatice s-au comis crime din cauza unor dezinformări propagate pe rețeaua socială

HotNews.ro

Facebook a spus că va începe să elimine postări care conțin dezinformări și care ar putea duce la violențe extreme, cum s-a întâmplat în mai multe țări asiatice. Compania a fost intens criticată pentru că nu a luat măsuri, deși de la postări inflamatorii au rezultat crime în Sri Lanka, Myanmar și India, scrie New York Times. Compania spusese în trecut că aceste postări vor fi retrogradate pentru a fi văzute de cât mai puțini oameni și adăuga că vrea ”să păstreze echilibrul corect între libertatea de exprimare și o comunitate autentică și sigură”.

Practic, Facebook își extinde regulile pentru ce tip de conținut cu dezinformări va elimina din rețea și totul este un răspuns la faptul că, zvonuri care s-au propagat prin postări, au dus la linșaje în câteva țări unde există conflicte religioase.

”Am identificat faptul că există anumite tipuri de dezinfomare care sunt distribuite în unele țări și care incită tensiuni deja existente, ducând la violențe fizice offline”, spune Tessa Lyons, manager pentru News Feed. ”Responsabilitatea noastră nu este doar de a reduce acel tip de conținut, ci de a-l înlătura.

Facebook s-a dovedit a fi un mediu ideal pentru viralizarea articolelor neadevărate și mulți au spus că a facut prea puțin contra fenomenului și că pur și simplu a devenit o companie prea mare care a pierdut controlul asupra unor funcții cheie.

”Trebuie să recunoaștem că uneori nu ne descurcăm prea grozav în a explica cum funcționează tehnologiile de bază din spatele produselor noastre”, admitea Tessa Lyons, product manager pentru News Feed, prezentă la un eveniment de presă la Varșovia.

”Dacă paginile unor persoane publice răspândesc informații false le vom reduce distribuiția. Admitem însă că există o tensiune și admitem că nu eliminăm știrile false, ci eliminăn tot ce încalcă regulamentul comunității. Dar în standardele comunității nu scrie că tot ce distribui pe Facebook trebuie să fie și adevărat. Cu peste două miliarde de utilizatori știm faptul că, în multe cazuri, adevărul nu este alb sau negru, ci poate fi și gri, așa că nu putem să îi obligăm pe oameni să posteze doar lucruri adevărate. Nu înseamnă că nu avem responsabilitatea de a acționa, dar cred că, reducând diseminarea conținutului, putem păstra un echilibru între libera exprimare și crearea unei comunități sigure și autentice”, spunea Tessa Lyons.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro