Sari direct la conținut

Be youSelfie prin Bucuresti – vernisajul expozitiei de fotografie urbana realizata de liceeni

HotNews.ro
Abdel Hafiz Laila, Foto:
Abdel Hafiz Laila, Foto:

Miercuri, 22 iunie 2016, ora 10.00, în sediul din Str. Spiru Haret nr. 8 al Facultății de Științe Politice a Universității din București, va avea loc vernisarea unei expoziții de fotografie urbană, care îi are ca autori pe liceenii din cinci colegii bucureștene. Evenimentul este etapa finală a proiectului Be yourSelfie prin București, program de educație și istorie urbană pentru studenți și liceeni derulat de FSPUB cu sprijinul UMP.

Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 22 iunie – 31 august în clădirea din str Spiru Haret nr. 8, cunoscută și sub denumirea de Casa P.P. Negulescu. Fotografiile au fost realizate de liceenii din Colegiul Național Matei Basarab, Colegiul Național Dimitrie Cantemir, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Colegiul Național Sfântul Sava, Colegiul Național Spiru Haret. Cele câteva sute de imagini urmează a fi evaluate de un juriu independent, dar echipa FSPUB îi consideră pe toți tinerii participanți la proiect ca fiind câștigători, în descoperirea și cunoașterea propriului oraș.

„Be yourSelfie prin București” a avut o dublă menire: de conștientizare a laturii multiculturale a orașului București și de învățare printr-un demers practic de documentare culturală a orașului. Activitățile proiectului au presupus organizarea de sesiuni de formare si ateliere pe teme de educație urbană și vizite ghidate pentru studenți din ciclul de licență (într-o primă etapă) și elevi din cinci licee bucureștene (în a doua etapă). Pornind de la o serie de abordări interdisciplinare, FSPUB și-a propus să răspundă următoarelor întrebări: Ce este un oras? Cum se dezvoltă un oras? Cum funcționează (social, politic, economic, cultural) un oraș? Care sunt câteva dintre problemele majore cu care se confruntă o metropolă, ca Bucureștiul?

Proiectul “Be yourSelfie prin Bucuresti” a avut la baza intenția FSPUB de a ieși din spațiul învățării formale, precum și de a realiza o legatură între învățământul universitar de licență și cel liceal. Activitățile proiectului i-au familiariziat pe tineri cu munca de cercetare în echipă și cu tehnici menite să îmbunătățească abilitățile de comunicare. Proiectul s-a desfășurat în cadrul Programului PA 17/RO-13 – Promovarea diversității prin cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european, derulat prin Mecanismul financiar SEE 2009-2014, și a fost finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României. Valoarea proiectului este de 14.443 euro și a durat șapte luni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro